Heinäkuun uutiskirje

4.7.2024

Heinäkuun Cottage of Cultures -tapahtuma järjestetään Dodon kasvihuoneella! Teemana on Venezuela, tervetuloa mukaan 24.7. klo 18!

Allianssin nuorisovaihto järjestää Cottage of Cultures -tapahtumia kuukausittain, jolloin pääset tutustumaan aina uuteen maahan ja sen kulttuuriin sekä ajankohtaisiin teemoihin. Tapahtumien tavoitteena on edistää kulttuurienvälistä ymmärrystä, paikallisten ja kansainvälisten osallistujien välistä vuoropuhelua sekä osallisuutta.

Heinäkuun teemana on Venezuela ja epäeettinen kaivostoiminta Amazonin sademetsässä, jonka äärelle meidät johdattaa venezuelalainen ESC-vapaaehtoinen! Pääsemme kuulemaan Venezuelan kulttuurista ja historiasta, ja opimme Amazonin sademetsän kaivostoiminnasta ja sen vaikutuksesta alueen luontoon ja Amazonin alkuperäiskansojen elintilaan. Perinteiseen tapaan luvassa on myös paikallisten herkkujen maistelua! 

Tapahtuman sijainti: Dodon Kääntöpöytä, osoite Veturitallinkuja 34, 00520 Helsinki. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, se on maksuton ja järjestetään englanniksi.

Maksimiosallistujamäärä on 25 henkilöä, eli ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian täältä!

Cottage of Cultures -tapahtumat ovat osa EU-tuettua solidaarisuushanketta. Lue lisää täältä!

Oletko kiinnostunut pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä ja ovatko tulevan vuoden suunnitelmat auki? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Paikkoja löytyy useiden erilaisten tehtävien parista. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotiaille. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi!

Muutamia poimintoja avoinna olevista pitkäaikaisista projekteista:

  • Stuttgartiin Saksaan etsitään vapaaehtoisia nuorisojärjestön toimistolle avustamaan mm. viestinnässä ja leirien järjestämisessä
  • Liettuassa on tarjolla useita eri vapaaehtoismahdollisuuksia lasten ja nuorten parissa
  • Myös Ranskassa avoinna on monenlaisia paikkoja mm. viestinnän tehtävien (esim. some, tapahtumat, artikkelien kirjoittaminen yms.) ja vapaaehtoisleirien organisoinnissa
  • Portugalissa on mahdollisuus päästä vapaaehtoistöihin kestävän ruoantuotannon pariin

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivuillamme Ajankohtaista-osiossa!

Myös Balkanilla on vielä avoimia paikkoja (mahdollisuus toimia joko lyhytaikaisena 2vk-2kk tai pitkäaikaisena 2-12kk vapaaehtoisena): 

  • Kosovoon avustamaan koulutus- ja vapaaehtoistyöhankkeiden järjestämisessä, jotka liittyvät pääasiassa permakulttuuriin ja luonnonmukaiseen rakentamiseen, kestävään elämään ja muihin ympäristöaiheisiin
  • Bosnia ja Hertsegovinaan järjestämään eri teemaisia työpajoja lapsille ja nuorille sekä tiedottamaan EU:n nuoriso-ohjelmista
  • Albaniaan suunnittelemaan erilaisia kulttuuri, -taide ja -liikunta-aktiviteetteja kehitysvammaisille lapsille.

Hae mukaan Balkanille mahdollisimman pian nettisivujemme kautta täältä!

Kesällä vapaaehtoisleirille? Hakuohjeet täällä!

Kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä järjestetään sekä Euroopassa että Euroopan ulkopuolella ja ne ovat omakustanteisia. Leirimaksu on yleensä 150€, joka sisältää majoituksen ja ruokailun leirin ajaksi.  Matkat kotimaasta kohdemaahan osallistuja järjestää ja maksaa itse. 

Euroopassa on vielä paikkoja auki esim.

  • Teatterifestarin järjestämistä Belgiassa
  • Restaurointitöitä Saksassa
  • Englanninkielen opettamista Espanjassa

Lisää vapaaehtoisleirejä ja hakuohjeet löydät nettisivuiltamme! Voit myös selata E-vetin kautta muita itsellesi kiinnostavia leirejä.

Pitkäaikaiseksi vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle? 

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan ulkopuolella? Voit hakea joko 1-6 kuukauden MTV-vapaaehtoistyöohjelmiin tai lyhyemmille vapaaehtoisleireille eri puolelle maailmaa! Vaihtoehtoina on Aasia, Afrikka sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikka. Vapaaehtoistyöohjelmat Euroopan ulkopuolella ovat omakustanteisia.

Lisätietoa löydät nettisivuiltamme

Valmistuitko ammattiin? Hae mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! Nyt sinun on mahdollista hakea myös Euroopan ulkopuolelle!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Nyt voi lähteä myös Euroopan ulkopuolelle - Keniasta ja Nepalista löytyy mahdollisuuksia monipuolisesti eri aloilta!

Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja harjoittelun voi aloittaa 12 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Hakemuksen voi lähettää jo ennen valmistumista.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Tässä aiempien osallistujien kommentteja:

"Työpaikkani oli minulle todella sopiva, minulla oli paljon monipuolista hommaa ja minulla oli ihanat työkaverit, jotka otti minut todella hyvin vastaan. Sain olla juuri oma itseni ja työpanostani arvostettiin vaikka en espanjaa oikein hallinnut/puhunut enkä ymmärtänyt sitä kovin hyvin."

"Kaikki on kehittynyt huimasti, ja vieraalla kielellä työskenteleminen nostaa todella paljon kärsivällisyysastetta ja laittaa ajattelemaan asiat ihan eri järjestyksessä, mikä on tietysti todella hyvä asia"

"Kielitaito kehittyi paljon. Kuten myös sosiaaliset taidot: rohkeus tutustua ihmisiin."

Haluaisitko nähdä millaista arki työharjoittelussa on? Katso mm. Sannin, Jeremiaksen ja Mariannen kokemuksista meidän Instagramin kohokohdista

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

EURES Targeted Mobility Scheme (TMS) -tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Uusia tuulia työuralle ulkomailla? EURES TMS -ohjelman kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää EURES-tuesta nettisivuillamme. Voit lukea EURES TMS -ohjelmasta lisää myös Euroopan komission nettisivuilla.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Oletko kiinnostunut kielikurssille lähtemisestä? Lue lisää ja tutustu eri maissa järjestettäviin mahdollisuuksiin nettisivuillamme.

Mukavaa heinäkuuta!