Ajankohtaisia Erasmus+ -tuettuja koulutuksia ja nuorisovaihtoja Euroopassa

2.5.2022

Tiedotamme tällä sivulla ajankohtaisista nuorisovaihdoista, seminaareista ja koulutuksista Euroopassa. 

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä nuorisovaihtoja, koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. 

Nuorisovaihto on ryhmämuotoinen Erasmus+- vaihto, jossa eri maista tulevat nuorten ryhmät tutustuvat tiettyyn teemaan ja tekevät siihen liittyviä aktiviteetteja.  Nuorisovaihtoihin osallistujien ikäraja on yleensä 18-30, ryhmänohjaajaksi hakevien osalta 18+ eli ei yläikärajaa.

Koulutuksien kohdalla  ikäraja on 18 + eli niissä ei ole yläikärajaa (mahdollisista poikkeuksista on maininta ko. koulutuksen kohdalla)  Koulutuksiin voivat hakea kaikki nuorten parissa vapaaehtoisesti tai työkseen toimivat ja myös muut teemoista kiinnostuneet, jotka haluaisivat hyödyntää oppimaansa kansalaisyhteiskunnassa toimimalla, myös Allianssin nuorisovaihdon aktiivitoiminnasta kiinnostuneet voivat hakea koulutuksiin.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujan matkakulut välimatkataulukossa määriteltyyn maksimisummaan asti  sekä ohjelman, majoituksen ja ruuan kohteessa. Osallistujan itsensä hoidettavaksi jää matkavakuutus ja jossain koulutuksissa/nuorisovaihdoissa voi olla lisäksi pieni osallistumismaksu.  

Vaihtoihin ja koulutuksiin kannattaa hakea rohkeasti, jos teema kiinnostaa. Annamme mielellämme lisätietoa ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiin sähköpostilla osoitteessa vaihto@alli.fi 

Etsimme tällä hetkellä osallistujia seuraaviin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin: 

Keep your prejudices in media! -koulutus 

Slovakia, 9.-18.5.2022

Slovakiassa järjestetään Erasmus+ -tuettu koulutus, jonka päämääränä on työskennellä ksenofobiaa, ennakkoluuloja ja stereotypioita vastaan valokuvauksen ja videoiden keinoin.  

Lue lisää koulutuksen ohjelmasta ja hae mukaan mahdollisimman pian täältä!

Developing social Inclusion Through European Volunteering -koulutus 

Kreikka, 1.-7.6.2022

Kreikassa järjestetään koulutus, jonka tavoitteena on kehittää nuorten parissa toimivien taitoja lisätä sosiaalista inkluusiota eli osallisuutta. Koulutus on tarkoitettu erityisesti henkilöille, jotka toimivat nuorten parissa jotka kohtaavat erilaisia taloudellisia, sosiaalisia, maantieteellisiä, oppimiseen liittyviä tai kulttuurisia haasteita. Koulutus kehittää osallistujien taitoja mm. antamalla tietoa eurooppalaisuudesta, mutta myös ryhmädynamiikasta, tunteiden säätelystä, kommunikaatiosta ja non-formaalista oppimisesta. 

Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan täältä!

Training for Trainers -koulutus

Tsekki, 13.-19.6.2022

Tsekissä järjestetään koulutus, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien koulutustaitoja ja neuvoa non-formaalin oppimisen aktiviteettien järjestämisessä.  Koulutus on tarkoitettu  täysi-ikäisille ihmisille, jotka haluaisivat kehittää koulutustaitojaan ja toimia nuorten parissa esim. ryhmänohjaajana, kouluttajan tai fasilitaattorina. 

Huomiothan, että koulutuksessa on 50e osallistumismaksu, josta 25e palautetaan koulutuksen jälkeen. 

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

United Hummingbirds -nuorisovaihto 

Belgia, 27.6.-3.7.2022

United Hummingbirds on viikon mittainen nuorisovaihto turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Belgiassa. Nuorisovaihdon tavoitteena on luoda tila, missä nuoret Belgiasta ja Suomesta pääsevät keskustelemaan yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa maahamuuton ja ympäristön yhteyksistä.

Tähän nuorisovaihtoon voivat hakea 17-25 -vuotiaat, jos haluat hakea ryhmänohjaajaksi sinun tulee olla 18-30 -vuotias. 

Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan täältä!

Leader Ship -nuorisovaihto 

Espanja, 13.-23.6.2022

Leader Ship on Pohjois-Espanjassa järjestettävä nuorisovaihto nuorille, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan esim. ryhmänohjaajina tai leirinvetäjinä.  Sen tavoitteena on kehittää nuorten taitoja suunnitella, kehittää ja toteuttaa erilaisia leirejä. Päätavoitteena on antaa nuorille entistä aktiivisempi rooli projektien luomisessa ja samalla parantaa Erasmus+ -ohjelman hankkeiden laatua.

Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan täältä!

Group leading in Environmental Projects -koulutus 

Saksa, 14.-19.6.2022

Saksassa Kell am Seessa (Luxemburgin lähellä) järjestetään koulutus, joka keskittyy ryhmänohjaukseen ympäristöteemaisissa projekteissa. Pääset oppimaan uusia asioita esim. konfiktien ratkomiseen, johtamiseen, monimuotoisuuteen sekä ilmastonsuojeluun liittyen. 

Koulutuksen aikana pääset myös vierailemaan National Park Hunsrück Hochwald kansallispuistossa. 

Huomioithan, että koulutukseen on 50e osallistumismaksu. 

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

Steps for Leaders -koulutus

 18.-27.6.2022 , Ranska

Henkilökohtaiseen kasvuun ja itsereflektioon keskittyvät Steps for Leaders -koulutus järjestetään kesäkuussa Ranskassa! Koulutus on tarkoitettu ihmisille, jotka toimivat jo ryhmänohjaajina tai ovat kiinnoustuneita toiminaan ryhmänohjaajina tulevaisuudessa.  

Voit lukea koulutukseen aiemmin osallistuneen Mirken kokemuksen täältä!

Hae mukaan 15.5. mennessä! Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä