Helmikuun uutiskirje

9.2.2024

Ammattiin valmistunut - hae nyt mukaan 2 viikon Ready for Life -työssäoppimisjaksolle Italiaan 9.-22.4.2024!

Kahden viikon ryhmämuotoinen työssäoppimisjakso järjestetään Italian Aiellissa.

Työskentelet moniammatillisessa 6-8 hengen ryhmässä katutaiteesta tunnetun Aielliin kaupungissa alueen nähtävyyksien parissa paikallistoimijoiden kanssa. Kiehtovassa kaupungissa järjestetään mm. graffiteja ja astronomiaa yhdistävät katutaidefestarit, jonka tarkoituksena on kehittää alueen vetovoimaa taiteen muutosvoiman kautta.

Jakson aikana pääsee myös tutustumaan alueeseen ja paikalliseen kulttuuriin.

Jakson teemana on kulttuurienvälinen oppiminen ja työskentely kansainvälisessä ympäristössä vieraalla kielellä. Erasmus+ -tuki kattaa matkatuen, majoituksen, pienen ruokarahan, ohjelman ja tukipalvelut.

Voit hakea mukaan, jos olet 18-35-vuotias ja valmistunut miltä tahansa alalta toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä.

Ready for Life on Erasmus+ -tuettu työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä valmistuneille tai kohta valmistuville, jotka haluaisivat saada työkokemusta ulkomailla.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

KaVan infoilta kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä nuorten parissa työskenteleville Zoomissa ti 13.2. klo 15

Kohtaatko työssäsi nuoria, joita kiinnostaa kansainvälisyys ja vapaaehtoistyö tai jotka etsivät tekemistä välivuodelle tai lomakausille? Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkosto KaVan infossa saat tietoa vaihtoehdoista lähteä vapaaehtoistyöhön maailmalle KaVan jäsenten kautta sekä erilaisista mahdollisuuksista kotikansainvälistyä Suomessa. Kansainväliset kokemukset antavat monipuolista osaamista, kulttuurienvälistä ymmärrystä, kielitaitoa ja elinikäisiä muistoja.

Infotilaisuus järjestetään tiistaina 13.2.2024 klo 15–16 Zoomissa. Infossa kansainvälisen vapaaehtoistyön verkosto KaVa kertoo toiminnastaan ja erilaisista tavoista lähteä maailmalle tai kotikansainvälistyä.

Ohjelmassa on KaVa-verkoston järjestöjen esittelyt 40 min., jonka jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle 20 min. Tule tutustumaan kerralla kolmeen kansainvälisen vapaaehtoistyön valtakunnalliseen toimijaan!

Ilmoittaudu  mukaan tästä! Ilmoittauduttuasi saat automaattisesti linkin tapaamiseen. Zoomin saavutettavuus-tiedot löytyvät täältä.

Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkostoon kuuluvat Allianssin nuorisovaihto, Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) ja Maailmanvaihto ry – ICYE Finland

Tutustu KaVa-verkostoon jo etukäteen täältä

Infotilaisuus on kaikille avoin ja se pidetään suomeksi. Osallistujat sitoutuvat osaltaan rakentamaan ilmapiiriä, jossa kaikkia kunnioitetaan. Tervetuloa kaikki nuorten parissa työskentelevät!

Ready for Life -etäinfo 15.2.2024 kello 16

Valmistuitko ammattiin? Ovatko kevään suunnitelmat vielä auki? Kaipaatko kansainvälistä kokemusta? Osallistu Ready for Life -etäinfoon to 15.12. klo 16 ja hae Ready for Life -työharjoitteluun keväälle 2024!

Keväällä paikkoja on 2-3 viikon ryhmäjaksoilla sekä pidemmillä yksilöjaksoilla.

Ready for Life on Erasmus+ -tuettu työharjoitteluohjelma toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä valmistuneille tai kohta valmistuville, jotka haluaisivat saada oman alan työkokemusta ulkomailla.

2-3 viikon ryhmäjaksoilla työskentelet moniammatillisessa ryhmässä, kehität taitojasi toimia kansainvälisessä työympäristössä ja opit käyttämään englannin kieltä työn ohella. Ryhmäjaksojen tavoitteena on ennen kaikkea kulttuurienvälinen oppiminen ja työskentely kansainvälisessä ympäristössä vieraalla kielellä.

1-4 kuukauden mittaisen työharjoittelun aikana kerrytät oman alan työkokemusta, kehität kielitaitoasi, tutustut uuteen kulttuurin ja ennen kaikkea saat unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.

Erasmus+ -tuki kattaa suurimman osan kustannuksista. Sinulle jäävät hoidettavaksi vain päivittäiset elinkustannukset (yleensä ruokailut).

Etäinfossa koordinaattori Mari kertoo Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta ja neuvoo hakemisessa.

Kuulet myös muista kansainvälistymismahdollisuuksista, kuten Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelmasta ja Erasmus+ -tuetuista koulutuksista ja nuorisovaihdoista.

Info on suunnattu ammatillisesta koulutuksesta valmistuville/valmistuneille sekä heidän parissaan työskenteleville.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfo Zoomissa 6.3. klo 16

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena ulkomailla? Osallistu Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfoon keskiviikkona 6.3. klo 16!

Infossa saat tietoa EU-tuetusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelmasta ja sen eri mahdollisuuksista. Kerromme myös muista väylistä lähteä vapaaehtoiseksi, kuten kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä ja Medium term volunteer -ohjelmasta, joiden kautta on mahdollista lähteä vapaaehtoiseksi myös Euroopan ulkopuolelle. Pääset myös kuulemaan vapaaehtoisten kokemuksia Euroopan solidaarisuusjoukoista sekä esittämään kysymyksiä!

Kerromme etäinfossa myös muista kansainvälistymismahdollisuuksista, kuten Erasmus+ -tuetuista koulutuksista ja nuorisovaihdoista sekä Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta. 

Ilmoittaudu etäinfoon tästä!

Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista täältä sekä kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä täältä

Hae mukaan Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin Georgiaan 2.-22.5.2024!

Georgiassa järjestetään vapaaehtoistiimi "Spring Joy in Georgia", jonka tavoitteena on luoda kulttuurienvälisiä kohtaamisia suomalaisten vapaaehtoisten ja paikallisten lasten ja nuorten välille. Vapaaehtoiset pääsevät tutustumaan Georgian kulttuuriin, perinteisiin ja luomaan upeita muistoja yhdessä paikallisten nuorten kanssa!

Vapaaehtoisten tehtävänä on järjestää erilaisia non-formaaliin oppimiseen liittyviä aktiviteetteja paikallisille lapsille ja nuorille. Tämän lisäksi vapaaehtoiset pääsevät vierailemaan ja avustamaan paikallisia järjestöjä, järjestämään tapahtumia sekä edistämään EU: nuoriso-ohjelmien tietoisuutta paikallisten keskuudessa.

ESC-vapaaehtoistiimiin voivat hakea mukaan Suomessa asuvat 18-30 -vuotiaat nuoret. Mitään erityistaitoja ei tarvita ja kouluenglannilla pärjää hyvin. Tärkeintä on into oppia ja kiinnostus teemaa kohtaan!

Lue lisää  ja hae mukaan nettisivujemme kautta 15.2.2024 mennessä täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Helmikuun Cottage of Cultures -tapahtuman teemana Slovenia, tervetuloa mukaan tiistaina 27.2. klo 18!

Allianssin nuorisovaihto järjestää Cottage of Cultures -tapahtumia kuukausittain, jolloin pääset tutustumaan aina uuteen maahan ja sen kulttuuriin sekä ajankohtaisiin teemoihin. Tapahtumien tavoitteena on edistää kulttuurienvälistä ymmärrystä, paikallisten ja kansainvälisten osallistujien välistä vuoropuhelua sekä osallisuutta.

Helmikuun Cottage of Cultures -tapahtuman teemana on Slovenia ja kestävä matkailu!

Slovenialainen ESC-vapaaehtoisemme vie meidät matkalle halki Slovenian esitellessään maan kulttuuria ja mielenkiintoista historiaa. Tapahtuman aikana pääsemme myös nauttimaan perinteisen slovenialaisen keittiön mauista ja päätämme kokemuksen ympäristökeskusteluun. Tällä kertaa keskitymme kestävään matkailuun: yhdessä tutkimme, miten voimme edistää ja tukea vastuullisia matkailukäytäntöjä.

Tapahtuma järjestetään Allianssi-talolla osoitteessa Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, se on maksuton ja järjestetään englanniksi.

Maksimiosallistujamäärä on 25 henkilöä, eli ilmoittaudu mukaan mahdollisimman pian täältä!

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Cottage of Cultures -tapahtumat ovat osa EU-tuettua solidaarisuushanketta. Lue lisää täältä

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi Balkanille?

Balkanin alueella järjestetään erilaisia lyhyt (2vk-2kk)- ja pitkäkestoisia (2-12kk) Euroopan solidaarisuusjoukot-ohjelman tukemia hankkeita. 18-30 -vuotiaat Suomessa asuvat voivat hakea mukaan, mitään erityistaitoja ei vaadita. Kouluenglannilla pärjää ja kiinnostus vapaaehtoistyötä kohtaan riittää.  

Kosovo, aloitus maaliskuussa tai myöhemmin

Paikallinen järjestö GAIA etsii kahta vapaaehtoista 6-9 kuukaudeksi maalis-joulukuun 2024 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoistyö tapahtuu Bozevcen kylässä, jossa he järjestävät koulutus- ja vapaaehtoistyöohjelmia, jotka liittyvät pääasiassa permakulttuuriin ja luonnonmukaiseen rakentamiseen, kestävään elämään ja muihin ympäristöaiheisiin.

Bosnia ja Hertsegovina, aloitus maaliskuussa tai myöhemmin

Brčkon alueella toimiva yhteistyöjärjestömme Svitac etsii ESC-vapaaehtoista vuodelle 2024. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu työpajojen järjestäminen lapsille ja nuorille  (esim. taide, musiikki, urheilu, käsityöt, ...), EU:n nuoriso-ohjelmista (Erasmus+, Euroopan solidaarisuusjoukot) tiedottaminen, hallinnollinen tuki (esim. raporttien kirjoittaminen ja aikataulutuksessa avustaminen), sekä vapaa-ajan aktiviteetteihin ja kielikurssille osallistuminen. Pääset myös luomaan oman projektisi johonkin itsellesi kiinnostavaan aiheeseen liittyen!

Albania, aloitus maaliskuussa tai myöhemmin

Beyond Barriers Association (BBA) on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena  on edistää nuorten elämänlaatua aktiivisen kansalaisuuden ja osallisuuden keinoin. He etsivät vapaaehtoista, joka auttaa suunnittelemaan erilaisia kulttuuri, -taide ja -liikunta-aktiviteetteja kehitysvammaisille lapsille. Tämän lisäksi vapaaehtoisena pääset työskentelemään järjestön kasvihuoneella erilaisissa puutarhanhoitoon liittyvissä tehtävissä.  

Hae mukaan mahdollisimman pian nettisivujemme kautta täältä!

Voit olla myös meihin yhteydessä (vaihto@alli.fi tai puh/WA 044 4165209), jos sinulla on kysyttävää!

Oletko kiinnostunut pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä ja ovatko tulevan vuoden suunnitelmat auki? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Paikkoja löytyy useiden erilaisten tehtävien parista. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Muutamia poimintoja avoinna olevista pitkäaikaisista projekteista:

  • Sloveniaan etsitään vapaaehtoista nuorisokeskukseen auttamaan keskuksen päivittäisissä tehtävissä
  • Liettuaan työskentelemään koulun tai päiväkodin erilaisissa tehtävissä
  • Alankomaihin yhteistyöjärjestömme SIW:n toimistolle avustamaan markkinointi- ja viestintätehtävissä tai muissa tehtävissä, kuten taloudellisissa, koulutukseen liittyvissä tai vapaaehtoisleireissä
  • Saksaan etsitään vapaaehtoista työskentelemään yhteistyöjärjestömme JW:in toimistolla.
  • Kosovoon työskentelemään erilaisten tehtävien parissa kyläyhteisössä edistääkseen koulutusta ja kestävän elämäntavan käytäntöjä, luonnonmukaista rakentamista, luomuruoan tuotantoa sekä yhteisöllistä asumista

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotiaille. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.
 
Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivuillamme Ajankohtaista-osiossa!

Tutustu Allianssin nuorisovaihdon uusiin sosiaalisen median kanaviin: LinkedIn, X, ja TikTok! 

Löydät Allianssin nuorisovaihdon nyt myös uusista kanavista! TikTokista löydät muun muassa mielenkiintoisia videoita vapaaehtoisprojekteista ja tapahtumistamme, LinkedIniin päivitämme ajankohtaisia artikkeleita ja vapaaehtoisten kokemuksia ja X:stä löydät päivityksiä kansainvälisiin liikkuvuuksiin liittyen. 

Seuraa meitä:

Vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle? 

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan ulkopuolella? Voit hakea joko 1-6 kuukauden MTV-vapaaehtoistyöohjelmiin tai lyhyemmille vapaaehtoisleireille eri puolelle maailmaa! Vaihtoehtoina on Aasia, Afrikka sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikka. Vapaaehtoistyöohjelmat Euroopan ulkopuolella ovat omakustanteisia.

Lisätietoa löydät nettisivuiltamme!

Valmistuitko ammattiin? Hae mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! Nyt sinun on mahdollista hakea myös Euroopan ulkopuolelle!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Nyt voi lähteä myös Euroopan ulkopuolelle - Keniasta ja Nepalista löytyy mahdollisuuksia monipuolisesti eri aloilta!
 
Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja harjoittelun voi aloittaa 12 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Hakemuksen voi lähettää jo ennen valmistumista.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.
 
Tässä aiempien osallistujien kommentteja:
 
"Työpaikkani oli minulle todella sopiva, minulla oli paljon monipuolista hommaa ja minulla oli ihanat työkaverit, jotka otti minut todella hyvin vastaan. Sain olla juuri oma itseni ja työpanostani arvostettiin vaikka en espanjaa oikein hallinnut/puhunut enkä ymmärtänyt sitä kovin hyvin."
 
"Kaikki on kehittynyt huimasti, ja vieraalla kielellä työskenteleminen nostaa todella paljon kärsivällisyysastetta ja laittaa ajattelemaan asiat ihan eri järjestyksessä, mikä on tietysti todella hyvä asia"
 
"Kielitaito kehittyi paljon. Kuten myös sosiaaliset taidot: rohkeus tutustua ihmisiin."
 
Haluaisitko nähdä millaista arki työharjoittelussa on? Katso mm. Sannin, Jeremiaksen ja Mariannen kokemuksista meidän Instagramin kohokohdista
 
Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

EURES Targeted Mobility Scheme (TMS) -tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Uusia tuulia työuralle ulkomailla? EURES TMS -ohjelman kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Huomioitavaa harjoittelutuen hakemiseen kevään 2024 aikana! TMS-ohjelman hankeluonteisuudesta johtuen hankkeessa voidaan tukea tällä hetkellä ainoastaan alle 4 kuukauden mittaisia harjoittelujaksoja. Viimeinen mahdollinen aloituspäivä 3 kuukauden mittaiselle harjoittelulle nykyisessä hankkeessa on 29. helmikuuta. Uuden TMS-hankekauden alkaessa huhtikuussa voimme taas tavalliseen tapaan tukea 6 kuukauden mittaisia harjoittelujaksoja. Pahoittelemme tuen puuttumista tämän siirtymäajan aikana.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää EURES-tuesta nettisivuillamme. Voit lukea EURES TMS -ohjelmasta lisää myös Euroopan komission nettisivuilla.

Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.
 
Oletko kiinnostunut kielikurssille lähtemisestä? Lue lisää ja tutustu eri maissa järjestettäviin mahdollisuuksiin nettisivuillamme.