Kansainvälisiä vapaaehtoisia toimintaanne?

9.2.2024

Ryhmä vapaaehtoisia työhaalareissa poseeraa kameralle iloisina. Vapaaehtoisten käsissä lapioita ja talikkoja. Päällä teksti "kansainvälisiä vapaaehtoisia toimintaanne?" sekä alakulmassa Allianssin nuorisovaihdon logo.

Kaipaako kylätalo uutta maalikerrosta tai tapahtuma tekijöitä?

Järjestämme Suomessa vuosittain kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä ja EU-tuettuja eurooppalaisia vapaaehtoistiimejä yhteistyössä kunnallisen nuorisotyön, paikallisten yhdistysten, yhteisöjen ja muiden yleishyödyllisten toimijoiden kanssa.

Kansainvälisillä vapaaehtoisleireillä ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen (ESC) tukemissa vapaaehtoistiimeissä vapaaehtoisten ryhmä tekee vaihtelevia vapaaehtoistehtäviä, elää yhdessä ja tutustuu suomalaiseen elämänmenoon parin viikon ajan.

Vapaaehtoiset ovat työskennelleet esimerkiksi ympäristöön ja erilaisiin tapahtumien järjestämiseen liittyvissä hankkeissa. He ovat olleet siivoamassa rantoja/ympäristöä, kitkemässä vieraslajeja, järjestämässä elokuva- ja indiefestivaaleja, tekemässä norppaturvallisia katiskoja, kunnostamassa rakennuksia, ryhmäyttämässä koululaisia, toteuttamassa ympäristökasvatusta ja monessa muussa.

Muista maista tulleet vapaaehtoiset ovat erinomainen tapa saada kansainvälistä ulottuvuutta toimintaan ja samalla myös viestiä oman organisaation aktiviteeteista. Niiden tarkoituksena on edistää kulttuurienvälistä ymmärrystä ja innostaa ihmisiä toimimaan aktiivisina kansalaisina. Leirit tarjoavat myös  erinomaisia paikkoja kotikansainvälistymiseen. 

ESC-vapaaehtoistiimit kestävät yleensä pari viikkoa ja niissä on 10-20 vapaaehtoista, iältään 18-30 vuotta. . EU-tuella katetaan vapaaehtoistyöhön liittyviä kuluja. Lue lisää ESC-projektien isännöinnistä täältä.

Kansainväliset vapaaehtoisleirit ovat yleensä 1-3 viikon mittaisia ja niihin osallistuu yleensä 5-13 eri-ikäistä  vapaaehtoista eri puolilta maailmaa. Leiri-isäntä vastaa vapaaehtoisleirin majoituksen ja ruokailujen järjestämisestä ja kustannuksista. Lue lisää kansainvälisten vapaaehtoisleirien isännöinnistä täältä.

Jos mielessä on hanke, tapahtuma tai kampanja, jossa olisi tarvetta innostuneille vapaaehtoisille niin ideoimme mielellämme kanssanne lisää. Ollaan yhteyksissä!

Ota meihin yhteyttä niin mietitään yhdessä miten voimme auttaa: https://www.nuorisovaihto.fi/nuorisovaihto/toiminta-suomessa/

Lisätietoja puh. 040 900 4891, sähköposti  vaihto@alli.fi