Ajankohtaisia Erasmus+ -tuettuja koulutuksia ja nuorisovaihtoja Euroopassa

18.10.2021

Tiedotamme tällä sivulla ajankohtaisista nuorisovaihdoista, seminaareista ja koulutuksista Euroopassa. 

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. Osa tapahtumista on suunnattu esimerkiksi jo vapaaehtoisohjelmiin osallistuneille, mutta useimpiin koulutuksiin ja seminaareihin voivat kaikki kiinnostuneet hakea. Nuorisovaihto on ryhmämuotoinen Erasmus+- vaihto, jossa eri maista tulevat nuorten ryhmät tutustuvat tiettyyn teemaan ja tekevät siihen liittyviä aktiviteetteja.  

Seminaarien ja koulutusten aiheita ovat viime vuosina olleet muun muassa nuorisotyö, johtamistaidot, mentoritoiminta, rasismin- ja vihapuheen vastainen työ ja kestävän kehityksen teemat. 

Työkielenä on yleensä aina englanti. Suomalaisella kouluenglannilla pärjää erinomaisesti. Itse asiassa vaihtoihin ja seminaareihin osallistuminen on oiva tilaisuus kehittää omaa kielitaitoaan!

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujan matkakulut välimatkataulukossa määriteltyyn maksimisummaan asti  sekä ohjelman, majoituksen ja ruuan kohteessa. Osallistujan itsensä hoidettavaksi jää matkavakuutus ja jossain koulutuksissa/nuorisovaihdoissa voi olla lisäksi pieni osallistumismaksu.  

Etsimme tällä hetkellä osallistujia seuraaviin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin: