Ajankohtaisia Erasmus+ -tuettuja koulutuksia ja nuorisovaihtoja Euroopassa

26.9.2023

Tiedotamme tällä sivulla ajankohtaisista nuorisovaihdoista, seminaareista ja koulutuksista Euroopassa. 

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä nuorisovaihtoja, koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. 

Nuorisovaihto on ryhmämuotoinen Erasmus+- vaihto, jossa eri maista tulevat nuorten ryhmät tutustuvat tiettyyn teemaan ja tekevät siihen liittyviä aktiviteetteja.  Nuorisovaihtoihin osallistujien ikäraja on yleensä 18-30, ryhmänohjaajaksi hakevien osalta 18+ eli ei yläikärajaa.

Koulutuksien kohdalla  ikäraja on 18 + eli niissä ei ole yläikärajaa (mahdollisista poikkeuksista on maininta ko. koulutuksen kohdalla)  Koulutuksiin voivat hakea kaikki nuorten parissa vapaaehtoisesti tai työkseen toimivat ja myös muut teemoista kiinnostuneet, jotka haluaisivat hyödyntää oppimaansa kansalaisyhteiskunnassa toimimalla, myös Allianssin nuorisovaihdon aktiivitoiminnasta kiinnostuneet voivat hakea koulutuksiin.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujan matkakulut välimatkataulukossa määriteltyyn maksimisummaan asti  sekä ohjelman, majoituksen ja ruuan kohteessa. Osallistujan itsensä hoidettavaksi jää matkavakuutus ja jossain koulutuksissa/nuorisovaihdoissa voi olla lisäksi pieni osallistumismaksu.  

Vaihtoihin ja koulutuksiin kannattaa hakea rohkeasti, jos teema kiinnostaa. Annamme mielellämme lisätietoa ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiin sähköpostilla osoitteessa vaihto@alli.fi 

Etsimme tällä hetkellä osallistujia seuraaviin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin: 

Keys for Change Reloaded - Unkari, koulutus

Three training courses in Hungary for people active in the field of youth trainings (trainers, facilitators, educators...). The participants should have experinece with youth programs and have a portfolio of programs they led, they have to be over 18 years old.  The participants will for example learn tools for facilitation, coaching, and training reading a group, mapping group needs etc. and they will experience both group activities and individual mentoring.

The trainings will be held:

  1. 30.11.-8.12. 2023
  2. 3.-10.3. 2024
  3. September 2024 (exact date will be clarified at the 2nd training)

Application: ASAP here

More information in an infopack below:

Leaders of Change -koulutus

Unkari, 6.-15.11.2023

Henkilökohtaiseen kasvuun ja itsereflektioon keskittyvä Leaders of Change -koulutus järjestetään jälleen marraskuussa  Unkarin Hollókőssa. Koulutus on tarkoitettu ihmisille, joilla on aiempaa kokemusta esim. vapaaehtoisleireille osallistumisesta, jotka toimivat jo ryhmänohjaajina tai ovat kiinnostuneita toimimaan ryhmänohjaajina tulevaisuudessa. Koulutuksessa keskitytään ryhmänohjaaja- ja johtamistaitojen kehittämiseen erityisesti itsereflektion kautta, eli käytännön mallien sijasta koulutus keskittyy lähinnä ajattelutapojen ja asenteiden tutkimiseen.  

Lue lisää ja hae mukaan mahdollisimman pian täältä!

European seminar on social inclusion

Ranska, 11.-14.12.2023

Ranskan Alpeilla, Vauniéresin kaupungissa järjestetään seminaari, jonka tavoitteena on tarjota osallistujille tilaisuus tavata ja vaihtaa käytäntöjä liittyen vammaisten osallistumiseen kansainvälisiin projekteihin. Tässä seminaarissa pääset kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia, odotuksia tai rajoituksia muut osallistujat ja järjestöt ovat kohdanneet aiheen tiimoilta.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!