Heinäkuun uutiskirje

6.7.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa kesäistä heinäkuuta!

 • Onko sinulla välivuosi edessä? Osallistu etäinfoomme 14.7. klo 17, jossa kerromme kansainvälistymismahdollisuuksista välivuoden aikana
 • Haluaisitko viettää pari viikkoa Serbiassa tai Ranskassa? Nopea haku loppukesän Erasmus+ nuorisovaihtoihin
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset vapaaehtoispaikat
 • Hae mukaan Suomen ESC-vapaaehtoistiimeihin Punkaharjulle, Suomenlinnaan ja Yläneelle osallistujaksi tai apuohjaajaksi!
 • Osallistu "Living Books" vapaaehtoisleirille Ranskassa 30.9.-21.10.2022!
 • Hae mukaan Espanjaan "A Fling Called Swing" ESC-vapaaehtoistiimiin 23.8.-11.9.2022!
 • Osallistu syksyn Eramus+ -tuettuihin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Kiinnostaako välivuoden pitäminen? Osallistu etäinfoomme 14.7. klo 17, jossa kerromme kansainvälistymismahdollisuuksista välivuoden aikana

Onko edessäsi välivuosi tai löytyykö syksyn kalenteristasi muuten vain tilaa? Kiinnostaisiko sinua viettää ulkomailla pidempi aika kenties vapaaehtoistyön tai työharjoittelun parissa? Vai haluaisitko lähteä loppukesästä muutamaksi viikoksi vapaaehtoistöihin tai nuorisovaihtoon Eurooppaan? Tule kuulemaan kansainvälistymisen mahdollisuuksista Välivuosi-infoomme ja löydä itsellesi mieluisa tapa osallistua!

Järjestämme infotilaisuuden torstaina 14.7. klo 17-18 Zoomissa. Kerromme ohjelmistamme sekä vastaamme osallistujien kysymyksiin. Välivuosi-infon aikana pääset kuulemaan myös Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta olleen aiemman vapaaehtoisen kokemuksia ja pääset kysymään häneltä kysymyksiä.

Kerromme ainakin:

 • EU-tuetusta Euroopan solidaarisuusjoukot -vapaaehtoisohjelmasta
 • Kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä
 • Medium Term Volunteer -ohjelmasta, jonka kautta voit mennä vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle
 • Ajankohtaisista Erasmus+ -tuetuista nuorisovaihdoista ja koulutuksista
 • Erasmus+ -tuetusta Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta
 • Kielikursseista

Osallistu mukaan täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Haluaisitko viettää pari viikkoa Serbiassa tai Ranskassa? Nopea haku loppukesän Erasmus+ nuorisovaihtoihin!

Olisiko sinulla mahdollisuus lähteä nopealla aikataululla Serbiaan tai Ranskaan? Hae mukaan Erasmus+ nuorisovaihtoihin!

Peace of Mind -nuorisovaihto, Serbia, 18.-29.07.2022

Serbiassa järjestettävän nuorisovaihdon tavoitteena on opettaa osallistujia miten henkilökohtainen hyvinvointi vaikuttaa työskentelyyn nuorten kanssa.
Osallistujat pääsevät tekemään erilaisia tehtäviä liittyen kansainvälisen nuorisotyön edistämiin arvoihin, kuten kestävään kehitykseen ja luonnonsuojeluun, ihmisoikeuksiin, kulttuurienväliseen oppimiseen ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

Seeds of Art -nuorisovaihto, Ranska, 1.-21.8.2022

Ranskan maaseudulla järjestettävän Seeds of Art -nuorisovaihdon tavoitteena on tuoda osallistujien tietoisuuteen, miten taide voi vaikuttaa henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Osallistujat pääsevät ilmaisemaan itseään monipuolisesti taiteen kautta tekemällä mm. luovaa kirjoittamista, maalaamista, savitöitä. Osallistujat pääsevät myös oppimaan lisää ekologisesta elämäntavasta ja yhteisöasumisesta.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin hankkeisiin:

 • Viroon eri paikkoihin, kuten lasten turvakeskukseen, päiväkotiin, naisten ja lasten turvakotiin, Laulasmaan kouluun, lasten kielikouluun, erityistarpeisten aikuisten hyvinvointikeskukseen, sekä nuorisokeskukseen
 • Ranskan maaseudulle useisiin eri hankkeisiin
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia WWF:lle, hyväntekeväisyysjärjestöön, kansallisgalleriaan sekä lasten ja nuorten sairaalaan ja terveyskeskukseen
 • Portugalin Madeirassa etsitään vapaaehtoista Walk Through the History of Madeira -hankkeeseen
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Isoon-Britanniaan Lontooseen kansainväliseen hyväntekeväisyysjärjestöön 

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa

Hae mukaan Suomen ESC-vapaaehtoistiimeihin Punkaharjulle, Yläneelle ja Suomenlinnaan!

Kiinnostaako kotikansainvälisyystoiminta? Haluaisitko kokemusta kansainvälisen ryhmän ohjaamisesta? Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen Suomessa järjestettäviin vapaaehtoistiimeihin! Voit toimia joko osallistujana tai apuohjaajana ryhmälle. Vielä ehdit hakemaan seuraaviin vapaaehtoistiimeihin:

"Nature films", Punkaharju, 9.-22.8.2022

Vapaaehtoiset pääsevät avustamaan monenlaisissa tehtävissä liittyen Savonlinna International Nature Film Festival -tapahtumaan, joka järjestetään 18.-21.8. Tapahtuman järjestämisen lisäksi vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä.

"WHV Suomenlinna", Helsinki, 6.8.-20.8.2022

Vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia maisemointitöitä Suomenlinnassa. Vapaaehtoiset myös avustavat historiallisten rakennusten kävijähallinnassa ja entisöintitehtävissä.

"Nature School", Yläne, 14.8.-27.8.2022

Vapaaehtoisten tehtävänä on osallistua ja mahdollisuuksien mukaan myös suunnitella paikallisten koululaisten (ikä 12-14) ryhmäytyksiä sekä siistiä lähialueen ympäristöä ja vaellusreittejä. Vapaaehtoistiimin tavoitteena on tuoda kansainvälisiä kokemuksia paikallisille nuorille. 

Lue lisää ja hae mukaan täällä

Osallistu "Living Books" vapaaehtoisleirille Ranskassa 30.9.-21.10.2022!

Pienessä Jonzac-nimisessä kunnassa Ranskassa järjestetään tuettu trilateraalinen vapaaehtoisleiri 18-30 -vuotiaille nuorille aikuisille. Paikallinen kirjastoverkosto pyrkii herättämään kirjakulttuurin henkiin alueella. Tämän vuoksi vapaaehtoisleirin tavoitteena onkin luoda mahdollisuuksia kulttuurienvälisiin kohtaamisiin kansainvälisille nuorille ja paikallisille ihmisille kirjallisuuden merkeissä.

Työtehtäviin kuuluu luoda kirjallisuuden kartasto paikallisten ihmisten kanssa. Kartasto luodaan kirjastojen järjestämien luku- ja kirjoitustyöpajojen avulla. Vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan myös kulttuurienväliseen oppimiseen liittyviin työpajoihin.

Kyseinen hanke on tuettu trilateraalinen vapaaehtoisleiri, josta vapaaehtoiset saavat matkakorvaukset jälkikäteen (max. noin 380 euroa).

Lue lisää ja hae mukaan täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Hae mukaan Espanjaan "A Fling Called Swing" ESC-vapaaehtoistiimiin 23.8. -11.9.2022!

Espanjassa järjestetään vapaaehtoistiimi, jonka tavoitteena on tuoda iloa vanhainkotien asukkaille musiikin avulla. Vapaaehtoistiimissä luodaan Swing-bändi, eli tätä vapaaehtoistiimiä varten etsimme osallistujia, joilla on kokemusta jonkin instrumentin soittamisesta. Kaikista eniten tarvitaan kitaran, pianon, rumpujen, klarinetin, kontrabasson tai basson sekä trumpetin taitajia. Lisäksi etsitään myös vapaaehtoisia, joilla olisi kokemusta videoiden teosta.

Lue lisää ja hae mukaan täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Hae mukaan Erasmus+ -tuettuihin nuorisovaihtoihin ja koulutuksiin!

United Hummingbirds -nuorisovaihto, Belgia, lokakuu (päivämäärät varmistuvat myöhemmin)

United Hummingbirds on viikon mittainen nuorisovaihto turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Belgiassa. Nuorisovaihdon tavoitteena on luoda tila, missä nuoret Belgiasta ja Suomesta pääsevät keskustelemaan yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa maahanmuuton ja ympäristön yhteyksistä. Tähän nuorisovaihtoon voivat hakea 17-25 -vuotiaat, jos haluat hakea ryhmänohjaajaksi sinun tulee olla 18-30 -vuotias.

Training for Trainers -koulutus, Tsekki, 10.-16.10.2022

Tsekissä järjestetään koulutus, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien koulutustaitoja ja neuvoa non-formaalin oppimisen aktiviteettien järjestämisessä. Koulutus on tarkoitettu täysi-ikäisille ihmisille, jotka haluaisivat kehittää koulutustaitojaan ja toimia nuorten parissa esim. ryhmänohjaajana, kouluttajan tai fasilitaattorina.

Lue lisää ja hae mukaan koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin täältä!

Valmistutko ammattiin? Hae nyt mukaan Ready for Life -työharjoitteluun!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää Euresista nettisivuillamme. Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme