Maaliskuun uutiskirje

3.3.2023

Allianssin nuorisovaihto toivottaa mukavaa maaliskuuta!

 • Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfo 16.3.2023 klo 16!
 • Kaksi peruutuspaikkaa ESC-vapaaehtoistiimiin Espanjaan, hae nyt!
 • Osallistu kesän nuorisvaihtoihin Ranskassa!
 • Leirinohjaajaksi kansainvälisille vapaaehtoisleireille Suomessa?
 • Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimeihin Ranskassa! 
 • Hae mukaan kaksivaiheiseen koulutukseen, joka järjestetään Virossa ja Georgiassa!
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset vapaaehtoispaikat
 • Kansainväliset vapaaehtoisleirit keväällä ja kesällä!
 • Talveksi tai kevääksi vapaaehtoistyöhön Euroopan ulkopuolelle? Katso myös video Peikin kokemuksesta Zimbabwesta!
 • Valmistuitko ammattiin loppuvuodesta? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun, uusia paikkoja nyt myös Keniassa!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla

Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfo 16.3.2023 klo 16!

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena ulkomailla? Osallistu Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfoon torstaina 16.3. klo 16!

Infossa saat tietoa EU-tuetusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelmasta ja sen eri mahdollisuuksista. Kerromme myös muista väylistä lähteä vapaaehtoiseksi, kuten kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä ja Medium term volunteer -ohjelmasta, joiden kautta on mahdollista lähteä vapaaehtoiseksi myös Euroopan ulkopuolelle. Lisäksi pääset kuulemaan aiempien osallistujien kokemuksia ja kysymään heiltä kysymyksiä.

Kerromme etäinfossa myös muista kansainvälistymismahdollisuuksista, kuten Erasmus+ -tuetuista koulutuksista ja nuorisovaihdoista sekä Ready for Life työharjoitteluohjelmasta.

Ilmoittaudu etäinfoon tästä!

Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista täältä sekä kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Kaksi peruutuspaikkaa ESC-vapaaehtoistiimiin Espanjaan, hae nyt!

"Easter in Valencia", Sanet y Negrals, Espanja, 1.-14.4.2023

Tämän vapaaehtoistiimin työtehtäviin kuuluu mm. paikallisen järjestötalon julkisivujen kunnostaminen, seinien maalaus sekä paikallisen pienviljelyn tukeminen. Muita aktiviteetteja ovat paikallisiin pääsiäisperinteisiin tutustuminen.

Lue lisää ja hae mukaan 7.3. mennessä täyttämällä hakulomake nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Osallistu kesän nuorisvaihtoihin Ranskassa!

UNIBIO, 14.6.-27.6.2023

Ranskassa järjestetään Erasmus+ nuorisovaihto, jonka teemana on sukupuolten välinen tasa-arvo ja biodiversiteetti. Osallistujat pääsevät oppimaan ympäristöön liittyvistä asioista tekemällä erilaisia konkreettisia työtehtäviä Vir'Voltin ekokylässä. Näiden lisäksi järjestetään erilaisia työpajoja liittyen sukupuolten väliseen tasa-arvoon, monimuotoisuuteen, syrjintään, kulttuurienväliseen oppimiseen, yms.

Lue lisää ja hae mukaan 31.3. mennessä täyttämällä hakulomake nettisivuillamme!

 A Sustainable Break, 15.07-29.07.2023

Ranskassa järjestetään nuorisovaihto, jonka tavoitteena on on yhdistää kestävästä kehityksestä kiinnostuneita nuoria neljästä eri maasta. Tämän projektin tarkoituksena on tulla tietoisemmaksi siitä, miten henkilökohtainen ja yhteinen käyttäytymisemme vaikuttaa ympäristöön, jotta voisimme löytää keinoja miten elää vastuullisemmin, osoittaa solidaarisuutta ja suojella luonnonresurssejamme.

Lue lisää ja hae mukaan 31.3. mennessä täyttämällä hakulomake nettisivuillamme!

Seeds of Art, 02.08-23.08.2023

Tässä nuorisovaihdossa keskitytään osallistujien itsetunnon ja hyvinvoinnin vahvistamiseen taiteen keinoin. Osallistujat pääsevät tutustumaan erilaisiin taidemetodologioihin ja -tekniikoiden yhdessä muiden kansainvälisten osallistujien kanssa sekä kokeilemaan kollektiivista asumista löytääkseen uusia tapoja hyvinvoinnin tukemiseen.

Lue lisää ja hae mukaan 31.3. mennessä täyttämällä hakulomake nettisivuillamme!

Leirinohjaajaksi kansainvälisille vapaaehtoisleireille Suomessa?

Kesällä järjestetään taas useita Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä ja kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä Suomessa! Haluaisitko kehittää ryhmänohjaajataitojasi, saada uusia kansainvälisiin ystäviä ja tehdä vapaaehtoistyötä nauttien samalla Suomen kesästä? Hae mukaan leirinohjaajaksi! Leirinohjaajan työtehtäviin kuuluu esim. ryhmädynamiikasta huolehtiminen, yhteydenpito isäntäjärjestöön ja Allianssin nuorisovaihtoon sekä sosiaalisen median materiaalin tuottaminen. 

Jos olet kiinnostunut leirinohjauksesta, niin olethan yhteyksissä Allianssin nuorisovaihtoon sähköpostitse vaihto@alli.fi

Hae mukaan kevään ESC-vapaaehtoistiimeihin Ranskassa!

Two weeks to create a bike repair!”, 12.-26.05.23

Vapaaehtoiset rakentavat polkupyöränkorjauspajan Koillis-Ranskan vanhalle rautatieasemalle sekä avustavat tekemään sitä tunnetuksi paikallisille.

“Adventure Playground”, 21.06-05.07.23

Vapaaehtoiset työskentelevät yhdessä paikallisten nuorten ja asukkaiden kanssa rakentaakseen naapurustoon leikkikenttiä.

“Help the turtles”. 21.06-05.07.23

Vapaaehtoiset auttavat rakentamaan paikallisen eläintarhan eurooppalaisille kilpikonnille uusia ympäristöjä, jotta kilpikonnat voivat lisääntyä ja päästä lopulta takaisin luonnolliseen elinympäristöönsä.

“Children like no other”, 23.06-07.07.2023

Vapaaehtoiset työskentelevät yhdessä vammaisten lasten ja nuorten hyväksi rakentaen heille erilaisia liikuntayksiköitä keskuksen pihalle. 

 Hae mukaan Ranskan vapaaehtoistiimeihin E-vet hakukoneen kautta, ohjeet täällä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Hae mukaan kaksivaiheiseen koulutukseen, joka järjestetään Virossa ja Georgiassa!

Leadership 2023: A new generation -koulutus,

Viro, 21.08.2023 - 27.08.2023 ja Georgia, 8.10.2023 - 14.10.2023

Virossa ja Georgiassa järjestetään kaksivaiheinen koulutus, joka on tarkoitettu ohjaus ja/ johtamistehtävissä toimiville (esim. nuorten parissa työskentelevät, leirinohjaajat, yms.) Koulutuksen tavoitteena on kehittää monipuolisesti eri puolilta Eurooppa tulevien osallistujien johtamistaitoja (kulttuurienväliset taidot, kriisinhoitotaidot, Eurooppalaisen perspektiivin tuominen, digitaaliset taidot yms.).

Koulutuksessa on 75 euron osallistumismaksu (sisältää sekä Viron että Georgian koulutuuksen osallistumisen).

 Lue lisää ja hae mukaan 1.4. mennessä täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin hankkeisiin:

 • Italiaan paikalliseen järjestöön eri tehtäviin, esim. järjestämään nuorille työpajoja, hoitamaan viestintätehtäviä, avustamaan hallinnollisissa tehtäviss tai tekemään erilaisia manuaalisia työtehtäviä  
 • Ranskaan etsitään useita vapaaehtoisia, jotka ovat kiinnostuneita eri aloista, kuten ympäristöstä, kansainvälisestä liikkuvuudesta ja Eurooppa-tietoisuudesta
 • Ranskan maaseudulle osallistumaan isännöintikeskusten päivittäiseen elämään liittyen esim. non-formaaliin oppimiseen, puutarhanhoitoon, permakulttuuriin ja kunnostukseen.
 • Unkariin eri hankkeisiin toimimaan lasten ja nuorten parissa ja paikalliseen ekokylään eri tehtäviin 
 • Viroon paikalliseen nuorisokeskukseen
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia terveyskeskukseen, kansallisgalleriaan, lasten tukikeskukseen ja historiamuseoon

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa

Kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä keväällä ja kesällä!

Ensimmäiset kansainväliset vapaaehtoisleirit on nyt julkaistu! Suurin osa leireistä julkaistaan maaliskuun aikana, eli kannattaa seurata sivujamme erityisesti tässä kuussa. Kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä järjestetään sekä Euroopassa että Euroopan ulkopuolella ja ne ovat omakustanteisia.

Alla muutama poiminta mielenkiintoisista vapaaehtoisleireistä: 

Italia, “Cleaning the coast of Giglio”, 5.-19.5.2023

 Tämä vapaaehtoisleiri järjestetään Giglion saarella Italiassa. Vapaaehtoiset siivoavat yhdessä paikallisten järjestöjen kanssa Giglion rannikkoa keräämällä rannalta pääasiassa muoviroskaa ja hävittämällä sitä. Kaikki yli 18-vuotiaat voivat osallistua tälle leirille.

Saksa, "Gardening and costruction in idyllic surroundings", 10.-26.6.2023

Vapaaehtoiset auttavat luomaan paikallisen vanhusten hoitokodin ympäristöstä entistä kauniimman tekemällä erilaisia puutarhanhoitoon liittyviä töitä sekä kunnostustöitä (esim. puiston penkkien ja aitojen kunnostus sekä polttopuuvaraston rakentaminen). Hoitokoti sijaitsee MEritz-järven rannalla. Tähän leiriin voivat osallistua 16-26 -vuotiaat. 

Lue lisätietoa ja hae mukaan E-vet hakukoneen kautta! Hakuohjeet löytyvät täältä. Voit myös selata E-vetin kautta muita itsellesi kiinnostavia leirejä.

Talveksi tai kevääksi vapaaehtoistyöhön Euroopan ulkopuolelle? Katso myös video Peikin kokemuksesta Zimbabwesta!

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan ulkopuolella? Voit hakea joko 1-6 kuukauden MTV-vapaaehtoistyöohjelmiin tai lyhyemmille vapaaehtoisleireille eri puolelle maailmaa! Vaihtoehtoina on Aasia, Afrikka sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikka. 

Suurin osa eri maiden ohjelmista on jo julkaistu. Vapaaehtoistyöohjelmat Euroopan ulkopuolella ovat omakustanteisia.

Kiinnostaako nähdä millainen kokemus vapaaehtoistyö Euroopan ulkopuolella voisi olla? Katso video Peikin kokemuksesta Zimbabwesta täältä!

Lisätietoa löydät nettisivuiltamme!

Valmistuitko ammattiin loppuvuodesta? Hae mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! Nyt sinun on mahdollista hakea myös Euroopan ulkopuolelle!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Nyt voi lähteä myös Euroopan ulkopuolelle, ensimmäisenä uutena kohdemaana Kenia, jonne voi lähteä työharjoitteluun eri aloille!

Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja harjoittelun voi aloittaa 12 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Hakemuksen voi lähettää jo ennen valmistumista.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Tässä aiempien osallistujien kommentteja:

"Työpaikkani oli minulle todella sopiva, minulla oli paljon monipuolista hommaa ja minulla oli ihanat työkaverit, jotka otti minut todella hyvin vastaan. Sain olla juuri oma itseni ja työpanostani arvostettiin vaikka en espanjaa oikein hallinnut/puhunut enkä ymmärtänyt sitä kovin hyvin."

"Kaikki on kehittynyt huimasti, ja vieraalla kielellä työskenteleminen nostaa todella paljon kärsivällisyysastetta ja laittaa ajattelemaan asiat ihan eri järjestyksessä, mikä on tietysti todella hyvä asia"

"Kielitaito kehittyi paljon. Kuten myös sosiaaliset taidot: rohkeus tutustua ihmisiin."

Haluaisitko myös nähdä millaista arki työharjoittelussa Berliinissä on? Katso Mariannen kokemus meidän Instagramin kohokohdista

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme

EURES Targeted Mobility Scheme (TMS) -tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? EURES TMS -ohjelman kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää EURES-tuesta nettisivuillamme. Voit lukea EURES TMS -ohjelmasta lisää myös Euroopan komission nettisivuilla⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tässä aiemman osallistujan kommentti kielikurssista:

"Ranskan matkani oli mieletön kokemus! Koulu oli ihan superkiva ja samoin mun host-perhe. Kaikki meni ihan täydellisesti ja vietin tämän vuoden parhaan kuukauden Montpellierissä. Lisäksi kielitaito kehittyi ihan älyttömästi ja kouluyhteisö oli lämminhenkinen ja kavereita oli helppo saada."

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme

Mukavaa maaliskuuta!