Maaliskuun uutiskirje

3.3.2022

 • Huoli Ukrainan tilanteesta
 • Osallistu Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfoon to 24.3. klo 16!
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset projektit
 • Hae mukaan kevään ESC-vapaaehtoistiimeihin Nurmekseen ja Ranskaan!
 • Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan ja Viroon!
 • Hae mukaan Eramus+ -tuettuun koulutukseen Tsekkiin, Serbiaan tai Tanskaan!
 • Kesän kansainväliset vapaaehtoisleirit julkaistaan maaliskuun aikana!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Lyhytkestoisia harjoittelupaikkoja Islannissa tänä keväänä! Hae 10.3. mennessä!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Huoli Ukrainan tilanteesta

Allianssin nuorisovaihdon toiminnan perusajatus on edistää kulttuurienvälistä ymmärrystä ja eri taustoista tulevien ihmisten vuoropuhelua ja keskinäistä kunnioitusta.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan järkyttää meitä kaikkia.
Alla muutamia aiheeseen liittyviä linkkejä:

 1. Sosiaali-ja terveysalan järjestöjen yhteystietoja sodan nostattamaan ahdistukseen ja kanavia auttaa sodan jaloissa olevia
 2. Kansainvälisen kattojärjestömme Alliance of European Voluntary Organisations kannanotto Statement on the conflict in Ukraine
 3. Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:n kannanotto: Me seisomme Ukrainan nuorten rinnalla

Osallistu Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfoon to 24.3. klo 16!

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena ulkomailla? Osallistu Vapaaehtoiseksi ulkomaille -etäinfoon torstaina 24.3. klo 16!

Infossa saat tietoa EU-tuetusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisohjelmasta ja sen eri mahdollisuuksista. Kerromme myös muista väylistä lähteä vapaaehtoiseksi, kuten kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä. Lisäksi pääset kuulemaan aiempien osallistujien kokemuksia ja kysymään heiltä kysymyksiä.

Kerromme etäinfossa myös muista kansainvälistymismahdollisuuksista, kuten Erasmus+ -tuetuista koulutuksista ja nuorisovaihdoista sekä Ready for Life -työharjoitteluohjelmasta.

Ilmoittaudu etäinfoon tästä!

Lue lisää Euroopan solidaarisuusjoukoista täältä sekä kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä täältä.

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin projekteihin:

 • Viroon Läänerannan nuorisokeskukseen
 • Italiaan etsitään vapaaehtoista työskentelemään maatilalla eläinavusteisen terapian parissa.
 • Ranskan maaseudulle etsitään vapaaehtoisia useisiin eri vapaaehtoishankkeisiin avustamaan mm. kunnostustöissä ja ulkotöiden parissa
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia Muratsanin sairaalaan ja näkövammaisten lasten kouluun
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Tanskaan etsitään vapaaehtoisia työskentelemään monen eri projektin parissa.
 • Kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö etsii vapaaehtoisia Isoon-Britanniaan Lontooseen

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa

Hae mukaan kevään ESC-vapaaehtoistiimeihin Nurmekseen ja Ranskaan!

Green Week, Nurmes, 24.04.-09.05.2022

Vapaaehtoistiimin teemana on EU:n "Green Week". Vapaaehtoisena pääset järjestämään erilaisia workshoppeja liittyen kestävään kehitykseen, jakamaan kokemustasi sosiaalisen median kautta ja osallistumaan Nurmeksen kevätsiivous-tapahtumaan osana paikallista yhteisöä.

Pääset oppimaan lisää monipuolisesti erilaisista kestävään kehitykseen liittyvistä aiheista, kuten kestävästä turismista ja biodiversiteetista.

Hae mukaan 15.3. mennessä täältä!

Vir'Volt, Ranska, 15.-28.5.2022

Ranskaan etsitään osallistujia Euroopan solidaarisuusjoukkojen ryhmähankkeeseen, jonka pääteemoina ovat yhteiskunnan tasa-arvokysymykset sekä ympäristö.

Vapaaehtoiset asuvat Ranskan maaseudulla Vir'Voltin ekokylässä, jossa he pääsevät kehittämään ja kunnostamaan ekokylää, rakentamaan huonekaluja ja kukkalaatikoita kierrätetyistä materiaaleista, sekä avustamaan jurtan kokoamisessa.

Vapaaehtoiset pääsevät myös oppimaan lisää yhteiskunnan sukupuolikysymyksistä, kuten sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä ja monimuotoisuuden edistämisestä erilaisten aktiviteettien keinoin.

Kyseinen vapaaehtoishanke on suunnattu naisille. Se järjestetään kuten vapaaehtoistiimi, koska toteutus on ryhmämuodossa. Valitettavasti hankkeeseen ei voi kuitenkaan osallistua, jos sinulla on jo kokemusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen lyhyestä tai pitkästä yksilöjaksosta. 

Lue lisää ja hae mukaan täällä!

Hae mukaan Erasmus+ -tuettuun nuorisovaihtoon Ranskaan ja Viroon!

Ranska, 13.-28.6.2022

Haluaisitko viettää ensi kesänä pari viikkoa Etelä-Ranskan maaseudulla? Oletko kiinnostunut oppimaan lisää vaateteollisuudesta? Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan!

Nuorisovaihdossa käydään läpi mm. seuraavia teemoja: vaatteiden alkuperä ja valmistus, vaatteiden elinkaari eli kuinka kauan käytämme vaatteita, sekä pikamuodin ympäristövaikutukset.

Lue lisää ja hae mukaan 31.3.2022 mennessä täältä

Tallinna, Viro 19.-27.4.2022

Tallinnassa, Virossa järjestetään mielenterveysasioihin keskittyvä nuorisovaihto huhtikuussa. Sen tavoitteena on keskustella yhdessä muiden osallistujien kanssa mielenterveyteen liittyvistä aiheista, rikkoa mielenterveyteen liittyviä stigmoja, sekä keskustella miten mielenterveyteen liittyviä asioita hoidetaan eri maissa.

Nuorisovaihto on avoin kaikille mielenterveyteen ja mielen hyvinvointiin liittyvistä asioista kiinnostuneille

Lue lisää ja hae mukaan viimeistään 20.3.2022 täältä! Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jo hakuaikana, eli kannattaa hakea mukaan mahdollisimman pian.

Nuorisovaihtoihin voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret. Voit hakea halutessasi myös ryhmänohjaajaksi.

Nuorisovaihdot ovat Erasmus+ -tuettuja ja tuki kattaa matkatuen, asumisen ja ruokailun

Hae mukaan Eramus+ -tuettuun koulutukseen Tsekkiin, Serbiaan tai Tanskaan!

Voit nyt hakea mukaan kolmeen eri Erasmus+ -tuettuun koulutukseen!

Leaders of Change -koulutus, Tsekki, 6.-16.4.2022

Henkilökohtaiseen kasvuun ja itsereflektioon keskittyvät Leaders of Change -koulutus järjestetään huhtikuussa Tsekissä! Koulutus on tarkoitettu ihmisille, jotka toimivat jo ryhmänohjaajina tai ovat kiinnoustuneita toiminaan ryhmänohjaajina tulevaisuudessa.

Voit lukea koulutukseen aiemmin osallistuneen Mirken kokemuksen täältä!

Lue lisää ja hae mukaan 14.3. mennessä täältä

Peace of Mind -koulutus, Serbia, 7.-15.4.2022

Peace of Mind -koulutus on tarkoitettu erityisesti nuorten parissa työskenteleville ja sen tavoitteena on oppia lisää omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta erilaisin keinoin ja siten välttää esim. burnouteja.

Koulutuksen oppeja on myös mahdollista toteuttaa käytännössä, sillä koulutuksen osallistujat pääsevät myöhemmin ohjaamaan nuorisovaihtoa Saksassa, joka järjestetään elokuussa.

Hae mukaan 7.3. mennessä! Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä!

Community SOUP -koulutus, Tanska, 20.4.-28.4.22

Community SOUP -koulutus on tarkoitettu nuorille, jotka ovat innostuneita yhteisön rakentamisesta ja tapahtumista, minkä avulla voidaan kehittää yrittäjyyttä ja aloitteellisuutta nuorten keskuudessa. Koulutus auttaa nuoria yrittäjiä ja projektitekijöitä toteuttamaan heidän ideansa. Osallistujat pääsevät oppimaan lisää Soup-verkostosta, yhteisön rakentamisesta, johtamisesta sekä joukkorahoituksesta.

Lue lisää ja hae mukaan täältä

Kevään ja kesän kansainväliset vapaaehtoisleirit julkaistaan maaliskuun aikana!

Osa kansainvälisistä vapaaehtoisleireistä on jo julkaistu ja lisää julkaistaan maaliskuun aikana! 

Tässä muutamia mielenkiintoisia poimintoja:

IBG 03 - Grimburg Castle Festival (20.05.2022 to 28.05.2022)

Grimburg on keskiaikainen linna, jota vapaaehtoiset pääsevät kunnostamaan. Lisäksi vapaaehtoiset pääsevät järjestämään Grimburg Castle festivaalia, joka järjestetään 26.5. 500-1000 osallistujaa saapuvat tähän kesäiseen festivaaliin joka vuosi. Vapaaehtoisia tarvitaan mm. teltan ja aitojen pystyttämiseen, ruuan ja juomien myymiseen, pelien järjestämiseen lapsille ja tiskaamiseen. 

IBG 04 - Black Forest Village Grafenhausen (23.05.2022 to 05.06.2022)

Grafenhausen on kaunis pieni kylä, jossa asuu noin 2100 asukasta. Se sijaitsee vuoristoalueella "Black Forestissa". Vapaaehtoiset pääsevät kehittämään kylän infrastruktuuria, kunnostamaan lasten leikkikenttiä ja ylläpitämään vaellusreittejä. 

Täältä löydät lisätietoa ja hakuohjeet kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä varten

Valmistutko ammattiin? Hae nyt mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! 

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Lyhytkestoisia harjoittelupaikkoja Islannissa tänä keväänä! Hae 10.3. mennessä!

Oletko ammatillisesta koulutuksesta 1,5 vuoden sisään valmistunut ja haluaisit lähteä vielä tänä keväänä EU-tuettuun harjoitteluun ulkomailla? Voit hakea 10.3. mennessä Allianssin nuorisovaihdon Ready for Life -ohjelman kautta Islantiin lyhyeen, muutaman viikon kestävään Ready for Life -harjoitteluun!

Normaalista Ready for Life -harjoittelusta poiketen tässä tapauksessa voit hakea suoraan haluamaasi harjoittelupaikkaa! Lisätietoa Islannin paikoista sekä Saksassa tarjolla olevasta pidempikestoisesta harjoittelupaikasta tästä

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Lue lisää Euresista nettisivuillamme. Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.

Tarkastelemme Euroopan nuorison teemavuoden (EYY2022) kunniaksi erilaisia mahdollisuuksia, joita nuorille tarjotaan EU:ssa. Harjoittelu on mainio tapa hankkia käytännön työkokemusta, ja harjoittelupaikkoja on tarjolla lukuisia eri puolilla Eurooppaa. Lue lisää täältä!

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.