Helmikuun uutiskirje

3.2.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa iloista helmikuuta!

 • Osallistu Ready for Life -etäinfoon ke 16.2. klo 16!
 • Kansainvälisiä vapaaehtoisia Suomeen?
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset projektit
 • Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Espanjaan maaliskuussa tai Ranskaan kesäkuussa!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan!
 • Vapaaehtoistöihin Eurooppaan tai sen ulkopuolelle? Maaliskuussa infotilaisuus 24.3. klo 16 vapaaehtoistyöstä
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko työharjoitteluun Eurooppaan? Osallistu Ready for Life -etäinfoon ke 16.2. klo 16!

Oletko valmistunut tai juuri valmistumassa toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko lähteä valmistumisen jälkeen oman alasi työharjoitteluun Eurooppaan? Osallistu Ready for Life -etäinfoon ke 16.2. klo 16!

Infossa saat tietoa Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta ja miten siihen voi hakea. Lisäksi pääset kuulemaan aiempien osallistujien kokemuksia ja kysymään heiltä kysymyksiä.

Kerromme etäinfossa myös muista kansainvälistymismahdollisuuksista, kuten Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelmasta ja Erasmus+ -tuetuista koulutuksista ja nuorisovaihdoista.

Ilmoittaudu etäinfoon tästä linkistä

Kansainvälisiä vapaaehtoisia Suomeen? 

Yhdistykset, kunnat ja muut yleishyödylliset yhteisöt voivat saada toimintaansa kansainvälisiä vapaaehtoisia Allianssin nuorisovaihdon kautta.

Euroopan unionin rahoitustuella vapaaehtoistyöhön Suomeen tulee kauttamme pitkäaikaisia eurooppalaisia vapaaehtoisia 2-12 kuukaudeksi esimerkiksi sosiaali-, liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoalan järjestöihin sekä kansanopistoihin ja muihin yhteisöihin.

Lisäksi järjestämme yhdessä paikallistoimijoiden kanssa eurooppalaisia vapaaehtoistiimejä, joissa noin 10 vapaaehtoisen ryhmä tekee parin-kolmen viikon ajan töitä esimerkiksi tapahtuman järjestämisessä, ympäristön siivouksessa, kylätalon kunnostuksessa tai muissa käytännön tehtävissä.

Näissä yllämainituissa ohjelmissa vapaaehtoiset ovat 18-30 -vuotiaita eurooppalaisia nuoria aikuisia. Euroopan Unionin tuella katetaan matka- ja ylläpitokuluja, osallistujien taskuraha ja vakuutus.

Allianssin nuorisovaihto järjestää myös kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä Suomessa. Näiden kohdalla vapaaehtoisten määrä ja leirin kesto ovat joustavia ja osallistujien ikä ja lähtömaat vaihtelevat.

Jos toiminnassanne olisi tarvetta kansainvälisille vapaaehtoisille tai muuten kiinnostusta yhteistyöhön niin mietitään yhdessä sopivia yhteistyön paikkoja tälle vuodelle. Vielä ehtii hyvin suunnittelemaan esimerkiksi vapaaehtoistiimin- tai leirin kesälle.

Lue lisää EU-tuetun vapaaehtoistiimin kumppanuudesta täältä ja kansainvälisen vapaaehtoisleirin järjestämisestä täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin projekteihin:

 • Italiaan etsitään vapaaehtoista työskentelemään maatilalla eläinavusteisen terapian parissa.
 • Slovakiaan etsitään vapaaehtoista työskentelemään mm. eri toimistotehtävissä, vapaaehtoisleireillä ja järjestämään workshopia
 • Ranskan maaseudulle etsitään vapaaehtoisia useisiin eri vapaaehtoishankkeisiin avustamaan mm. kunnostustöissä ja ulkotöiden parissa
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoista Armenian kansallisgalleriaan avustamaan mm. museon opastuskierroksissa sekä tapahtumien järjestämisessä
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Tanskaan etsitään vapaaehtoisia työskentelemään monen eri projektin parissa.
 • Kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö etsii vapaaehtoisia Isoon-Britanniaan Lontooseen

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Tutustu myös ESC-vapaaehtoisen Marin Volontaire Maison de l'Europe -Instagram-tiliin ja seuraa, millaista Marin elämä on vapaaehtoisena Ranskassa!

Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Espanjaan maaliskuussa tai Ranskaan kesäkuussa!

Espanja, 24.03.-08.04.2022

Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Espanjaan! Vapaaehtoisena pääset mm. maalaamaan seinämaalausta, avustamaan Race X Millas Costa Blanca -urheilutapahtuman järjestämisessä, kunnostamaan vapaaehtoisten talo Casa Jazminia sekä mahdollisuuden työskennellä mehiläisten parissa.

Kyseinen vapaaehtoistiimi järjestetään Sanet y Negral -kylässä Alicanten maakunnassa Espanjassa. Hae mukaan nettisivujemme kautta 17.2. mennessä. 

Ranska, 7.-28.6.2022

Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Ranskan keskiaikaiseen kylään Milharsiin! Vapaaehtoisena pääset osallistumaan kylän kunnostukseen ja ehostukseen. Tähän kuuluu mm. portaiden kunnostus, rikkaruohojen kitkeminen, maisemointi, sekä kivimuurien puhdistus ja kunnostus.

Vapaa-ajallasi pääset mm. vierailemaan läheisissä keskiaikaisissa kylissä, uimaan Aveyronissa, sekä vaeltamaan Bonant-laakson alueella.

Lue lisää molemmista vapaaehtoistiimeistä täältä!

Vapaaehtoistiimeihin voivat hakea mukaan 18-30 -vuotiaat nuoret ja ne ovat EU-tuettuja.Tuki kattaa vapaaehtoisille matka-apurahan, majoituksen, ruuan ja pienen taskurahan projektin ajaksi. Osallistuminen ei siis vaadi omia säästöjä.

Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun! 

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Ready for Life -ohjelmaan osallistunut Iiris kertoo kokemuksestaan:

“Olin Ready for life -ohjelmassa viisi viikkoa Berliinissä. Huonon työllistymistilanteen takia päätin lähteä ulkomaille hankkimaan lisää kokemuksia niin työssä kuin elämässäkin. Itse valmistuin kosmetiikkaneuvojaksi, ja sain maailman ihanimman harjoittelupaikan Erica naturkosmetik liikkeestä, jossa opin huimasti kaikkea uutta, jopa sellaista mitä en koulussa ollut oppinut vielä.

Koko ulkomaan jakso kehitti minua kokonaisvaltaisesti ihmisenä. Sain lisää energiaa ja inspiraatiota uskoa itseeni ja unelmiini. Sain lisää varmuutta siitä mitä tahdon tehdä tulevaisuudessa, varmuutta vieraiden kielien käyttämiseen, sekä paljon ihania uusia kansainvälisiä ystäviä. Jakson aikana kulttuuriin pääsi tutustumaan erittäin hyvin ja kerkesi saada hienoja kokemuksia. Suosittelen!” -Iiris, Saksa

Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan 13.-28.6.2022!  

Haluaisitko viettää ensi kesänä pari viikkoa Etelä-Ranskan maaseudulla? Oletko kiinnostunut oppimaan lisää vaateteollisuudesta? Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan!

Nuorisovaihdossa käydään läpi mm. seuraavia teemoja:

 • Vaatteiden alkuperä ja valmistus
 • Vaatteiden elinkaari eli kuinka kauan käytämme vaatteita
 • Pikamuodin ympäristövaikutukset

Nuorisovaihdon aikana pääset tutustumaan mm. muodin historiaan ja tekstiiliteollisuuteen, tutustumaan paikallisiin hankkeisiin sekä koristelemaan käytettyjä vaatteita, joita käytetään paikallisessa muotinäytöksessä.

Nuorisovaihtoon voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret. Voit hakea halutessasi myös ryhmänohjaajaksi.

Nuorisovaihto on Erasmus+ -tuettu ja se kattaa matkatuen, asumisen ja ruokailun.

Hae mukaan nettisivujemme kautta 28.2. mennessä

Vapaaehtoistöihin Eurooppaan tai sen ulkopuolelle? Maaliskuussa infotilaisuus 24.3. klo 16 vapaaehtoistyöstä

Haluaisitko vapaaehtoistöihin Eurooppaan tai sen ulkopuolelle? Maaliskuun alussa julkaistaan kansainväliset vapaaehtoisleirit, eli seuraathan nettisivujamme silloin erityisen tarkalla silmällä. 

Järjestämme maaliskuussa myös etäinfotilaisuuden kansainvälisestä vapaaehtoistyöstä torstaina 24.3. klo 16!

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Targeted Mobility Schemes -liikkuvuushankkeiden kautta voi hakea taloudellista tukea työpaikan löytämiseen toisesta EU-maasta. Tutustu TMS-infoon täältä, jos olet kiinnostunut löytämään työ- tai harjoittelupaikan toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista.

European Online Job Days ovat virtuaalisia työnhakutilaisuuksia.  Helmikuussa järjestetään eri maiden työpaikkoja esitteleviä maainfopäiviä. Osallistu tapahtumiin tästä.

Lue lisää Euresista nettisivuillamme. Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme