Ajankohtaisia Erasmus+ -tuettuja koulutuksia ja nuorisovaihtoja Euroopassa

15.4.2024

Tiedotamme tällä sivulla ajankohtaisista nuorisovaihdoista, seminaareista ja koulutuksista Euroopassa. 

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä nuorisovaihtoja, koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. 

Nuorisovaihto on ryhmämuotoinen Erasmus+- vaihto, jossa eri maista tulevat nuorten ryhmät tutustuvat tiettyyn teemaan ja tekevät siihen liittyviä aktiviteetteja.  Nuorisovaihtoihin osallistujien ikäraja on yleensä 18-30, ryhmänohjaajaksi hakevien osalta 18+ eli ei yläikärajaa.

Koulutuksien kohdalla  ikäraja on 18 + eli niissä ei ole yläikärajaa (mahdollisista poikkeuksista on maininta ko. koulutuksen kohdalla)  Koulutuksiin voivat hakea kaikki nuorten parissa vapaaehtoisesti tai työkseen toimivat ja myös muut teemoista kiinnostuneet, jotka haluaisivat hyödyntää oppimaansa kansalaisyhteiskunnassa toimimalla, myös Allianssin nuorisovaihdon aktiivitoiminnasta kiinnostuneet voivat hakea koulutuksiin.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujan matkakulut välimatkataulukossa määriteltyyn maksimisummaan asti  sekä ohjelman, majoituksen ja ruuan kohteessa. Osallistujan itsensä hoidettavaksi jää matkavakuutus ja jossain koulutuksissa/nuorisovaihdoissa voi olla lisäksi pieni osallistumismaksu.  

Vaihtoihin ja koulutuksiin kannattaa hakea rohkeasti, jos teema kiinnostaa. Annamme mielellämme lisätietoa ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiin sähköpostilla osoitteessa vaihto@alli.fi 

Etsimme tällä hetkellä osallistujia seuraaviin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin: 

Unity Canvas -koulutus, Ranska 29.4.-6.5.2024. HUOM! Nopea haku!

"UNITY CANVAS: Collective Art for Wellness & Awareness"  on koulutus, jossa nuorten parissa toimivat pääsevät kehittämään taitojaan taide- ja ympäristöteemaisten työpajojen järjestämisessä nuorille. Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät oppimaan aiheesta monipuolisesti non-formaalin oppimisen menetelmillä. Koulutus sopii myös vapaaehtoisena nuorten parissa järjestöissä tai harrastustoiminnassa toimiville ja kaikille, jotka kokevat aiheen kiinnostavaksi ja hyödylliseksi..

Lue lisää ja hae mukaan täältä mahdollisimman pian!

Seeds of Art -nuorisovaihto, Ranska, 9.-27.8.2024

Tässä nuorisovaihdossa keskitytään osallistujien itsetunnon ja hyvinvoinnin vahvistamiseen taiteen keinoin.  Osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin taidemetodologioihin ja -tekniikoiden yhdessä muiden kansainvälisten osallistujien kanssa sekä kokeilemaan kollektiivista asumista löytääkseen uusia tapoja hyvinvoinnin tukemiseen. 

Nuorisovaihto on Erasmus+ -tuettu ja tuki kattaa matka-apurahan, majoituksen ja ruokailun. Mukaan voivat hakea 18-30 -vuotiaat Suomessa asuvat nuoret aikuiset ja voit hakea mukaan myös ryhmänohjaajaksi, mainitsethan hakemuksessa mikäli tämä kiinnostaa sinua. 

Lue lisää ja hae mukaan täyttämällä hakulomake 21.4. mennessä täällä!

Challenge Accepted -koulutus, Viro, 18.-25.8.2024

Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät ymmärtämään paremmin omia haasteitaan ja kuinka ratkaista niitä luovalla tavalla tutustumalla omiin vahvuuksiin, taitoihin ja arvoihin. Koulutus on tarkoitettu erityisesti kansainvälisen vapaaehtoistyön parissa toimiville. 

Lue lisää oheisesta infokirjeestä!

Hae mukaan 27.4. mennessä täyttämällä hakulomake täällä. Ilmoitathan myös meille hakemukset@alli.fi, mikäli haet mukaan.