Kansainvälistä vapaaehtoistyötä kotimaassa?
EU:n nuorisodialogia toteutetaan ympäri Eurooppaa nuorille suunnatun verkkokyselyn avulla.  Tällä kertaa keskitytään nuorten tiloihin ja osallistumiseen ja halutaan kuulla nuorten näkemyksiä eurooppalaisesta nuorisotavoitteesta "Tiloja ja osallistumista kaikille".
Allianssin nuorisovaihdolla on muutama osallistujan paikka ja yksi ryhmänohjaajan paikka virtuaalisessa "P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism" -nuorisovaihdossa. Projektin järjestäjänä on Allianssin nuorisovaihdon italialainen yhteistyöjärjestö Lunaria. 
Meillä on muutama osallistujan paikka ja yksi ryhmänohjaajan paikka avoinna Ranskassa 22.6-3.7. järjestettävässä "Stop the 7th Continent" -nuorisovaihdossa. Luonnonsuojelu- ja kierrätysteemaisen nuorisovaihtoon etsitään osallistujia neljästä eri maasta. 
In English see below. Mietitkö tulevan kesän suunnitelmia? Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä matkustamatta ulkomaille? Kiinnostaako kesäiseen Suomeen tutustuminen uusin silmin? Ensi kesänä on onneksi tarjolla vapaaehtoistyön mahdollisuuksia myös kotimaassa! 
Haluaisitko edistää syrjinnänvastaisia toimia urheilun keinoin? Hae nyt mukaan "Goals against discrimination" -nuorisovaihtoon Bulgariaan!
Haluaisitko lähteä 6-12 kuukaudeksi johonkin toiseen Euroopan maahan ja työskentelemään vapaaehtoisena yleishyödyllisessä organisaatiossa esimerkiksi viestintätehtävissä tai nuorisotyön parissa? Eri puolilla Eurooppaa on paikkoja Euroopan Solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoisprojekteissa.
Vapaaehtoistyötä ulkomailla ja Suomessa -info Zoomissa 21.4. Muovi ei ole muotia! Ideoi ratkaisuja muovinkulutuksen vähentämiseksi kansainvälisessä nuorisovaihdossa! Leiriohjaajaksi ensi kesänä?
Innostaako ekologisesti kestävien valintojen tekeminen? Haluaisitko ideoida kansainvälisessä porukassa ratkaisuja muovinkulutuksen vähentämiseksi? Hae nyt mukaan ranskalaisen partnerimme Concordian järjestämään Erasmus+ -tuettuun "Plastic is not Fantastic" -nuorisovaihtoon! 
Lähtisitkö leiriohjaajaksi kesän vapaaehtoisleireille? Hae mukaan leiriohjaajakoulutukseen Alankomaihin!  Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoiseksi?
Kiinnostaako leiriohjaajana toimiminen kansainvälisella vapaaehtoisleirillä Suomessa? Miten osallistavan teatterin menetelmiä voidaan hyödyntää ryhmänohjauksessa? Hae mukaan kansainvälisten vapaaehtoistyöleirien leiriohjaajakoulutukseen!
Vapaaehtoiseksi Eurooppaan? Seuraa avoimia Euroopan solidaarisuusjoukkojen projekteja! Osallistu Euroopan solidaarisuusjoukkojen projektiin Suomessa!  Kansainvälisyyttä kotisohvalta käsin! Älä unohda virtuaalileirejä!
ESC-vapaaehtoiseksi Ranskaan vuonna 2021? Osallistu ESC-aiheiseen tiedotustilaisuuteen 27.1.!
Kansainväliset vapaaehtoisleirit ovat olleet viime aikoina tauolla, sillä koronaviruksen takia kotona pysyminen on tällä hetkellä tärkeää.
Joulu lähestyy ja meidänkin on aika hiljentyä hetkeksi joululoman viettoon. Toimistomme on kiinni 21.12.-6.1., jonka jälkeen palaamme virkistäytyneinä takaisin kansainvälisen liikkuvuuden pariin.
ESC-vapaaehtoiseksi Ranskaan? Osallistu ESC-tiedotustilaisuuteen 3.12.! Kansainvälinen vapaaehtoisten päivä lauantaina 5.12. Ulkomaille työhön tai harjoitteluun? TE-live online-lähetys 16.12.
Millainen kokemus ESC-vapaaehtoisjakso on? Tule kuuntelemaan entisten ja nykyisten osallistujien paneelikeskustelua!  Ready for Life -infopäivä 19.11. Instagramissa ESC-vapaaehtoiseksi vuonna 2021? Seuraa avoimia ESC-projekteja!
Osallistu kokemuspohjaiseen ESC-webinaariin 15.10.  Jaa kokemuksesi ja osallistu ErasmusDays-tapahtumaan 15.-17.10.! Seuraa Inan päivää ESC-vapaaehtoisena Romaniassa Instagramissa 14.10.  Muista seurata avoimia ESC-projekteja!  Hae Ready for Life -ty
Hae mukaan syysteemaiseen ESC-vapaaehtoistiimiin Inariin! Työkokemusta Euroopasta?
Tuntuuko matkustaminen tällä hetkellä hankalalta, mutta haluaisit kesän tai syksyn aikana osallistua lyhytaikaiseen vapaaehtoisprojektiin? Kuten virtuaalileirit ovat osoittaneet, vapaaehtoistyötä varten ei aina tarvitse matkustaa kauas tai toiseen maahan.
Vielä ehtii hakea ESC-vapaaehtoistiimiin Viroon! Välivuosi edessä? Osallistu Välivuosi-infoomme Instagramissa 5.8. Syksyllä ESC-vapaaehtoiseksi?
Haluaisitko oppia, miten pelien dynamiikkaa ja metodiikkaa voidaan hyödyntää nuorisotyössä? Käytätkö pelillistämisen työkaluja jo työssäsi nuorten parissa, mutta haluaisit oppia aiheesta lisää? Hae mukaan elokuussa Italiassa järjestettävään pelillistämis-aiheiseen koulutukseen!
Loppukesän ESC-vapaaehtoistiimit Punkaharjulla ja Virossa Välivuosi maailmalla?
Kesän ESC-vapaaehtoisprojektit Suomessa Vapaaehtoistötä naapurimaassa?
Koronasta johtuvat matkustusrajoitukset ovat alkaneet pikkuhiljaa hellittää, ja naapurimaahamme Viroon on ollut mahdollista taas matkustaa kesäkuun alusta alkaen.
Taas on aika juhlistaa kaikkia kevään valmistuneita ja onnitella hienosta suorituksesta. Moni juuri valmistunut voi tässä vaiheessa olla hiukan epävarma seuraavasta askeleestaan ja pohtia, pitäisikö välivuoden tai minkälaista työkokemusta haluaisi kerryttää.
Koronavirus on vaikuttanut myös Ready for Life -liikkuvuuksiin, eikä tällä hetkellä Eurooppaan työharjoittelujaksolle lähteminen ole valitettavasti ollut mahdollista.
Me Allianssin nuorisovaihdossa toivomme, että kansainvälinen liikkuvuus on pian taas mahdollista ja seuraamme aktiivisesti tilanteen kehitystä. Tässä uutiskirjeessä muutama vinkki tähän hetkeen ja ehdotuksia tulevalle. 
Korona kurittaa koko maailmaa ja tällä hetkellä kaikkien on paras pysyä kotona. Tässä uutiskirjeessä on muutamia toimintavinkkejä tähän hetkeen ja vaihtoehtoja tulevan suunnitteluun. 
Allianssin nuorisovaihdon ja Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin työntekijät tekevät etätöitä 14.5. asti asti varotoimenpiteenä koronaviruksesta johtuen