Marraskuun uutiskirje

1.11.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa mukavaa marraskuuta!

 • ESC-vapaaehtoinen vetämässä Helsingin Ohjaamon Tulevaisuusklubia 2.11.2022 klo 17-19!
 • Valmistutko ammattiin loppuvuodesta? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun, uusia paikkoja nyt myös Euroopan ulkopuolella!
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset vapaaehtoispaikat
 • Toinen International SOUP -järjestettiin lokakuun lopussa, kiitos kaikille osallistujille!
 • Talveksi tai kevääksi vapaaehtoistyöhön Euroopan ulkopuolelle?
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla

ESC-vapaaehtoinen vetämässä Helsingin Ohjaamon Tulevaisuusklubia 2.11.2022 klo 17-19!

Maailmalle vapaaehtoiseksi – kokemuksia, mahdollisuuksia ja taitoja nyt ja tulevaisuudessa.

Allianssin nuorisovaihdon kautta Euroopan solidaarisuusjoukkoihin osallistunut vapaaehtoinen Mari on huomenna keskiviikkona vetämässä Tulevaisuusklubia Helsingin Ohjaamolla. Mari kertoo tapahtuman aikana omasta kokemuksestaan vapaaehtoisena ulkomailla ja pääset halutessasi myös esittämään hänelle kysymyksiä.Luvassa on myös keskustelua, tulevaisuusajattelua ja -harjoituksia erityisesti siitä näkökulmasta, mitä kokemuksia, mahdollisuuksia ja taitoja voit saada ollessasi ulkomailla vapaaehtoisena.

Jos olet kiinnostunut toimimaan itse vapaaehtoisena ulkomailla, niin tässä hieno mahdollisuus päästä kuulemaan aiemman osallistujan kokemuksia ja vinkkejä! Marilta saat myös neuvoja, miten löydät juuri itseäsi kiinnostavan vapaaehtoishankkeen ja miten hakeminen toimii.

Tarjolla on lisäksi pientä suolaista ja makeaa. Ei ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa mukaan!

Valmistutko ammattiin loppuvuodesta? Hae jo mukaan Ready for Life -työharjoitteluun! Nyt sinun on mahdollista hakea myös Euroopan ulkopuolelle!

Valmistutko loppuvuodesta toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Voit hakea mukaan jo nyt Erasmus+ -tuetulle Ready for Life -työharjoittelujaksolle jolloin pääset aloittamaan harjoittelun heti valmistumisen jälkeen! 

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Nyt voi lähteä myös Euroopan ulkopuolelle, ensimmäisenä uutena kohdemaana Kenia, jonne voi lähteä työharjoitteluun eri aloille!

Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja harjoittelun voi aloittaa 12 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa. Hakemuksen voi lähettää jo ennen valmistumista.

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Tässä aiempien osallistujien kommentteja:

"Työpaikkani oli minulle todella sopiva, minulla oli paljon monipuolista hommaa ja minulla oli ihanat työkaverit, jotka otti minut todella hyvin vastaan. Sain olla juuri oma itseni ja työpanostani arvostettiin vaikka en espanjaa oikein hallinnut/puhunut enkä ymmärtänyt sitä kovin hyvin."

"Kaikki on kehittynyt huimasti, ja vieraalla kielellä työskenteleminen nostaa todella paljon kärsivällisyysastetta ja laittaa ajattelemaan asiat ihan eri järjestyksessä, mikä on tietysti todella hyvä asia"

"Kielitaito kehittyi paljon. Kuten myös sosiaaliset taidot: rohkeus tutustua ihmisiin."

Haluaisitko myös nähdä millaista arki työharjoittelussa Berliinissä on? Katso Mariannen kokemus meidän Instagramin kohokohdista

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin hankkeisiin:

 • Belgiaan etsitään vapaaehtoista toimimaan lasten ja nuorten parissa
 • Itävaltaan voi hakea jos on kiinnostunut järjestötyöstä
 • Espanjaan etsitään vapaaehtoista toimistotyöhön toimimaan vapaaehtoishankkeiden parissa
 • Viroon eri paikkoihin, kuten perhekotiin, päiväkotiin ja erityistarpeisten aikuisten hyvinvointikeskukseen
 • Ranskan maaseudulle etsitään vapaaehtoisia useisiin eri hankkeisiin
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia terveyskeskukseen, kansallisgalleriaan, lasten tukikeskukseen ja historiamuseoon
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Isoon-Britanniaan Lontooseen kansainväliseen järjestöön tekemään erilaisia toimistotehtäviä 

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Toinen International SOUP -järjestettiin lokakuun lopussa, kiitos kaikille osallistujille!

Toinen International SOUP -tapahtuma järjestettiin eilen, jossa Naapuruustalo Pasila ja Monaliiku ry kertoivat omista hankkeistaan! Yleisön mielestä molempien hankkeet olivat tärkeitä, sillä äänestys päättyi tasapeliin! Yhdessä kerätty lahjoitussumma 134€ jaettiin tasan molempien järjestöjen välillä. Kiitos kaikille jotka tulivat mukaan tapahtumaan, lahjoittivat ja tukivat suosikkihankettaan!

Pysy kuulolla, seuraava International SOUP -tapahtuma järjestetään tammikuussa! Jos sinulla on idea, jonka haluaisit esitellä yleisölle voit jo kertoa siitä meille täyttämällä rekisteröitymislomakkeen täällä

Lisätietoa tapahtumasta löydät nettisivuiltamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Talveksi tai kevääksi vapaaehtoistyöhön Euroopan ulkopuolelle?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopan ulkopuolella? Voit hakea joko 1-6 kuukauden MTV-vapaaehtoistyöohjelmiin tai lyhyemmille vapaaehtoisleireille eri puolelle maailmaa! Mm. Japanista ja Keniasta on jo selvillä ensi vuoden ohjelmia. Vapaaehtoistyöohjelmat Euroopan ulkopuolella ovat omakustanteisia.

Lisätietoa löydät nettisivuiltamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

EURES Targeted Mobility Scheme (TMS) -tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? EURES TMS -ohjelman kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista.

Lue lisää EURES-tuesta nettisivuillamme. Voit lukea EURES TMS -ohjelmasta lisää myös Euroopan komission nettisivuilla⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme