Kansainvälisiä vapaaehtoisia Suomeen?

3.2.2022

Yhdistykset, kunnat ja muut yleishyödylliset yhteisöt voivat saada toimintaansa kansainvälisiä vapaaehtoisia Allianssin nuorisovaihdon kautta.

Euroopan unionin rahoitustuella vapaaehtoistyöhön Suomeen tulee kauttamme pitkäaikaisia eurooppalaisia vapaaehtoisia 2-12 kuukaudeksi esimerkiksi sosiaali-, liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoalan järjestöihin sekä kansanopistoihin ja muihin yhteisöihin.

Lisäksi järjestämme yhdessä paikallistoimijoiden kanssa eurooppalaisia vapaaehtoistiimejä, joissa noin 10 vapaaehtoisen ryhmä tekee parin-kolmen viikon ajan töitä esimerkiksi tapahtuman järjestämisessä, ympäristön siivouksessa, kylätalon kunnostuksessa tai muissa käytännön tehtävissä.

Näissä yllämainituissa ohjelmissa vapaaehtoiset ovat 18-30 -vuotiaita eurooppalaisia nuoria aikuisia. Euroopan Unionin tuella katetaan matka- ja ylläpitokuluja, osallistujien taskuraha ja vakuutus.

Allianssin nuorisovaihto järjestää myös kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä Suomessa. Näiden kohdalla vapaaehtoisten määrä ja leirin kesto ovat joustavia ja osallistujien ikä ja lähtömaat vaihtelevat.

Jos toiminnassanne olisi tarvetta kansainvälisille vapaaehtoisille tai muuten kiinnostusta yhteistyöhön niin mietitään yhdessä sopivia yhteistyön paikkoja tälle vuodelle. Vielä ehtii hyvin suunnittelemaan esimerkiksi vapaaehtoistiimin- tai leirin kesälle.

Lue lisää EU-tuetun vapaaehtoistiimin kumppanuudesta täältä ja kansainvälisen vapaaehtoisleirin järjestämisestä täältä.