Tammikuun uutiskirje

12.1.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa kaikille talvista tammikuuta!

 • Talven ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset projektit
 • Millaista on olla ESC-vapaaehtoisena? Katariina jakaa kokemuksensa
 • Hae mukaan ESC vapaaehtoistiimiin Espanjaan 6.-20.3.2022!
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan 13.-28.6.2022!
 • Lue Mirken kokemus Leaders of Change -koulutuksesta
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön talvella? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Talven aikana alkaviin Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteihin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin projekteihin:

 • Kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö etsii vapaaehtoisia Isoon-Britanniaan Lontooseen
 • Espanjan Barcelonaan avustamaan saapuvien ja lähtevien vapaaehtoisten koordinoimisessa, sekä tukemaan erilaisissa viestintätehtävissä.
 • Ranskaan etsitään useisiin eri projekteihin vapaaehtoisia mm. auttamaan kunnostustöissä ja erilaisten workshoppien ja tapahtumien järjestämisessä
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoista Armenian kansallisgalleriaan avustamaan mm. museon opastuskierroksissa sekä tapahtumien järjestämisessä
 • Unkariin etsitään vapaaehtoista, joka voisi tukea non-formaalin oppimisen aktiviteeteissa sekä ruohonjuuritason nuorisotyössä
 • Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Tanskaan etsitään vapaaehtoisia työskentelemään monen eri projektin parissa.

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan projektin ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa.

Tutustu myös ESC-vapaaehtoisen Henriikan Le Protagoniste -blogiin ja lue, millainen Henriikan kokemus on ollut vapaaehtoisena Ranskassa!

Millaista on olla ESC-vapaaehtoisena? Katariina jakaa kokemuksensa!

”Vuoteni ESC - vapaaehtoisena Kroatiassa on tullut päätökseen, ja olen taas kotiutunut Suomeen. Vuosi oli ihan mahtava ja haluaisinkin kiittää Allianssia tästä mahdollisuudesta. Pääsin tekemään ja kokemaan paljon erilaisia juttuja, sekä kehittämään itseäni ja työkokemustani. Parasta tässä vuodessa oli tutustuminen uuteen maahan ja kulttuuriin, sekä uudet ystävät, joita on nyt jo ikävä! En olisi uskonut, että vuodesta Kroatiassa tulisi minulle näin tärkeä kokemus. Haluaisinkin siis kannustaa kaikkia lähtemään mukaan ESC - vapaaehtoistyöhön!”

Täältä voit lukea Katariinan kirjoittaman artikkelin ESC-kokemuksestaan.

Katso myös Katariinan ja muiden Kroatian ESC-vapaaehtoisten tekemä video täältä!

Hae mukaan ESC vapaaehtoistiimiin Espanjaan 6.-20.3.2022!

Haluaisitko viettää pari viikkoa Espanjassa vapaaehtoistöissä? Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimiin Espanjassa 6.-20.3.2022! 

Vapaaehtoiset pääsevät viettämään aikaa luonnossa, tekemään mukavia yhteisiä projekteja ja viettämään aikaa kansainvälisessä ryhmässä . Isossa roolissa on mm. yhdessä asuminen, ruuanlaitto ja tutustuminen uusiin ihmisiin. Lisäksi vapaaehtoiset suunnittelevat kylttejä ja muita taideteoksia Camino de Santiagon polku Camino del Alballe. Polku on noin 12 kilometriä pitkä ja se sijaitsee majoituspaikan lähistöllä. Projekti järjestetään Sanet y negrals -kylässä, Alicanten maakunnassa Espanjassa.

Projektiin voivat hakea mukaan 18-30 -vuotiaat nuoret. 

Projekti on EU-tuettu ja tuki kattaa vapaaehtoisille matka-apurahan, ylläpidon ja pienen taskurahan projektin ajaksi. Osallistuminen ei siis vaadi omia säästöjä.

Hae mukaan nettisivujemme kautta 31.1. mennessä!

Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun! 

Hae mukaan Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme.

Ready for Life -ohjelmaan osallistunut Iiris kertoo kokemuksestaan:

“Olin Ready for life -ohjelmassa viisi viikkoa Berliinissä. Huonon työllistymistilanteen takia päätin lähteä ulkomaille hankkimaan lisää kokemuksia niin työssä kuin elämässäkin. Itse valmistuin kosmetiikkaneuvojaksi, ja sain maailman ihanimman harjoittelupaikan Erica naturkosmetik liikkeestä, jossa opin huimasti kaikkea uutta, jopa sellaista mitä en koulussa ollut oppinut vielä.

Koko ulkomaan jakso kehitti minua kokonaisvaltaisesti ihmisenä. Sain lisää energiaa ja inspiraatiota uskoa itseeni ja unelmiini. Sain lisää varmuutta siitä mitä tahdon tehdä tulevaisuudessa, varmuutta vieraiden kielien käyttämiseen, sekä paljon ihania uusia kansainvälisiä ystäviä. Jakson aikana kulttuuriin pääsi tutustumaan erittäin hyvin ja kerkesi saada hienoja kokemuksia. Suosittelen!” -Iiris, Saksa

Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan 13.-28.6.2022!  

Haluaisitko viettää ensi kesänä pari viikkoa Etelä-Ranskan maaseudulla? Oletko kiinnostunut oppimaan lisää vaateteollisuudesta? Hae mukaan nuorisovaihtoon Ranskaan!

Nuorisovaihdossa käydään läpi mm. seuraavia teemoja:

 • Vaatteiden alkuperä ja valmistus
 • Vaatteiden elinkaari eli kuinka kauan käytämme vaatteita
 • Pikamuodin ympäristövaikutukset

Nuorisovaihdon aikana pääset tutustumaan mm. muodin historiaan ja tekstiiliteollisuuteen, tutustumaan paikallisiin hankkeisiin sekä koristelemaan käytettyjä vaatteita, joita käytetään paikallisessa muotinäytöksessä.

Nuorisovaihtoon voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat nuoret. Voit hakea halutessasi myös ryhmänohjaajaksi.

Nuorisovaihto on Erasmus+ -tuettu ja se kattaa matkatuen, asumisen ja ruokailun.

Hae mukaan nettisivujemme kautta 31.1. mennessä!

Lue Mirken kokemus Leaders of Change -koulutuksesta!

Mirke vietti 9 päivää Unkarissa Leaders of Change -koulutuksessa. Tässä Mirken lainaus Mirken kirjoittamasta matkakertomuksesta:

 "Kokonaisvaltainen ja haastava koulutus kulkee mukanani pitkään. Löysin itsestäni uutta vahvuutta kohdata arjen haasteet ja saavutin myös päämäärän, jonka asetin koulutuksen alussa: uusi unelma. Koulutukselta mukaan tulleet opit auttavat minua tavoittelemaan uutta unelmaani. Koulutusjakso tarjosi minulla mahdollisuuden hypätä tuntemattomaan ja näen sen nyt voimavaranani. Nuorisovaihdoissa ja koulutuksissa on mahdollisuutta moneen. Minulle kokemus oli elämää muuttava ja kannan sitä sydämessäni pitkään."

Lue Mirken koko matkakertomus nettisivuiltamme!

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa syksylle? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa. Lue lisää Euresista nettisivuillamme.

Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme.