ESC-vapaaehtoiseksi Balkanin alueelle?

2.7.2024

In English below.  Balkanin alueella järjestetään erilaisia lyhyt- ja pitkäkestoisia Euroopan solidaarisuusjoukot-ohjelman tukemia hankkeita (1-2kk tai 2-12kk). Osallistujat saavat EU-vapaaehtoisohjelman tuen, joka kattaa majoituksen ja ruoat jakson ajan, matkakulut kohdemaahan (välimatkataulukon mukaan), vakuutuksen jakson ajaksi, lähtövalmennuksen ja jakson aikaisen tuen. 

Euroopan solidaarisuusjoukkojen lyhytkestoisiin jaksoihin (1-2kk) voi hakea, mikäli ei ole aiemmin osallistunut yksilöjaksolle Euroopan solidaarisuusjoukot-ohjelmassa.   Rohkaisemme hakijoiksi erityisesti nuoria, joiden elämäntilanne on epävarma johtuen esim. työttömyydestä, taloudellisesta tilanteesta, terveydellisistä haasteista tai syrjäseudulla asumisesta.

18-30 -vuotiaat Suomessa asuvat voivat hakea mukaan, mitään erityistaitoja ei vaadita, kouluenglannilla pärjää ja kiinnostus vapaaehtoistyötä kohtaan riittää.  

Lue lisää alta ja hae mukaan mahd.pian  sivun lopussa olevan hakulomakkeen kautta tai ole meihin yhteydessä (vaihto@alli.fi tai puh/WA 044 4165209),  jos sinulla on kysyttävää! Jakson aloitus ja kesto ovat joustavia. 

Bozevce, Kosovo

Paikallinen järjestö GAIA etsii kahta vapaaehtoista 6-9 kuukaudeksi touko-joulukuun 2024 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoistyö tapahtuu Bozevcen kylässä, jossa he järjestävät koulutus- ja vapaaehtoistyöohjelmia, jotka liittyvät pääasiassa permakulttuuriin ja luonnonmukaiseen rakentamiseen, kestävään elämään ja muihin ympäristöaiheisiin.

Lue lisää oheisesta infokirjeestä ja hae mukaan täyttämällä hakulomake sivun lopusta! 

Brčko, Bosnia ja Hertsegovina

Brčkon alueella toimiva yhteistyöjärjestömme Svitac etsii ESC-vapaaehtoista vuodelle 2024. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu työpajojen järjestäminen lapsille ja nuorille  (esim. taide, musiikki, urheilu, käsityöt, erilaiset kulttuurit, ...), EU:n nuoriso-ohjelmista (Erasmus+, Euroopan solidaarisuujoukot) tiedottaminen, hallinnollinen tuki (esim. raporttien kirjoittaminen ja aikataulutuksessa avustaminen), sekä vapaa-ajan aktiviteetteihin ja kielikurssille osallistuminen. Pääset myös luomaan oman projektisi johonkin itsellesi kiinnostavaan aiheeseen liittyen!

Lue lisätietoa Svitacin infokirjeestä täältä!

Hae mukaan täyttämällä alla oleva hakulomake!

Tirana, Albania

Beyond Barriers Association (BBA) on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena  on edistää nuorten elämänlaatua aktiivisen kansalaisuuden ja osallisuuden keinoin. He etsivät vapaaehtoista, joka auttaa suunnittelemaan erilaisia kulttuuri, -taide ja -liikunta-aktiviteetteja kehitysvammaisille lapsille. Tämän lisäksi vapaaehtoisena pääset työskentelemään järjestön kasvihuoneella erilaisissa puutarhanhoitoon liittyvissä tehtävissä.  Voit hakea mukaan lyhytaikaiseksi (2vk-2kk) tai pitkäaikaiseksi (2-6kk) vapaaehtoiseksi.

Lue lisää oheisesta infokirjeestä ja hae mukaan täyttämällä hakulomake sivun lopusta! 

Application form

ESC program promotes inclusion for all young people and there will be extra support if needed. We especially welcome volunteers whose personal situation fits in any of the below mentioned ones. Does any of these options describe your background?
If you replied yes (or maybe) above please choose option(s) which describe your situation: