Ajankohtaisia Erasmus+ -tuettuja koulutuksia ja nuorisovaihtoja Euroopassa

22.7.2021

Tiedotamme tällä sivulla ajankohtaisista nuorisovaihdoista, seminaareista ja koulutuksista Euroopassa. 

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. Osa tapahtumista on suunnattu kauttamme maailmalla olleille aktiiveillemme, mutta useisiin koulutuksiin ja seminaareihin järjestetään myös avoimia hakuja. 

Seminaarien ja koulutusten aiheita ovat viime vuosina olleet muun muassa nuorisotyö, johtamistaidot, mentoritoimita, rasismin- ja vihapuheen vastainen työ ja kestävän kehityksen teemat. 

Työkielenä on yleensä aina englanti. Suomalaisella kouluenglannilla pärjää erinomaisesti. Itse asiassa vaihtoihin ja seminaareihin osallistuminen on oiva tilaisuus kehittää omaa kielitaitoaan!

Etsimme tällä hetkellä osallistujia seuraaviin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin: 

Mindfulness - A full mind

11.-18.8.2021, Unkari

Yksi paikka jäljellä elokuussa Unkarissa järjestettävässä nuorisovaihdossa. Nuorisovaihdon tarkoituksena on perehtyä henkisen hyvinvoinnin ja stressinhallinnan teemoihin yhdessä keskustellen sekä mindfulness- sekä meditaatioharjoitteita tehden.

Nuorisovaihto järjestetään Unkarin Bakonyszentlászlóssa ja mukaan etsitään osallistujia Suomesta, Unkarista, Saksasta, Liettuasta ja Slovakiasta. 

Mitä maksaa? Ei osallistumismaksua. Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille majoituksen, ylläpidon ja matka-apurahan. 

Kuka voi hakea? Nuorisovaihto on tarkoitettu 18-25 -vuotiaille hyvinvoinnista kiinnostuneille osallistujille. 

Lue lisää nuorisovaihdosta oheisesta esitteestä. Voit hakea mukaan lähettämällä Allianssin nuorisovaihdon yleisen hakulomakkeen osoitteeseen hakemukset@alli.fi


P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism 

20.-29.10.2021 virtuaalinen toteutus

Allianssin nuorisovaihdolla on muutama osallistujan paikka ja yksi ryhmänohjaajan paikka virtuaalisessa "P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism" -nuorisovaihdossa. Projektin järjestäjänä on Allianssin nuorisovaihdon italialainen yhteistyöjärjestö Lunaria. 

Virtuaalisen nuorisovaihdon tavoitteena on edistää rasisminvastaista toimintaa sekä pohtia yhdessä populismin, retoriikan ja propagandan yhteyksiä rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen Euroopassa. Nuorisovaihtoon osallistuu etänä Italian ja Suomen lisäksi noin viiden hengen ryhmät Bulgariasta, Ranskasta ja Virosta, joten luvassa on mielenkiintoisia keskusteluja ja myös tietoa eri maiden tilanteista. Nuorisovaihto on mielenkiintoinen, hauska ja yhteisöllinen tapa saada tietoa tärkeä aiheesta ja päästä keskustelmaan eri maista tulevien nuorten aikuisten kanssa.

Nuorisovaihto järjestetään 20.-29.10. ja siihen voi osallistua läppärin välityksellä mistä vain. 

Virtuaaliryhmänohjaajaksi voi hakea jos haluat olla mukana valmistelemassa nuorisovaihtoa ja ottaa erityisen aktiivista roolia sen sujumisesta. Ryhmänohjaajana toimimimalla pääsee myötävaikuttamaan nuorisovaihdon onnistumiseen suuremmassa roolissa ja saa hyvää kokemusta kansainvälisen virtuaalisen vaihdon järjestämisestä mitä voi hyödyntää niin kotimaassa kuin muussa eurooppalaisessa yhteistyössä.

Kuka voi hakea? Mukaan voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat aiheesta kiinnostuneet. Ryhmänohjaajalle ei ole ikärajaa. 

Lisätietoa löydät oheisesta esitteestä.

Hae mukaan lähettämällä täytetty hakulomake osoitteeseen hakemukset@alli.fi 4.10. mennessä.