www.nuorisovaihto.fi

Allianssin nuorisovaihdon uutiskirje 11/2017

 Marraskuun tervehdys Allianssin nuorisovaihdosta!

Tekeekö mielesi uusiin maisemiin? Ovatko tulevan talven ja ensi vuoden suunnitelmat vielä auki? Nyt on hyvä hetki miettiä, millaisia uusia kokemuksia vuosi 2018 voisi tuoda tullessaan.

Allianssin nuorisovaihdon ohjelmissa on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoja ympäri maailmaa. Matkaan voi halutessaan lähteä nopeallakin aikataululla. Tästä uutiskirjeestä löydät poimintoja ajankohtaisista ohjelmavaihtoehdoistamme. Tutustu tarjontaan ja tartu palloon!

Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun kautta voi hakea Erasmus-tuettuun vapaaehtoistyöhön esimerkiksi Kreikkaan tai Tsekkiin ja MTV ohjelmien kautta muihin maanosiin. Au pair-vuotta suunnittelevien kannattaa nyt hakea au pairiksi Uuteen-Seelantiin ja Australiaan, sillä monet perheet etsivät au pairia keväälle. Olemme myös nostaneet esiin kauttamme maailmalla olleiden nuorten tarinoita – niitä lukemalla voit löytää sinua kiinnostavan vaihto-ohjelman tai maan! Tutustu siis tarinoihin ja inspiroidu! 

P.S. Seuraile uusimpia kuulumisiamme Facebookissa  ja Instagramissa @nuorisovaihtoBlogisivuillemme on lisätty uusia blogi-linkkejä Puolaan vapaaehtoistyöhön ja Portugaliin työharjoitteluun lähteneiltä. Blogeista voit lukea maailmalle lähteneiden kuulumisia myös Kanadasta, Uudesta-Seelannista, Isosta-Britanniasta, Valko-Venäjältä, Kreikasta, Palestiinasta ja Puolasta!  


AJANKOHTAISIA POIMINTOJA

 

Etsimme EVS-vapaaehtoisia työskentelemään 6-12kk ajan Euroopassa tai lähialueilla erilaisten projektien parissa. EVS-ohjelma on EU-tuettu, eikä siinä ole osallistumismaksua. Erasmus+ -tuki kattaa vapaaehtoisen matkat, majoituksen ja vapaaehtoiset saavat kuukausittaista taskurahaa. Valmiiksi rahoituspäätöksen saaneita vapaaehtoistyöpaikkoja on tällä hetkellä mm. Kreikassa ja Tšekissa.Haluatko tehdä jotakin hyödyllistä? Medium Term volunteer -projekteihin voit lähteä eri puolelle maailmaa 1-6 kuukaudeksi. Vapaaehtoisprojektit liittyvät useimmiten opetukseen, sosiaalialaan tai ympäristöön. MTV-vapaaehtoisena kerrytät kielitaitoa ja opit paljon uudesta kulttuurista sekä itsestäsi matkan aikana. Vapaaehtoistyötä tehdään aina yhdessä paikallisen järjestön kanssa.

 Uudessa-Seelannissa ja Australiassa monet perheet etsivät au paireja, jotka voisivat aloittaa helmi-maaliskuussa. Au pair-vuosi Australiassa tai Uudessa-Seelannissa tarjoaa hyvän mahdollisuuden päästä matkustelemaan, kohentaa englannin kielen taitoa ja tutustua paikallisten arkeen perheessä.

Kansainväliset vapaaehtoisleirit ovat hauska tapa tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailmaa, viettää aikaa ja työskennellä yhdessä jonkin hyödyllisen hankkeen parissa. Talven aikana leirejä on useissa maissa eri puolilla maailmaa. Vaihtoehtoja löytyy Intiasta ja Indonesiasta Saksaan. Käy tutustumassa leireihin leirinhakukoneen kautta.

Mietitkö, millaista olisi lähteä ulkomaille? Mikä olisi paras vaihtoehto - au pair-jakso, vapaaehtoistyö vai ehkä työharjoittelu? Allianssin nuorisovaihdon sivuilta voit lukea muiden kokemuksista eri maissa ja erilaisissa vaihto-ohjelmissa. Käy tutustumassa tarinoihin sivuillamme ja inspiroidu!

Janette lähti syyskuussa au pairiksi tuulen ja vuorten maahan - Islantiin! Käy lukemassa hänen kirjoituksensa au pairin arjesta. Au Pair in Europe-ohjelman kautta on mahdollista hakea Islantiin, jossa Au Pair perheitä on erityisesti Reykjavikissa. Mukaan voivat hakea 18-27 vuotiaat, joilla on jo kokemusta lastenhoidosta.


KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Helsingissä sijaitseva toimistomme on auki normaalisti ma-pe klo 9-16.
Käyntiosoitteemme on Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki. Tervetuloa käymään ja keskustelemaan ohjelmistamme ja juuri sinulle sopivista vaihtoehdoista!

Saat yhteyden Nuorisovaihdon tiimiin myös sähköpostitse vaihto(at)alli.fi, puhelimitse 044 416 5209 sekä Facebookissa.

Tarkemmat tiedot ohjelmistamme ja toiminnastamme sekä ajankohtaisia uutisia löydät nettisivuiltamme osoitteesta www.nuorisovaihto.fi.

Mainiota marraskuuta toivottaen,
Allianssi nuorisovaihdon tiimi

     Allianssin nuorisovaihto
Allianssi-talo | Asemapäällikönkatu 1 | 00520 Helsinki | Puhelin 044 416 5209 | Fax 020 755 2627 | vaihto@alli.fi