Joulukuun uutiskirje

1.12.2021

Allianssin nuorisovaihto toivottaa tunnelmallista joulukuuta!

 • Olimme mukana Studia-messuilla, kiitos kaikille messuvieraille!
 • Ensi vuodeksi ulkomaille? Tutustu eri tapoihin kansainvälistyä!
 • Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset projektit
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Kiinnostaako työskentely Tanskassa? Osallistu 14.12. järjestettävään webinaariin!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Olimme mukana Studia-messuilla, kiitos kaikille messuvieraille!

Näiden kahden päivän aikana tapasimme nuoria, jotka valmistuvat pian lukiosta tai ammatillisesta oppilaitoksesta. Olimme messuilla esittelemässä EU-tuettuja vapaaehtois- ja työharjoitteluohjelmiamme. 

Suurkiitos kaikille messuvieraille mukavista kohtaamisista sekä ESC-vapaaehtoisille, jotka jakoivat kokemustaan messuvieraille!

Leffaliput arvotaan tällä viikolla ja voittajiin ollaan suoraan yhteydessä

Ensi vuodeksi ulkomaille? Tutustu erilaisiin tapoihin kansainvälistyä!

Kiinnostaisiko sinua viettää ulkomailla pidempi aika kenties vapaaehtoistyön tai työharjoittelun parissa? Vai sopisiko aikatauluihisi paremmin muutaman viikon jakso vapaaehtoistiimissä tai nuorisovaihdossa?

On monta hyvää syytä kansainvälistyä. Sen avulla on mahdollista kehittää kielitaitoa, kartuttaa työkokemusta, kokeilla itseä kiinnostavaa alaa tai työtä, selkeyttää tulevaisuuden suunnitelmia ja avartaa maailmankuvaa. Näiden lisäksi pääset tutustumaan uusiin ihmisiin, itsenäistymään ja saamaan irtiottoa arjesta.

Meiltä löytyy monia eri kansainvälistymisen mahdollisuuksia mihin voit hakea ympäri vuoden:

Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon ajankohtaisen koronatilanteen ja toimimme terveysturvallisesti sekä viranomaissuosituksia noudattaen

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön talvella? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

 Talven aikana alkaviin Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin projekteihin:

 • Kroatiassa etsitään vapaaehtoista, joka on innostunut oppimaan uutta permakulttuurista., kestävästä kehityksestä, ekologiasta ja luonnonsuojelusta.
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoista Armenian kansallisgalleriaan avustamaan mm. museon opastuskierroksissa sekä tapahtumien järjestämisessä
 • Viroon kahteen eri projektiin: työskentelemään nuorisojärjestössä tai liikunta- ja kehitysvammaisten asuntolassa
 • Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Ranskaan kahteen eri projektiin: työskentelemään lasten non-formaalin oppimisen parissa tai erilaisten ilmastonmuutosta torjuvien projektien parissa
 • Espanjan Barcelonaan avustamaan saapuvien ja lähtevien vapaaehtoisten koordinoimisessa, sekä tukemaan erilaisissa viestintätehtävissä.
 • Unkariin etsitään vapaaehtoista, joka voisi tukea non-formaalin oppimisen aktiviteeteissa sekä ruohonjuuritason nuorisotyössä
 • Belgiaan vapaaehtoiseksi nuorisotyön pariin

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun! 

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Ready for Life -ohjelmaan osallistuneet kertovat kokemuksestaan:

"Tämä ainutlaatuinen kokemus sai minussa paljon hyviä asioita aikaan, vaikka välillä reissun päällä oli myös haastavia hetkiä. Palattuani suomeen hain uutta työpaikkaa, jossa minun Ready for life -kokemusta katsottiin hyvänä asiana. Sain työpaikan itselleni. Minusta tuli huomattavasti ennakkoluulottomampi ja sosiaalisempi."          -Tuomas, Espanja

"Olen oppinut paljon vapautunutta olemista tässä hetkessä, ihmisten parissa sekä yksin myös. Tämä on yksi parhaista oppimistani asioista." -Laura, Espanja

"Eritoten olen oppinut uskallusta ryhtyä jännittäviin, uusiin haasteisiin." -Martti, Saksa

”Itsensä kanssa viettäminen oli tosi hyväksi, josta sain ainakin hyvin paljon itsevarmuutta tulevaisuuden päätöksien tekoon.” -Ville, Espanja

Kiinnostaako työskentely Tanskassa? Osallistu 14.12. järjestettävään webinaariin!

Work in Denmark-webinaarista saat tukea työnhakuun, jos työskentely Tanskassa kiinnostaa. Webinaari järjestetään tiistaina 14.12. klo 14-15:30 Suomen aikaan.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa syksylle? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa. 

Lue lisää Euresista nettisivuillamme.

Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme