Kesäkuun uutiskirje 2022

3.6.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa aurinkoista kesäkuuta!

 • Onnea kevään ylioppilaille ja ammattiin valmistuville! Allianssin nuorisovaihto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen valmistumisen jälkeen
 • Onko sinulla yhteistä hyvää kehittävä idea? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassa 14.6. klo 18 ja voit saada rahaa sen toteuttamiseen!
 • Osallistu Ranska-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 21.6. klo 18!
 • Kiinnostaako välivuoden pitäminen? Osallistu etäinfoomme 14.7. klo 17, jossa kerromme kansainvälistymismahdollisuuksista välivuoden aikana
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset vapaaehtoispaikat
 • Hae mukaan Suomen ESC-vapaaehtoistiimeihin Alahärmään, Punkaharjulle, Janakkalaan ja Suomenlinnaan!
 • Hae mukaan kesän Eramus+ -tuettuihin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Onnea kevään ylioppilaille ja ammattiin valmistuville! Allianssin nuorisovaihto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen valmistumisen jälkeen

Mietitkö mitä tekisit valmistumisen jälkeen? Allianssin nuorisovaihdon kautta voit lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön, koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin tai työharjoitteluun. Tässä esittely eri kansainvälistymismahdollisuuksistamme:

Euroopan solidaarisuusjoukot

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet 18-30 -vuotiaan nuoret aikuiset voivat hakea mukaan joko Euroopan solidaarisuusjoukkojen yksilöjaksoihin tai vapaaehtoistiimeihin. Euroopan solidaarisuusjoukot on EU-tuettu vapaaehtoisohjelma ja tuki kattaa matkatuen, majoituksen, ruokailun, vakuutuksen, valmennukset ja kielikurssin pidemmillä jaksoilla. Vapaaehtoistyössä pääset kehittämään kielitaitoasi, kerrytät työkokemusta ja tapaat uusia ihmisiä!

 Kansainväliset vapaaehtoisleirit ja Medium Term Volunteer -ohjelma

Voit hakea mukaan myös kansainvälisille vapaaehtoisleireille Eurooppaan tai Medium Term Volunteer -vapaaehtoisohjelmaan Euroopan ulkopuolelle! Kesällä kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä järjestetään todella paljon ja osaan niistä voivat hakea myös 16-17 -vuotiaat. Medium Term Volunteer -ohjelman kautta voit hakea vapaaehtoistyöhön myös Euroopan ulkopuolelle. Voit lähteä kauttamme vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikkaan.

Eramus+ -tuetut koulutukset ja nuorisovaihdot

Koulutuksen ja nuorisovaihdot tarjoavat hienon mahdollisuuden oppia yhdessä uutta muiden kansainvälisten nuorten kanssa. Nuorisovaihto on ryhmämuotoinen Erasmus+- vaihto, jossa eri maista tulevat nuorten ryhmät tutustuvat tiettyyn teemaan ja tekevät siihen liittyviä aktiviteetteja. Koulutuksiin voivat hakea kaikki nuorten parissa vapaaehtoisesti tai työkseen toimivat ja myös muut teemoista kiinnostuneet. Erasmus+ -tuki kattaa osallistujan matkakulut välimatkataulukossa määriteltyyn maksimisummaan asti sekä ohjelman, majoituksen ja ruuan kohteessa.

Eramus+ tuettu Ready for Life -työharjoitteluohjelma

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta valmistuville tarkoitettu Ready for Life -työharjoitteluohjelmassa sinulle etsitään koulutustasi vastaava työharjoittelupaikka, jonka kesto on 1-3 kuukautta. Voit valita kohdemaan seitsemästä Euroopan maasta: Ranska, Italia, Kreikka, Irlanti, Saksa, Portugali tai Espanja. Ohjelma on Erasmus+ -tuettu ja tuki kattaa suurimman osan kustannuksista. Sinulle jäävät hoidettavaksi vain päivittäiset elinkustannukset.

Lue lisää eri ohjelmistamme ja hae mukaan täältä

Onko sinulla idea, joka voisi edistää yhteistä hyvää? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassa 14.6. klo 18 ja voit saada rahaa sen toteuttamiseen!

Onko sinulla idea, joka voisi edistää kansalaistoimintaa ja yhteistä hyvinvointia? Kerro se meille International SOUP -tapahtumassamme tiistaina 14.6. klo 18!

International SOUP on tapahtuma, joka tukee paikallisia aloitteita joukkorahoituksen keinoin. Tapahtuman aikana pitchaajat, eli oman ideansa esittelijät, kertovat lyhyesti, miten juuri heidän ideansa edistää parhaiten yhteisöllistä hyvinvointia. Lopuksi yleisö äänestää kuka tai mikä projekti saa osallistumismaksuista kerätyt rahat ideansa toteutukseen. Tapahtumassa pääset myös nauttimaan yhdessä keittoa, keskustelemaan muiden osallistujien kanssa sekä verkostoitumaan.

Ensimmäinen International SOUP järjestetään tiistaina 14.6. klo 18! Voit ilmoittautua mukaan pitchaajaksi, vapaaehtoiseksi järjestämään tapahtumaan tai yleisöön osallistujaksi, jolloin pääset äänestämään voittajasta. Lisäksi etsimme mukaan mm. taiteilijoita tai muusikoita jotka voisivat esitellä omia kykyjään väliajalla. Voit ilmoittautua myös valokuvaajaksi tai videontekijäksi ja kuvata materiaalia ensimmäisestä International SOUP -tapahtumastamme.

Lue lisää nettisivuiltamme tai Instagramissa @internationalsoup -tililtä.

Osallistu tapahtumaan täyttämällä rekisteröitymislomake nettisivuillamme!⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Järjestämme tapahtuman osana Eramus+ -tuettua Soup sharing -projektia

Osallistu Ranska-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 21.6. klo 18!

Haluaisitko tutustua paremmin Ranskan historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin? Osallistu Allianssin nuorisovaihdon järjestämään kulttuurienväliseen iltaan, jonka kesäkuun teemana on Ranska! Ranskalainen Erasmus+ -harjoittelijamme Anaëlle johdattaa meidät maan kiehtovan kulttuurin pariin tiistaina 21.6. klo 18.

Tapahtumassa pääset oppimaan uusia asioita Ranskan kulttuuriin liittyen, maistelemaan ranskalaisia ruokia, sekä tutustumaan Ranskan kaupunkeihin!

Tapahtuma järjestetään englanniksi ja se on avoin kaikille, jotka haluaisivat oppia lisää Ranskasta! Kulttuurienvälinen ilta pidetään Allianssi-Talolla ja tapahtuma on maksuton.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan täältä

Kiinnostaako välivuoden pitäminen? Osallistu etäinfoomme 14.7. klo 17!

Etkö tiedä mitä tekisit välivuoden aikana? Osallistu etäinfoomme 14.7. klo 17, jossa kerromme kansainvälistymismahdollisuuksista välivuoden aikana. 

Välivuosi-infon aikana kerromme lisää Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelmasta, kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä, Erasmus+ -tuetuista koulutuksista ja nuorisovaihdoista sekä Medium Term Volunteer -ohjelmasta, jonka kautta voit mennä vapaaehtoiseksi Euroopan ulkopuolelle. Lisäksi kerromme myös muista kansainvälistymismahdollisuuksista, kuten kielikursseista ja Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta.

Välivuosi-infon aikana pääset kuulemaan myös Euroopan solidaarisuusjoukkojen kautta olleen aiemman vapaaehtoisen kokemuksia ja pääset kysymään häneltä kysymyksiä. 

Osallistu mukaan täältä

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin hankkeisiin:

 • Viroon eri paikkoihin, kuten lasten turvakeskukseen, päiväkotiin, naisten ja lasten turvakotiin, Laulasmaan kouluun, lasten kielikouluun, erityistarpeisten aikuisten hyvinvointikeskukseen, sekä nuorisokeskukseen
 • Ranskan maaseudulle useisiin eri hankkeisiin
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia WWF:lle, lasten tukikeskukseen, näkövammaisten lasten kouluun, hyväntekeväisyysjärjestöön sekä lasten ja nuorten sairaalaan, terveyskeskukseen ja kuntoutuskeskukseen
 • Portugalin Madeirassa etsitään vapaaehtoista Walk Through the History of Madeira -hankkeeseen
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Isoon-Britanniaan Lontooseen kansainväliseen hyväntekeväisyysjärjestöön 

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa

Hae mukaan Suomen ESC-vapaaehtoistiimeihin Alahärmään, Punkaharjulle Janakkalaan ja Suomenlinnaan!

"Sustainable summer", Punkaharju, 27.6.-10.7.2022

Itä-Karjalan Kansanopistossa (IKKO) järjestetään vapaaehtoistiimi, minkä aikana osallistujat pääsevät tekemään monenlaisia eri tehtäviä liittyen luontoon. Vapaaehtoiset esim. siistivät vaellusreittejä, tekevät hylkeille turvallisia katiskoja saimaannorppien suojelemiseksi sekä oppivat tekemään linnunpönttöjä. Ryhmä pääsee oppimaan uusia asioita kierrätykseen ja kestävään kehitykseen liittyen sekä vierailemaan mm. arboretumissa.

"Wellbeing from nature", Punkaharju, 18.-31.7.2022

Wellbeing from nature -vapaaehtoistiimin aikana osallistujat pääsevät nauttimaan suomalaisesta luonnosta sekä oppimaan suunnistamaan, jotta esim. vaeltaminen olisi helpompaa. Tiimin aikana pääsee myös tekemään erilaisia puutarhanhoitoon liittyviä tehtäviä sekä erilaisia ulkoaktiviteetteja.

"Nature films", Punkaharju, 9.-22.8.2022

Vapaaehtoiset pääsevät avustamaan monenlaisissa tehtävissä liittyen Savonlinna International Nature Film Festival -tapahtumaan, joka järjestetään 18.-21.8. Tapahtuman järjestämisen lisäksi vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä.

"Strong roots make us active", Kauhava, Alahärmä 29.6.-12.7.2022
Alahärmässä järjestettävän ESC-vapaaehtoistiimin teemana on eteläpohjalainen kulttuurihistoria ja nykyisyys. Tiimin tavoitteena on ylläpitää kulttuurihistoriallisia kohteita ja auttaa paikallisia yhdistyksiä niiden toiminnassa. Työtehtäviin kuuluu Alaviitalan käräjätalon ja sen ympäristön kunnostamista, kuten maalaamista ja siivousta. Vapaaehtoiset auttavat myös Härmä-Seuran kotiseututalon ja ympäristön siivouksessa ja ylläpidossa. 

"WHV Suomenlinna", Helsinki, 6.8.-20.8.2022

Vapaaehtoiset pääsevät tekemään erilaisia maisemointitöitä Suomenlinnassa. Vapaaehtoiset myös avustavat historiallisten rakennusten kävijähallinnassa ja entisöintitehtävissä.

"Kotofest", Janakkala, 19.8.- 4.9.2022
Vapaaehtoistiimin aikana osallistujat pääsevät avustamaan erilaisissa tehtävissä liittyen uuden indie-festivaali Kotofestin järjestämiseen. Vapaaehtoistiimin aikana on mahdollista tehdä monenlaisia käytännön tehtäviä ja mahdollisesti myös esittelemään omia taiteellisia tai luovia kykyjään. Vapaaehtoisiimin aikana pääsee myös tutustumaan paikalliseen nuorisotyöhön.

Lue lisää ja hae mukaan täällä

Hae mukaan Erasmus+ -tuettuihin nuorisovaihtoihin ja koulutuksiin!

Group leading in Environmental Projects -koulutus, Saksa, 14.-19.6.2022
Saksassa Kell am Seessa (Luxemburgin lähellä) järjestetään koulutus, joka keskittyy ryhmänohjaukseen ympäristöteemaisissa projekteissa. Pääset oppimaan uusia asioita esim. konfiktien ratkomiseen, johtamiseen, monimuotoisuuteen sekä ilmastonsuojeluun liittyen. Koulutuksen aikana pääset myös vierailemaan National Park Hunsrück Hochwald kansallispuistossa.

Steps for Leaders -koulutus, Ranska, 18.-27.6.2022
Henkilökohtaiseen kasvuun ja itsereflektioon keskittyvät Steps for Leaders -koulutus järjestetään kesäkuussa Ranskassa! Koulutus on tarkoitettu ihmisille, jotka toimivat jo ryhmänohjaajina tai ovat kiinnoustuneita toiminaan ryhmänohjaajina tulevaisuudessa.

United Hummingbirds -nuorisovaihto, Belgia, 27.6.-3.7.2022

United Hummingbirds on viikon mittainen nuorisovaihto turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Belgiassa. Nuorisovaihdon tavoitteena on luoda tila, missä nuoret Belgiasta ja Suomesta pääsevät keskustelemaan yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa maahamuuton ja ympäristön yhteyksistä. Tähän nuorisovaihtoon voivat hakea 17-25 -vuotiaat, jos haluat hakea ryhmänohjaajaksi sinun tulee olla 18-30 -vuotias.

Food Lab -nuorisovaihto, Ranska, 4.-25.7.2022
Ranskassa järjestetään Erasmus+ -tuettu nuorisovaihto, joka keskittyy paikalliseen ruokaan ja ruuantuotantoon. Pääset oppimaan paikallisten ammattilaisten avustuksella, miten paikallisia ruokia kokataan sekä kuulemaan eri maiden osallistujilta heidän ruokakulttuuristaan.

Peace of Mind -nuorisovaihto, Serbia, 18.-29.07.2022

Serbiassa järjestettävän nuorisovaihdon tavoitteena on opettaa osallistujia miten henkilökohtainen hyvinvointi vaikuttaa työskentelyyn nuorten kanssa.

Osallistujat pääsevät tekemään erilaisia tehtäviä liittyen kansainvälisen nuorisotyön edistämiin arvoihin, kuten kestävään kehitykseen ja luonnonsuojeluun, ihmisoikeuksiin, kulttuurienväliseen oppimiseen ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Seeds of Art -nuorisovaihto, Ranska, 1.-21.8.2022
Ranskan maaseudulla järjestettävän Seeds of Art -nuorisovaihdon tavoitteena on tuoda osallistujien tietoisuuteen, miten taide voi vaikuttaa henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Osallistujat pääsevät ilmaisemaan itseään monipuolisesti taiteen kautta tekemällä mm. luovaa kirjoittamista, maalaamista, savitöitä. Osallistujat pääsevät myös oppimaan lisää ekologisesta elämäntavasta ja yhteisöasumisesta.

QWERTY Digital Tools to Empower Youth Work -koulutus, Italia, 23.-29.9.2022

Italiassa järjestetään nuorten parissa työskenteleville suunnattu koulutus, jonka aiheena on digitaaliset työkalut nuorisotyössä. Koulutuksen tavoitteena on tarjota nuorten parissa työskenteleville innovatiivisia työkaluja ja työmenetelmiä, jotka vahvistavat heidän päivittäisen työnsä vaikutusta nuorten kanssa käyttämällä digitaalisia työkaluja ja menetelmiä.

Huom! Hae mukaan 16.6.2022 mennessä!

Training for Trainers -koulutus, Tsekki, 10.-16.10.2022

Tsekissä järjestetään koulutus, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien koulutustaitoja ja neuvoa non-formaalin oppimisen aktiviteettien järjestämisessä. Koulutus on tarkoitettu täysi-ikäisille ihmisille, jotka haluaisivat kehittää koulutustaitojaan ja toimia nuorten parissa esim. ryhmänohjaajana, kouluttajan tai fasilitaattorina.

Lue lisää ja hae mukaan koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin täältä!

Valmistutko ammattiin? Hae nyt mukaan Ready for Life -työharjoitteluun!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää Euresista nettisivuillamme. Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.