Kesän EU-tuetut vapaaehtoistiimit Suomessa

10.7.2021

In English please see here.

Mietitkö kesän ja syksyn suunnitelmia? Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä matkustamatta ulkomaille? Kiinnostaako kesäiseen Suomeen tutustuminen uusin silmin? Vielä on tarjolla vapaaehtoistyön mahdollisuuksia myös kotimaassa! 

Järjestämme Suomessa Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä, joihin haemme nyt osallistujia. Vapaaehtoistiimissä tehdään käytännön vapaaehtoistyötä ja paljon muuta yhdessä noin kymmenen muun vapaaehtoisen kanssa. Osallistuminen onkin hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin kotimaassa, oppia uusia taitoja sekä tietysti tehdä työtä hyvän asian puolesta! 

Kuka voi hakea? Vapaaehtoistiimit on tarkoitettu 18-30 -vuotiaille. Rohkaisemme kaikenlaisista taustoista tulevia, Suomessa asuvia nuoria aikuisia hakemaan mukaan! Tiimeihin voi osallistua  suomalaisia ja muita Suomessa jo asuvia nuoria.sekä myös myös muista EU-maista tulevia vapaaehtoisia, kun maahantulo ja osallistuminen voidaan turvallisesti järjestää. Osallistujilla tulee olla joko negatiivinen koronatestestitulos, koronarokotus tai todistus sairastetusta virustaudista.

Miten haetaan? Täytä hakulomake täällä. Projektikoodi on ALLI04ESC (Inarin Nordic Greens).

Mitä maksaa? Vapaaehtoistiimit ovat Euroopan unionin tukemia, joten osallistujien matkakulut korvataan, ohjelma, majoitus ja ruokailut järjestetään ja vapaaehtoiset saavat pientä taskurahaa. Osallistujalle itselleen ei siis tule mitään kuluja osallistumisesta. 

Kesän 2021 vapaaehtoistiimit

4. Nordic greens, Inari, 1.-14.8. (Projektikoodi: ALLI04ESC)  TÄYNNÄ

Vapaaehtoiset työskentelevät tiimin järjestävän Vasatokan nuorisokeskuksen alueella. Työhön kuuluu kasvisten ja yrttien kasvattamista puutarhassa sekä korjaus- ja kunnostustöitä ulkona esteettömän kulkemisen mahdollistamiseksi. Osallistujien tuleekin siis ottaa mukaan säänkestävät työvaatteet ja hyvät kengät, sillä työtä tehdään ulkona säästä riippumatta. Tiimityö on projektissa tärkeässä asemassa, ja vapaaehtoiset pääsevät keskustelemaan yhdessä esimerkiksi vähemmistöryhmien asemasta ja tutustumaan saamelaiseen kulttuuriin.

Majoitus tapahtuu asuntolassa tai mökeissä, joissa on jaettu keittiö, vessat ja suihkut. Leirijärjestäjä tarjoaa ruoan arkena, mutta viikonloppuisin vapaaehtoiset valmistavat ateriansa yhdessä. Vapaa-aikana vapaaehtoiset pääsevät nauttimaan esimerkiksi vaeltamisesta ja saunomisesta, ja lisäksi  pääsee tutustumaan Inarin nähtävyyksiin kuten saamelaismuseoon ja porofarmille. 

Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta löydät tästä linkistä. 

Huom! ESC-vapaaehtoistiimit ovat kaikille 18-30 -vuotiaille avoimia ja niihin voivat osallistua myös jo EVS- tai ESC-ohjelmassa olleet. Voit myös osallistua useampaan vapaaehtoistiimiin, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. 

Jos sinulla on kysyttävää hakulomakkeen täyttämiseen tai muuhun liittyen, olethan meihin yhteydessä. Saat meidät kiinni sähköpostitse (vaihto@alli.fi) tai puhelimitse (044 416 5209). 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.