Huhtikuun uutiskirje

31.3.2022

 • Osallistu Romania-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 11.4. klo 17!
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset projektit
 • Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Ranskaan!
 • Kiinnostaako vapaaehtoistyö Ranskassa? Osallistu Ranskan yhteistyöjärjestömme infotilaisuuksiin huhtikuussa!
 • Hae mukaan Eramus+ -tuettuun koulutukseen Tanskaan tai Slovakiaan!
 • Kesäksi vapaaehtoiseksi Eurooppaan muutamaksi viikoksi? Löydä hakukoneella kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Lyhytkestoisia harjoittelupaikkoja Islannissa tänä keväänä!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Osallistu Romania-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 11.4. klo 17!

Oletko kiinnostunut tutustumaan uusiin kulttuureihin? Osallistu Allianssin nuorisovaihdon järjestämiin kulttuurienvälisiin iltoihimme! Ensimmäisen tapahtumamme teemana on Romania ja romanialainen ESC-vapaaehtoisemme Ioana johdattaa meidät sen kiehtovan kulttuurin pariin maanantaina 11.4. klo 17.

Pääset kuulemaan lisää maan perinteistä, historiasta ja sekä maistelemaan romanialaisia ruokia. Ioana jakaa myös vinkkinsä, mihin kaupunkeihin Romaniassa kannattaa suunnata matkailun merkeissä.

Tapahtuma järjestetään englanniksi ja se on avoin kaikille, jotka haluaisivat oppia lisää eri maista! Kulttuurienvälinen ilta pidetään Allianssi-Talolla ja tapahtuma on maksuton.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin projekteihin:

 • Viroon Türi Kodu hyvinvointikeskukseen (nopea haku, hae 3.4. mennessä)
 • Ranskan maaseudulle etsitään vapaaehtoisia useisiin eri vapaaehtoishankkeisiin avustamaan mm. kunnostustöissä ja ulkotöiden parissa
 • Unkariin toimimaan ruohojuuritason nuorisotyössä
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia Muratsanin sairaalaan ja näkövammaisten lasten kouluun
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö etsii vapaaehtoisia Isoon-Britanniaan Lontooseen

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Ranskaan!

Vir'Volt, Ranska, 15.-28.5.2022

Ranskaan etsitään osallistujia Euroopan solidaarisuusjoukkojen ryhmähankkeeseen, jonka pääteemoina ovat yhteiskunnan tasa-arvokysymykset sekä ympäristö.

Vapaaehtoiset asuvat Ranskan maaseudulla Vir'Voltin ekokylässä, jossa he pääsevät kehittämään ja kunnostamaan ekokylää, rakentamaan huonekaluja ja kukkalaatikoita kierrätetyistä materiaaleista, sekä avustamaan jurtan kokoamisessa.

Vapaaehtoiset pääsevät myös oppimaan lisää yhteiskunnan sukupuolikysymyksistä, kuten sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä ja monimuotoisuuden edistämisestä erilaisten aktiviteettien keinoin.

Kyseinen vapaaehtoishanke on suunnattu naisille. Se järjestetään kuten vapaaehtoistiimi, koska toteutus on ryhmämuodossa. Valitettavasti hankkeeseen ei voi kuitenkaan osallistua, jos sinulla on jo kokemusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen lyhyestä tai pitkästä yksilöjaksosta. 

Lue lisää ja hae mukaan täällä!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Ranskassa? Osallistu Ranskan yhteistyöjärjestömme infotilaisuuksiin huhtikuussa!

Ranskan yhteistyöjärjestömme Solidarités Jeunesses (SJ) järjestää huhtikuun aikana etäinfotilaisuuksia esitellen eri paikkoja, missä heidän kautta voi tehdä vapaaehtoistyötä Ranskassa. Aikataulu infoille:

Yleinen info:

11.4. klo 19:30 Suomen aikaa: SJ:n ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen esittely

Paikallisten järjestöjen infot:

12.4. klo 19:30 Suomen aikaa: Citrus ja Vir’Volt -järjestöjen esittely
13.4. klo 19:30 Suomen aikaa: Les Villages des Jeunes and Les Bateleurs -järjestöjen esittely
14.4. klo 19:30 Suomen aikaa: Le REV, Le Créneau and Beaumotte -järjestöjen esittely

Rekisteröidy infoihin täältä.

Voit tutustua eri paikallisiin järjestöihin jo etukäteen täältä!

Hae mukaan Eramus+ -tuettuun koulutukseen Tanskaan tai Slovakiaan!

Community SOUP -koulutus, Tanska, 20.4.-28.4.22

Community SOUP -koulutus on tarkoitettu nuorille, jotka ovat innostuneita yhteisön rakentamisesta ja tapahtumista, minkä avulla voidaan kehittää yrittäjyyttä ja aloitteellisuutta nuorten keskuudessa. Koulutus auttaa nuoria yrittäjiä ja projektitekijöitä toteuttamaan heidän ideansa. Osallistujat pääsevät oppimaan lisää Soup-verkostosta, yhteisön rakentamisesta, johtamisesta sekä joukkorahoituksesta.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

Keep your prejudices in media! -koulutus Slovakiassa 9.-18.5.2022

Slovakiassa järjestetään Erasmus+ -tuettu koulutus, jonka päämääränä on työskennellä ksenofobiaa, ennakkoluuloja ja stereotypioita vastaan valokuvauksen ja videoiden keinoin.

Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien käsitystä kulttuurienvälisen oppimisesta, monimuotoisuudesta, ennakkoluuloista ja stereotypioista, oppia eri tekniikoita puolustauua manipulaatiota vastaan, ymmärtää valokuvauksen ja videotuotannon perusteita, oppia tarinankerrontaa viestinnässä sekä luoda lyhytdokumentti osallistujien valitsemasta aiheesta.

Lue lisää ja hae mukaan täältä

Kesäksi vapaaehtoiseksi Eurooppaan muutamaksi viikoksi? Löydä hakukoneella kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä

Euroopassa järjestetään myös 2-3 viikkoa kestäviä vapaaehtoisleirejä. Ensi kesänä vapaaehtoisleirejä järjestetäänkin todella paljon ja osaan niistä voivat hakea myös 16-17 -vuotiaat. Leireillä työskennellään yleishyödyllisissä tehtävissä yhteistyössä paikallisen yhteisön ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Tehtäviä on tarjolla monipuolisesti: vapaaehtoiset voivat auttaa esimerkiksi festivaalin tai näyttelyn järjestämisessä, luonnonsuojeluprojektissa, rakennusten kunnostustehtävissä tai vapaa-ajan toiminnan järjestämisessä lapsille. Vaihtoehtoja on paljon eri maissa.

Vapaaehtoisleirille osallistuminen on loistava tapa hankkia uusia kokemuksia ja oppia kansainvälisessä työyhteisössä, sukeltaa paikalliseen kulttuuriin pintaa syvemmälle ja kehittää henkilökohtaisia valmiuksia. Aiempaa työkokemusta ei tarvita, vaan innostunut, avoin ja motivoitunut asenne riittää.

 Jos haluat tutkia eri vaihtoehtoja, löydät ne hakukoneesta meidän nettisivuiltamme. Linkki ESC-vapaaehtoistiimien löytämiseen täällä ja linkki kansainvälisten vapaaehtoisleirien löytämiseen täällä.

Valmistutko ammattiin? Hae nyt mukaan Ready for Life -työharjoitteluun!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Lyhytkestoisia harjoittelupaikkoja Islannissa tänä keväänä! 

Oletko ammatillisesta koulutuksesta 1,5 vuoden sisään valmistunut ja haluaisit lähteä vielä tänä keväänä EU-tuettuun harjoitteluun ulkomailla? Voit hakea 10.3. mennessä Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -ohjelman kautta Islantiin lyhyeen, muutaman viikon kestävään Ready for Life -harjoitteluun!

Normaalista Ready for Life -harjoittelusta poiketen tässä tapauksessa voit hakea suoraan haluamaasi harjoittelupaikkaa! Lisätietoa Islannin paikoista sekä Saksassa tarjolla olevasta pidempikestoisesta harjoittelupaikasta tästä

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista. Esimerkiksi huhtikuussa esitellään Tanskan hotelli- ja ravintola-alan paikkoja.

Lue lisää Euresista nettisivuillamme. Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme.