Ajankohtaisia Erasmus+ -tuettuja koulutuksia ja nuorisovaihtoja Euroopassa

14.2.2023

Tiedotamme tällä sivulla ajankohtaisista nuorisovaihdoista, seminaareista ja koulutuksista Euroopassa. 

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä nuorisovaihtoja, koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. 

Nuorisovaihto on ryhmämuotoinen Erasmus+- vaihto, jossa eri maista tulevat nuorten ryhmät tutustuvat tiettyyn teemaan ja tekevät siihen liittyviä aktiviteetteja.  Nuorisovaihtoihin osallistujien ikäraja on yleensä 18-30, ryhmänohjaajaksi hakevien osalta 18+ eli ei yläikärajaa.

Koulutuksien kohdalla  ikäraja on 18 + eli niissä ei ole yläikärajaa (mahdollisista poikkeuksista on maininta ko. koulutuksen kohdalla)  Koulutuksiin voivat hakea kaikki nuorten parissa vapaaehtoisesti tai työkseen toimivat ja myös muut teemoista kiinnostuneet, jotka haluaisivat hyödyntää oppimaansa kansalaisyhteiskunnassa toimimalla, myös Allianssin nuorisovaihdon aktiivitoiminnasta kiinnostuneet voivat hakea koulutuksiin.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujan matkakulut välimatkataulukossa määriteltyyn maksimisummaan asti  sekä ohjelman, majoituksen ja ruuan kohteessa. Osallistujan itsensä hoidettavaksi jää matkavakuutus ja jossain koulutuksissa/nuorisovaihdoissa voi olla lisäksi pieni osallistumismaksu.  

Vaihtoihin ja koulutuksiin kannattaa hakea rohkeasti, jos teema kiinnostaa. Annamme mielellämme lisätietoa ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiin sähköpostilla osoitteessa vaihto@alli.fi 

Etsimme tällä hetkellä osallistujia seuraaviin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin: 

UNIBIO -nuorisovaihto

Ranska, 14.6.-27.6.2023

Ranskassa järjestetään Erasmus+ nuorisovaihto, jonka teemana on sukupuolten välinen tasa-arvo ja biodiversiteetti. Osallistujat pääsevät oppimaan ympäristöön liittyvistä asioista tekemällä erilaisia konkreettisia työtehtäviä Vir'Voltin ekokylässä. Näiden lisäksi järjestetään erilaisia työpajoja liittyen sukupuolten väliseen tasa-arvoon, monimuotoisuuteen, syrjintään, kulttuurienväliseen oppimiseen, yms.  

Lue lisää ja hae mukaan 31.3. mennessä täältä!

A Sustainable Break -nuorisovaihto

Ranska, 15.-29.07.2023

Ranskassa järjestetään nuorisovaihto, jonka tavoitteena on on yhdistää kestävästä kehityksestä kiinnostuneita nuoria neljästä eri maasta. Tämän projektin tarkoituksena on tulla tietoisemmaksi siitä, miten henkilökohtainen ja yhteinen käyttäytymisemme vaikuttaa ympäristöön, jotta voisimme löytää keinoja miten elää vastuullisemmin, osoittaa solidaarisuutta ja suojella luonnonresurssejamme. 

Lue lisää ja hae mukaan 31.3. mennessä täältä!

Seeds of Art -nuorisovaihto

Ranska, 2.-23.08.2023

Tässä nuorisovaihdossa keskitytään osallistujien itsetunnon ja hyvinvoinnin vahvistamiseen taiteen keinoin. Osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin taidemetodologioihin ja -tekniikoiden yhdessä muiden kansainvälisten osallistujien kanssa sekä kokeilemaan kollektiivista asumista löytääkseen uusia tapoja hyvinvoinnin tukemiseen. 

Lue lisää ja hae mukaan 31.3. mennessä täältä!

Leadership 2023: A new generation -koulutus

Viro, 21.08.2023 - 27.08.2023 ja Georgia, 8.10.2023 - 14.10.2023

Virossa ja Georgiassa järjestetään kaksivaiheinen koulutus, joka on tarkoitettu ohjaus ja/ johtamistehtävissä toimiville (esim. nuorten parissa työskentelevät, leirinohjaajat, yms.) Koulutuksen tavoitteena on kehittää monipuolisesti eri puolilta Eurooppa tulevien osallistujien johtamistaitoja (kulttuurienväliset taidot, kriisinhoitotaidot, Eurooppalaisen perspektiivin tuominen, digitaaliset taidot yms.).    

Lue lisää ja hae mukaan 1.4. mennessä täältä.