Elokuun uutiskirje

4.8.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa iloista elokuuta!

 • Nopealle lähtijälle peruutuspaikka! Hae mukaan Suomen ESC-vapaaehtoistiimeihin Punkaharjulle tai Yläneelle osallistujaksi tai apuohjaajaksi!
 • Haluaisitko oppia lisää Espanjan kulttuurista ja maistella maan perinteisiä ruokia? Osallistu Espanja-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 17.8. klo 18!
 • Onko sinulla yhteistä hyvää kehittävä idea? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassa 14.9. klo 18 ja voit saada rahaa sen toteuttamiseen!
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset vapaaehtoispaikat
 • Hae mukaan Espanjaan "A Fling Called Swing" ESC-vapaaehtoistiimiin 23.8.-11.9.2022!
 • Osallistu "Living Books" vapaaehtoisleirille Ranskassa 30.9.-21.10.2022!
 • Osallistu syksyn Eramus+ -tuettuihin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla

Nopealle lähtijälle peruutuspaikka! Hae mukaan Suomen ESC-vapaaehtoistiimeihin Punkaharjulle tai Yläneelle osallistujaksi tai apuohjaajaksi!

Kiinnostaako kotikansainvälisyystoiminta? Haluaisitko kokemusta kansainvälisen ryhmän ohjaamisesta? Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen Suomessa järjestettäviin vapaaehtoistiimeihin! Voit toimia joko osallistujana tai apuohjaajana ryhmälle. Vielä ehdit hakemaan seuraaviin vapaaehtoistiimeihin:

"Nature films", Punkaharju, 9.-22.8.2022

Vapaaehtoiset pääsevät avustamaan monenlaisissa tehtävissä liittyen Savonlinna International Nature Film Festival -tapahtumaan, joka järjestetään 18.-21.8. Tapahtuman järjestämisen lisäksi vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä.

"Nature School", Yläne, 14.8.-27.8.2022

Vapaaehtoisten tehtävänä on osallistua ja mahdollisuuksien mukaan myös suunnitella paikallisten koululaisten (ikä 12-14) ryhmäytyksiä sekä siistiä lähialueen ympäristöä ja vaellusreittejä. Vapaaehtoistiimin tavoitteena on tuoda kansainvälisiä kokemuksia paikallisille nuorille. 

Lue lisää ja hae mukaan täällä!

Haluaisitko oppia lisää Espanjan kulttuurista ja maistella maan perinteisiä ruokia? Osallistu Espanja-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 17.8. klo 18!

Haluaisitko tutustua paremmin Espanjan historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin? Osallistu Allianssin nuorisovaihdon järjestämään kulttuurienväliseen iltaan, jonka elokuun teemana on Espanja! Espanjalaiset vapaaehtoisemme Alicia ja Marc johdattavat meidät maan kiehtovan kulttuurin pariin torstaina 17.8. klo 18!

Tapahtumassa pääset oppimaan uusia asioita Espanjan kulttuuriin liittyen, maistelemaan espanjalaisia ruokia, sekä tutustumaan Espanjan kaupunkeihin! Tapahtuman aikana kerromme myös ajankohtaisista Erasmus+ nuorisovaihdoista ja ESC-vapaaehtoistiimeistä.

Tapahtuma järjestetään englanniksi ja se on avoin kaikille, jotka haluaisivat oppia lisää Espanjasta! Kulttuurienvälinen ilta pidetään Allianssi-Talolla ja tapahtuma on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan täältä

Onko sinulla yhteistä hyvää kehittävä idea? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassa 14.9. klo 18 ja voit saada rahaa sen toteuttamiseen!

Onko sinulla idea, joka voisi edistää kansalaistoimintaa ja yhteistä hyvinvointia? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassamme keskiviikkona 14.9. klo 18!

International SOUP on tapahtuma, joka tukee paikallisia aloitteita joukkorahoituksen keinoin. Tapahtuman aikana pitchaajat, eli oman ideansa esittelijät, kertovat lyhyesti, miten juuri heidän ideansa edistää parhaiten yhteisöllistä hyvinvointia. Lopuksi yleisö äänestää kuka tai mikä projekti saa osallistumismaksuista kerätyt rahat ideansa toteutukseen. Tapahtumassa pääset myös nauttimaan yhdessä keittoa, keskustelemaan muiden osallistujien kanssa sekä verkostoitumaan.

Seuraava International SOUP järjestetään keskiviikkona 14.9. klo 18! Voit ilmoittautua mukaan pitchaajaksi, vapaaehtoiseksi järjestämään tapahtumaan tai yleisöön osallistujaksi, jolloin pääset äänestämään voittajasta. Lisäksi etsimme mukaan mm. taiteilijoita tai muusikoita jotka voisivat esitellä omia kykyjään väliajalla. Voit ilmoittautua myös valokuvaajaksi tai videontekijäksi ja kuvata materiaalia International SOUP -tapahtumastamme.

Lue lisää nettisivuiltamme tai Instagramissa @internationalsoup -tililtä.

Osallistu tapahtumaan täyttämällä rekisteröitymislomake nettisivuillamme!

Järjestämme tapahtuman osana Eramus+ -tuettua Soup sharing -projektia.

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin hankkeisiin:

 • Viroon eri paikkoihin, kuten perhekotiin, lasten turvakeskukseen, useisiin päiväkoteihin, lasten kielikouluun, useisiin erityistarpeisten aikuisten hyvinvointikeskuksiin, sekä nuorisokeskukseen
 • Unkariin opettamaan englantia tai omaa äidinkieltä paikallisille nuorille
 • Saksaan eri hankkeisiin toimimaan mm. lasten ja nuorten parissa
 • Ranskan maaseudulle useisiin eri hankkeisiin
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia WWF:lle, hyväntekeväisyysjärjestöön, kansallisgalleriaan sekä lasten ja nuorten sairaalaan ja terveyskeskukseen
 • Portugalin Madeirassa etsitään vapaaehtoista Walk Through the History of Madeira -hankkeeseen
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Isoon-Britanniaan Lontooseen kansainväliseen hyväntekeväisyysjärjestöön 

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Hae mukaan Espanjaan "A Fling Called Swing" ESC-vapaaehtoistiimiin 23.8. -11.9.2022!

Espanjassa järjestetään vapaaehtoistiimi, jonka tavoitteena on tuoda iloa vanhainkotien asukkaille musiikin avulla. Vapaaehtoistiimissä luodaan Swing-bändi, eli tätä vapaaehtoistiimiä varten etsimme osallistujia, joilla on kokemusta jonkin instrumentin soittamisesta. Kaikista eniten tarvitaan kitaran, pianon, rumpujen, klarinetin, kontrabasson tai basson sekä trumpetin taitajia. Lisäksi etsitään myös vapaaehtoisia, joilla olisi kokemusta videoiden teosta.

Lue lisää ja hae mukaan täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Osallistu "Living Books" vapaaehtoisleirille Ranskassa 30.9.-21.10.2022!

Pienessä Jonzac-nimisessä kunnassa Ranskassa järjestetään tuettu trilateraalinen vapaaehtoisleiri 18-30 -vuotiaille nuorille aikuisille. Paikallinen kirjastoverkosto pyrkii herättämään kirjakulttuurin henkiin alueella. Tämän vuoksi vapaaehtoisleirin tavoitteena onkin luoda mahdollisuuksia kulttuurienvälisiin kohtaamisiin kansainvälisille nuorille ja paikallisille ihmisille kirjallisuuden merkeissä.

Työtehtäviin kuuluu luoda kirjallisuuden kartasto paikallisten ihmisten kanssa. Kartasto luodaan kirjastojen järjestämien luku- ja kirjoitustyöpajojen avulla. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös kulttuurienväliseen oppimiseen liittyviin työpajoihin.

Kyseinen hanke on tuettu trilateraalinen vapaaehtoisleiri, josta vapaaehtoiset saavat matkakorvaukset jälkikäteen (max. noin 380 euroa).

Lue lisää ja hae mukaan täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Hae mukaan syksyn Erasmus+ -tuettuihin nuorisovaihtoihin ja koulutuksiin!

United Hummingbirds -nuorisovaihto, Belgia, 10.-16.10.2022
United Hummingbirds on viikon mittainen nuorisovaihto turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Belgiassa. Nuorisovaihdon tavoitteena on luoda tila, missä nuoret Belgiasta ja Suomesta pääsevät keskustelemaan yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa maahanmuuton ja ympäristön yhteyksistä. Tähän nuorisovaihtoon voivat hakea 17-25 -vuotiaat, jos haluat hakea ryhmänohjaajaksi sinun tulee olla 18-30 -vuotias.

Training for Trainers -koulutus, Tsekki, 10.-16.10.2022

Tsekissä järjestetään koulutus, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien koulutustaitoja ja neuvoa non-formaalin oppimisen aktiviteettien järjestämisessä. Koulutus on tarkoitettu täysi-ikäisille ihmisille, jotka haluaisivat kehittää koulutustaitojaan ja toimia nuorten parissa esim. ryhmänohjaajana, kouluttajan tai fasilitaattorina.

Lue lisää ja hae mukaan koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin täältä

Valmistutko ammattiin? Hae nyt mukaan Ready for Life -työharjoitteluun!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää Euresista nettisivuillamme. Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme