Lokakuun uutiskirje

4.10.2021

Allianssin nuorisovaihto toivottaa iloista lokakuuta!

 • Etsitkö töitä? Osallistu Finland works -etätapahtumaan huomenna 5.10.!
 • Seuraa #ErasmusDays somessa!
 • Syksyn ja talven ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset projektit
 • ESC-vapaaehtoistiimi Ranskassa!
 • Virtuaalileiri itsensä löytämisen ja henkilökohtaisen kasvun teemoista 18.10. - 22.10.2021
 • Opi uutta ja kehitä kansainvälisiä taitoja syksyn nuorisovaihdoissa ja seminaareissa!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!

Etsitkö töitä? Osallistu Finland Works -etätapahtumaan huomenna 5.10.!

Eures Finlandin järjestämä Finland Works -virtuaalitapahtuma tuo yhteen työnantajat ja työnhakijat. Se järjestetään tiistaina 5.10. klo 11-17 ja tarjoaa tilaisuuden tutustua mahdollisuuksiin, mitä Suomessa voi tehdä eri alojen parissa. Esimerkkeinä aloista mukana tapahtumassa:

 • Hotelli, ravintola ja catering
 • Terveydenhuolto
 • Metalliala
 • Rakennusala
 • ICT
 • Sesonkityöt

Lue lisää tapahtumasta täältä!

Seuraa #ErasmusDays somessa 14.-16.10.!

Allianssin nuorisovaihto osallistuu ErasmusDays -tapahtumaan 14.-16.10. Päivitämme silloin Facebook ja Instagram -kanaviimme Erasmus+ -hankkeidemme osallistujien kokemuksia! Jos olet kiinnostunut esim. Ready for Life -ohjelmasta, koulutuksista tai nuorisovaihdoista, niin voit seurata kanaviamme tuona aikana.

Facebook: Allianssin nuorisovaihto

Instagram: @nuorisovaihto

Näet kaikki ErasmusDays -ohjelmat täältä

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön tänä syksynä? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Syksyn ja talven aikana alkaviin Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin projekteihin:

 • Viroon useisiin eri projekteihin esim. nuoriso- tai luontokeskukseen tai päiväkotiin vapaaehtoiseksi
 • Barcelonaan yhteistyöjärjestömme Cocatin toimistoon ohjelmakoordinaatio- ja viestintätehtäviin
 • Ranskaan opetusalan projektiin
 • Madeiralle kulttuuriperintöaiheiseen projektiin
 • Makedoniaan Voices-lehden toimitukseen
 • Ranskaan kahteen eri projektiin työskentelemään yhdistystalolla monipuolisten tehtävien parissa

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Osallistu ESC-vapaaehtoistiimiin Ranskassa 29.11.-12.12.2021!

Haluaisitko viettää pari viikkoa Ranskan maaseudulla työskennellen paikallisessa yhdistystalossa? Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin Ranskassa 29.11.-12.12.2021!

Vapaaehtoistiimissä pääset elämään kansainvälisessä ympäristössä Maison de Bateleurs -yhdistystalossa kehittäen taitojasi liittyen puutarhanhoitoon, permakulttuuriin, maisemointiin, puutöihin ja kanojen hoitoon. Lisäksi vapaaehtoistiimissä pääset asumaan muiden kansainvälisten nuorien kanssa oppien lisää eri kulttuureista.

Kyseinen vapaaehtoistiimi on tarkoitettu erityisesti nuorille, joiden elämäntilanne on epävarma johtuen esim. työttömyydestä, taloudellisesta tilanteesta, syrjäisellä seudulla asumisesta tai terveysongelmista.

Lisätietoa ja hakuohjeet nettisivuillamme!

Virtuaalileiri itsensä löytämisen ja henkilökohtaisen kasvun teemoista 18.10. - 22.10.2021

Yhteistyöjärjestömme INEX Slovakia järjestää Discover yourself-nimisen virtuaalileirin 18.-22.10.2021 Zoomin kautta. Virtuaalileirin tavoitteena on oppia lisää henkilökohtaisen kasvun ja itsensä löytämisen teemoista.

Virtuaalileirillä käsitellään kyseisiä teemoja ohjaamalla kyseenalaistamaan itseäsi ja tutkimaan omia ajatuksiasi, sanojasi ja tekojasi, jotta voit tehdä omat johtopäätöksesi siitä, kuka todella olet. Lisäksi pääset tapaamaan uusia ihmisiä ja oppimaan lisää eri kulttuureista.

Tapahtumassa tarjotaan turvallinen tila osallistua jokaiselle, joka on kiinnostunut. Kyseinen virtuaalileiri on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja se järjestetään englanniksi. Tarvitset osallistumista varten vain tietokoneen, web-kameran, mikrofonin ja hyvän internet-yhteyden.

Lue lisää täältä!

Opi uutta ja kehitä kansainvälisiä taitoja syksyn nuorisovaihdoissa ja seminaareissa!

Kiinnostaisiko sinua kehittää ryhmänohjaustaitojasi tai oppia lisää rasismin ja vihapuheen teemoista yhdessä muiden kansainvälisten nuorten kanssa? Meillä on vielä vapaita paikkoja mielenkiintoisissa syksyn nuorisovaihdoissa ja koulutuksissa. Osallistumalla pääset kehittämään kielitaitoasi, oppimaan uutta sekä tutustumaan uusiin ihmisiin!

Seuraaviin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin etsitään nyt osallistujia:

 • Unkarissa järjestettävä Leaders of Change -koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää ryhmänohjaustaitojasi keskittyen erityisesti henkilökohtaiseen kasvuun ja itsereflektointiin. Hae mukaan viimeistään 15.10. mennessä!
 • Yksi paikka jäljellä koulutukseen ryhmänohjauksesta kiinnostuneille 19.-24.10. Hollannissa
 • P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism -virtuaalinen nuorisovaihto järjestetään 20.-29.10. ja siihen voi osallistua läppärin välityksellä mistä vain. Seminaarissa perehdytään yhdessä populismin, retoriikan ja propagandan yhteyksiä rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen Euroopassa.

Erasmus+ -tuki kattaa nuorisovaihtojen ja koulutusten osallistujille matka-apurahan ja ylläpidon.Lue lisää nuorisovaihdoista nettisivuiltamme. Hae mukaan nuorisovaihtoihin mahdollisimman pian!

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme.

Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa syksylle? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa. Lue lisää Euresista nettisivuillamme.

Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.