Toukokuun uutiskirje

3.5.2022

Allianssin nuorisovaihto toivottaa keväistä toukokuuta!

 • Osallistu Ukraina-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 24.5. klo 17!
 • Tule mukaan kanssamme Maailma kylässä -festivaaleille 29.5.!
 • Etsimme kesäkuusta alkaen korkeakouluharjoittelijaa Allianssin nuorisovaihdon toimistoon Pasilaan!
 • Ajankohtaiset Euroopan solidaarisuusjoukkojen pitkäaikaiset vapaaehtoispaikat
 • Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Ahvenanmaalle ja Suomeen!
 • Osallistu ESC-ryhmähankkeeseen Ranskaan!
 • Hae mukaan kesän Eramus+ -tuettuihin koulutuksiin ja nuorisovaihtoihin!
 • Kesäksi vapaaehtoiseksi Eurooppaan muutamaksi viikoksi? Löydä hakukoneella kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä
 • Valmistutko ammattiin? Hae nyt Ready for Life -työharjoitteluun!
 • Eures-tuella Eurooppaan!
 • Kehitä kielitaitoasi ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Osallistu Ukraina-teemaiseen kulttuurienväliseen iltaan 24.5. klo 17!

Haluaisitko tutustua paremmin Ukrainan historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin? Osallistu Allianssin nuorisovaihdon järjestämään kulttuurienväliseen iltaan, jonka toukokuun teemana on Ukraina! Ukrainalainen ESC-vapaaehtoisemme Olha johdattaa meidät maan kiehtovan kulttuurin pariin tiistaina 24.5. klo 17.

Tapahtumassa pääset oppimaan uusia asioita Ukrainan kulttuuriin liittyen, maistelemaan ukrainalaisia ruokia, pitämään hauskaa maan perinteisten aktiviteettien parissa, sekä tutustumaan Ukrainan luontoon ja kaupunkeihin!

Tapahtuma järjestetään englanniksi ja se on avoin kaikille, jotka haluaisivat oppia lisää Ukrainasta! Kulttuurienvälinen ilta pidetään Allianssi-Talolla ja tapahtuma on maksuton.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Tule mukaan kanssamme Maailma kylässä -festivaaleille 29.5.!

Olemme mukana Maailma kylässä -festivaalien Mahdollisuuksien torilla yhdessä KaVan, eli Kansainvälisen Vapaaehtoistyön Verkoston kanssa. KaVaan kuuluu Allianssin nuorisovaihdon lisäksi myös Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry ja Maailmanvaihto ry. 

Pisteellämme pääset juttelemaan eri järjestöjen vapaaehtoisten kanssa ja kuulemaan heidän kokemuksiaan. Pääset myös tutustumaan eri mahdollisuuksiin tehdä vapaaehtoistyötä. 

Helsingin Kauppatorille nouseva Mahdollisuuksien tori järjestetään sunnuntaina 29.5. klo 11-19. Löydät meidät osastopaikalta 67. Tervetuloa mukaan!

Etsimme kesäkuusta alkaen korkeakouluharjoittelijaa Allianssin nuorisovaihdon toimistoon Pasilaan!

Korkeakouluharjoittelija työskentelee kansainväliseen liikkuvuuteen liittyvien tehtävien parissa. Tarkat työtehtävät määräytyvät harjoittelijan osaamisen ja kiinnostuksen mukaan.

Mahdollisia tehtäviä ovat mm.:

 • EU-tuettujen ohjelmien ( Erasmus+, Euroopan solidaarisuusjoukot) hankehallinnossa avustaminen
 • Osallistujien ja vapaaehtoisten kouluttaminen, mahdollisesti ryhmänohjaajana toimiminen
 • Hakemusten käsittely, yhteydenpito hakijoihin ja yhteystoimistoihin
 • Sisällöntuottaminen nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan

Etsimme harjoittelijaa, joka on oma-aloitteinen, organisointikykyinen ja kiinnostunut edistämään nuorten aikuisten kansainvälistymistä. Sujuva englannin taito on edellytys tehtävien hoitamiseen. Innostus digitaaliseen viestintään sekä omakohtainen vapaaehtoistyö tai ohjauskokemus ovat eduksi.

Harjoittelusta maksetaan palkkaa 1300 euroa kuukaudessa. Harjoittelijalta edellytetään oman koulunsa myöntämä korkeakouluharjoittelutuki. Toivottu harjoittelun kesto on noin 2-3 kuukautta ja aloitus kesäkuussa (sopimuksen mukaan).

Lisätietoja toiminnastamme löydät nettisivuiltamme

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV 15.5. mennessä sähköpostitse osoitteeseen hakemukset@alli.fi

Lähtisitkö EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön? Hae nyt Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi!

Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeisiin etsitään nyt vapaaehtoisia. Tutustu avoimiin paikkoihin nettisivuillamme ja hae mukaan!

Tällä hetkellä ESC-vapaaehtoisia etsitään esimerkiksi seuraaviin pitkäaikaisiin hankkeisiin:

 • Viroon lasten kielikouluun
 • Unkariin avustamaan vapaaehtoisleirien järjestämisessä
 • Armeniaan etsitään vapaaehtoisia Muratsanin sairaalaan ja näkövammaisten lasten kouluun
 • Portugalin Madeirassa etsitään vapaaehtoista Walk Through the History of Madeira -hankkeeseen
 • Pohjois-Makedoniaan viestinnän tehtäviin ja Voices-lehden toimitukseen
 • Kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö etsii vapaaehtoisia Isoon-Britanniaan Lontooseen

Mikä ESC? Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema vapaaehtoisohjelma 18-30 -vuotialle. EU-tuki kattaa vapaaehtoisille esimerkiksi matka-apurahan, ylläpidon, vakuutuksen ja pienen taskurahan hankkeen ajaksi.

Tutustu avoimiin ESC-paikkoihin nettisivujemme Ajankohtaista-osiossa⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Hae mukaan ESC-vapaaehtoistiimiin Ahvenanmaalle ja Suomeen!

 "Clean Up Åland", Ahvenanmaa ja Helsinki, Suomi, 2.-16.6.2022

ESC-vapaaehtoiset saapuvat Maarianhaminaan 2. kesäkuuta ja osallistuvat rantojen siivoushankkeisiin Ahvenanmaalla ja Manner-Suomessa Clean Up Åland 100 -viikon aikana. Viikon aikana Maarianhaminassa järjestetään YK:n World Ocean's Day -tapahtuma ja Ahvenanmaan autonomiapäivänä Helsingissä tapahtuma, jossa vapaaehtoiset pääsevät tekemään monipuolisia tehtäviä. Vapaaehtoiset auttavat myös tapahtumaviestinnässä ja julkaisevat postauksia sosiaaliseen mediaan. Clean Up Åland 100 päättyy 15. kesäkuuta Helsingissä loppuseminaarissa. Vapaaehtoiset palaavat kotiin Helsingistä 16. kesäkuuta.

Vapaaehtoispaikka on auki 18-30 -vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneet luonnonsuojelusta ja ovat valmiita osallistumaan erilaisiin käytännön tehtäviin. Luvassa on myös yhdessä asumista ja kokkaamista muiden kansainvälisten vapaaehtoisten kanssa sekä upeiden paikkojen näkemistä Ahvenanmaan saaristossa ja Helsingissä.

Hae mukaan 10.5. mennessä täyttämällä hakulomake täällä.

"Strong roots make us active", Alahärmä, Suomi, 29.6.-12.7.2022

Alahärmässä järjestettävän ESC-vapaaehtoistiimin teemana on eteläpohjalainen kulttuurihistoria ja nykyisyys.

Työtehtäviin kuuluu Alaviitalan käräjätalon ja sen ympäristön kunnostamista, kuten maalaamista, siivousta sekä pihan puutarhan perustamista. Vapaaehtoiset auttavat myös Härmä-Seuran kotiseututalon siivouksessa ja ylläpidossa.

Vapaaehtoistiimin tavoitteena on ylläpitää kulttuurihistoriallisia kohteita ja auttaa paikallisia yhdistyksiä niiden toiminnassa.

Lue lisää ja hae mukaan täällä!

Hae mukaan ESC-ryhmähankkeeseen Ranskaan! Nopea haku!

"Vir'Volt", Ranska, 15.-28.5.2022

Ranskaan etsitään osallistujia Euroopan solidaarisuusjoukkojen ryhmähankkeeseen, jonka pääteemoina ovat yhteiskunnan tasa-arvokysymykset sekä ympäristö.

Vapaaehtoiset asuvat Ranskan maaseudulla Vir'Voltin ekokylässä, jossa he pääsevät kehittämään ja kunnostamaan ekokylää, rakentamaan huonekaluja ja kukkalaatikoita kierrätetyistä materiaaleista, sekä avustamaan jurtan kokoamisessa.

Vapaaehtoiset pääsevät myös oppimaan lisää yhteiskunnan sukupuolikysymyksistä, kuten sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä ja monimuotoisuuden edistämisestä erilaisten aktiviteettien keinoin.

Kyseinen vapaaehtoishanke on suunnattu naisille. Se järjestetään kuten vapaaehtoistiimi, koska toteutus on ryhmämuodossa. Valitettavasti hankkeeseen ei voi kuitenkaan osallistua, jos sinulla on jo kokemusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen lyhyestä tai pitkästä yksilöjaksosta. 

Lue lisää ja hae mukaan täällä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠!

Hae mukaan Erasmus+ -tuettuihin nuorisovaihtoihin ja koulutuksiin!

Developing Social Inclusion Through European Volunteering -koulutus, Kreikka, 1.-7.6.2022

Kreikassa järjestetään koulutus, jonka tavoitteena on kehittää nuorten parissa toimivien taitoja lisätä sosiaalista inkluusiota eli osallisuutta. Koulutus on tarkoitettu erityisesti henkilöille, jotka toimivat nuorten parissa jotka kohtaavat erilaisia taloudellisia, sosiaalisia, maantieteellisiä, oppimiseen liittyviä tai kulttuurisia haasteita. Koulutus kehittää osallistujien taitoja mm. antamalla tietoa eurooppalaisuudesta, mutta myös ryhmädynamiikasta, tunteiden säätelystä, kommunikaatiosta ja non-formaalista oppimisesta.

Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan täältä!

Training for Trainers -koulutus, Tsekki, 13.-19.6.2022

Tsekissä järjestetään koulutus, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien koulutustaitoja ja neuvoa non-formaalin oppimisen aktiviteettien järjestämisessä. Koulutus on tarkoitettu täysi-ikäisille ihmisille, jotka haluaisivat kehittää koulutustaitojaan ja toimia nuorten parissa esim. ryhmänohjaajana, kouluttajan tai fasilitaattorina.

Huomiothan, että koulutuksessa on 50e osallistumismaksu, josta 25e palautetaan koulutuksen jälkeen.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

United Hummingbirds -nuorisovaihto, Belgia, 27.6.-3.7.2022

United Hummingbirds on viikon mittainen nuorisovaihto turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Belgiassa. Nuorisovaihdon tavoitteena on luoda tila, missä nuoret Belgiasta ja Suomesta pääsevät keskustelemaan yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa maahamuuton ja ympäristön yhteyksistä.

Tähän nuorisovaihtoon voivat hakea 17-25 -vuotiaat, jos haluat hakea ryhmänohjaajaksi sinun tulee olla 18-30 -vuotias.

Lue lisää nuorisovaihdosta ja hae mukaan täältä!

Leader Ship -nuorisovaihto, Espanja, 13.-23.6.2022

Leader Ship on Pohjois-Espanjassa järjestettävä nuorisovaihto nuorille, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan esim. ryhmänohjaajina tai leirinvetäjinä. Sen tavoitteena on kehittää nuorten taitoja suunnitella, kehittää ja toteuttaa erilaisia leirejä. Päätavoitteena on antaa nuorille entistä aktiivisempi rooli projektien luomisessa ja samalla parantaa Erasmus+ -ohjelman hankkeiden laatua.

Lue lisää nuorisovaihdosta ja hae mukaan täältä!

Group leading in environmental projects -koulutus, Saksa, 14.-19.6.2022

Saksassa Kell am Seessa (Luxemburgin lähellä) järjestetään koulutus, joka keskittyy ryhmänohjaukseen ympäristöteemaisissa projekteissa. Pääset oppimaan uusia asioita esim. konfiktien ratkomiseen, johtamiseen, monimuotoisuuteen sekä ilmastonsuojeluun liittyen. Koulutuksen aikana pääset myös vierailemaan National Park Hunsrück Hochwald kansallispuistossa.

Huomioithan, että koulutukseen on 50e osallistumismaksu.

Lue lisää ja hae mukaan täältä!

Steps for Leaders -koulutus, Ranska, 18.-27.6.2022

Henkilökohtaiseen kasvuun ja itsereflektioon keskittyvät Steps for Leaders -koulutus järjestetään kesäkuussa Ranskassa! Koulutus on tarkoitettu ihmisille, jotka toimivat jo ryhmänohjaajina tai ovat kiinnoustuneita toimimaan ryhmänohjaajina tulevaisuudessa.

Voit lukea koulutukseen aiemmin osallistuneen Mirken kokemuksen täältä!

Hae mukaan 15.5. mennessä! Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Kesäksi vapaaehtoiseksi Eurooppaan muutamaksi viikoksi? Löydä hakukoneella kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimejä 

Euroopassa järjestetään myös 2-3 viikkoa kestäviä vapaaehtoisleirejä. Kesällä vapaaehtoisleirejä järjestetäänkin todella paljon ja osaan niistä voivat hakea myös 16-17 -vuotiaat. Leireillä työskennellään yleishyödyllisissä tehtävissä yhteistyössä paikallisen yhteisön ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Tehtäviä on tarjolla monipuolisesti: vapaaehtoiset voivat auttaa esimerkiksi festivaalin tai näyttelyn järjestämisessä, luonnonsuojeluprojektissa, rakennusten kunnostustehtävissä tai vapaa-ajan toiminnan järjestämisessä lapsille. Vaihtoehtoja on paljon eri maissa.

Vapaaehtoisleirille osallistuminen on loistava tapa hankkia uusia kokemuksia ja oppia kansainvälisessä työyhteisössä, sukeltaa paikalliseen kulttuuriin pintaa syvemmälle ja kehittää henkilökohtaisia valmiuksia. Aiempaa työkokemusta ei tarvita, vaan innostunut, avoin ja motivoitunut asenne riittää.

Jos haluat tutkia eri vaihtoehtoja, löydät ne hakukoneesta meidän nettisivuiltamme. Linkki ESC-vapaaehtoistiimien löytämiseen täällä ja linkki kansainvälisten vapaaehtoisleirien löytämiseen täällä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Valmistutko ammattiin? Hae nyt mukaan Ready for Life -työharjoitteluun!

Valmistuitko äskettäin toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta? Haluaisitko kehittää ammattitaitojasi myös kansainvälisessä ympäristössä? Hae mukaan Erasmus+ -tuetuille Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan!

Ready for Life -ohjelman kautta voit osallistua 1-4 kuukauden mittaiselle työharjoittelujaksolle oman alasi harjoittelupaikassa. Ohjelman kohdemaita ovat Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Portugali, Kreikka ja Irlanti. Ohjelma on suunnattu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille, ja mukaan voi hakea 18 kuukauden sisään valmistumisesta. Lähetäthän hakemuksesi vähintään noin kaksi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa (koronatilanne ja matkustusrajoitukset huomioiden).

Erasmus+ -tuki kattaa osallistujille esimerkiksi sijoituksen oman alan työharjoittelupaikkaan, tukipalvelut kohdemaassa, majoituksen, matka-apurahan sekä useimmissa maissa kielikurssin. Vain päivittäiset elinkustannukset jäävät siis osallistujien itse maksettaviksi.

Lue lisää Ready for Life -ohjelmasta nettisivuillamme⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠.

Eures-tuella Eurooppaan töihin tai harjoitteluun!

Etsitkö töitä tai harjoittelupaikkaa? Euresin kautta voit saada taloudellista tukea työharjoitteluun tai asettumiskulujen kattamiseen löydettyäsi työpaikan toisessa Euroopan maassa.

Säännöllisesti järjestetään myös European online job days -tapahtumia, joista saa maakohtaisesti hyödyllistä tietoa avoimista työpaikoista. Esimerkiksi toukokuussa esitellään Tanskan eri alojen työpaikkoja.

Lue lisää Euresista nettisivuillamme. Voit tutustua Euresiin myös katsomalla tämän videon.

Paranna kielitaitoa ja kerrytä uusia kokemuksia kielikurssilla!

Haluaisitko parantaa kielitaitoasi esimerkiksi työelämää varten? Nuorisovaihdon kautta on mahdollista lähteä kielikurssille opiskelemaan englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa tai japania. Kielikurssilla opiskelet kohdemaan kieltä kielikoulussa pienryhmässä, joka määräytyy oman osaamistasosi mukaan.

Kielikurssi on oiva tapa kehittää kielitaitoa tutaustuen samalla uuteen maahan ja kulttuuriin sekä kerryttäen uusia kokemuksia ja ystäviä. Vapaa-ajalla järjestetään monenlaista ohjelmaa. Useimmat vapaa-ajan aktiviteetit sisältyvät kurssin hintaan. Kielikursseille voi lähteä ympäri vuoden, eikä niille ole yläikärajaa.

Esimerkiksi kielikurssilla Irlannin länsirannikon Galwayssa pääset opiskelemaan englannin kieltä pienissä ryhmissä noin 20 tuntia viikossa, jonka lisäksi kielikoulu järjestää vapaa-ajan ohjelmaa esimerkiksi kaupunkikierrosten, irkkutanssikurssien ja viikonloppuretkien muodossa.

Tutustu kieliohjelmiin nettisivuillamme

Mukavaa toukokuuta!