EURES -harjoittelu tai työskentely Euroopassa

Eures- Targeted Mobility Scheme offers assistance

EURES-TUELLA EUROOPPAAN   (IN ENGLISH PLEASE SEE BELOW)

Target Mobility Scheme (TMS) on Euroopan Unionin aloite nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi. Ohjelman kautta nuorten aikuisten on mahdollista hankkia työkokemusta toisesta Euroopan Unionin maasta ja samalla kehittää omia valmiuksiaan työelämässä ja sen ulkopuolella.

Kansainvälisellä liikkuvuudella on voimauttava vaikutus kaikkiin ohjelman osapuoliin. Ohjelmaan osallistuva työntekijä tai harjoittelija saa uusia kulttuurisia ja ammatillisia ja kokemuksia ja työnantaja puolestaan hyötyy eri kulttuuritaustoista tulevien tiedoista ja taidoista. Ihmisten liikkuvuus tarkoittaa myös kulttuurien ja ideoiden liikkuvuutta Euroopassa.

Liikkuvuus vahvista eurooppalaista kansalaisuutta ja yhteisöön kuulumisen tunnetta ja vähentää stereotypioita ja rasistmia. Liikkuvuus mahdollistaa arjen jakamisen ja tietoon perustuvan toiminnan.

Oletko

 • 18–35-vuotias?
 • EU:n jäsenvaltion, Norjan tai Islannin kansalainen ja onko laillinen asuinpaikkasi yhdessä näistä maista?
 • etsit työtä tai harjoittelupaikkaa?
 • halukas muuttamaan toiseen EU-maahan, Norjaan tai Islantiin saadaksesi työ- tai harjoittelupaikan?

European Targeted mobility scheme (TMS) on Euroopan unionin liikkuvuusohjelma, joka auttaa nuoria EU-kansalaisia löytämään työ- tai harjoittelupaikan toisesta EU-maasta, Norjasta tai Islannista ja auttaa vastaavasti työnantajia löytämään päteviä työntekijöitä. Ohjelman tarkoituksena on löytää työnhakijoille palkattua työtä Euroopasta. Mikäli kyseessä on työpaikka on työn on kestettävä vähintään kuusi kuukautta ja harjoittelun kohdalla minimikesto on kolme kuukautta.

Nettisivuston kautta saat tietoa, voit tehdä hakuja, ja sinua autetaan myös sopivan paikan löytämisessä. Olet ehkä oikeutettu saamaan rahoitustukea kuluihin, jotka aiheutuvat haastattelusta ulkomailla ja kielikoulutuksesta, pätevyyden tunnustamisesta tai kohdemaahan muuttamisesta.

Kenelle ohjelma sopii?

Ohjelmaan voi hakea erilaisista työ- tai koulutustaustoista tulevat. Ohjelman avulla voi päästä työurasi alkuun tai hankkia lisää oman alan työkokemusta.tai vaikka etsiytyä ihan uudelle alalle.

Miten voin osallistua?

Eka EURES-työpaikka -oppaassa on ohjelman osallistumisehdot ja säännöt.

Taloudellinen tuki

Kun olet löytänyt avoimen työpaikan toisesta EU-maasta ja sopinut työhaastattelusta, voit saada rahallista tukea 

 • haastattelumatkaan 100–350 euroa etäisyydestä riippuen
 • uuteen maahan asettautumiseen tai muuttoon työ- tai harjoittelupaikan varmistuttua 700–1400 euroa kohdemaasta riippuen
 • kielikoulutukseen todellisten kustannusten mukaan 2000 euroon saakka
 • pätevyyksien tunnustamiseen tasasumma 400 euroa
 • täydentävänä muuttoavustuksena enintään 500 euroa. Tämä tuki on ainoastaan eritystarpeisille nuorille.

Tuen saannin ehtoja

 • Työsopimus pitää tehdä vähintään 6 kuukaudeksi, harjoittelusopimus vähintään 3 kuukaudeksi ja työajan tulee olla vähintään 50.% kohdemaan kokoaikatyön määrästä. Harjoittelu ei voi olla opintohin liittyvää vaan sen pitää olla työttömän työnhakijan työllistymiseen tähtäävää.
 • Hae tukea haastattelumatkaan ja muuttokustannuksiin hyvissä ajoin etukäteenennen kuin aloitat haastattelumatkan tai muutat maasta.
 • Tukea työhaastatteluun ja/tai asettautumiseen ei myönnetä myyntiä ja telemarkkinointia sisältäviin Business Support / Callcentre -tehtäviin tai provisio- ja tai urakkapalkkaisiin tehtäviin.

Tukea kielikoulutukseen, pätevyyksien tunnustamiseen ja täydentävään muuttoavustukseen

 • Voit hakea tukea myös kielikoulutukseen, tutkinnon tunnustamiseen tai täydentävään muuttoavustukseen erityistarpeena.
 • Päätökset tehdään tapauskohtaisesti.
 • Vahvistus tuen saamisesta erityistarpeena on saatava etukäteen, ennen kuin aloitat kielikoulutuksen tai tutkinnon tunnustamisprosessin. Myös tarve erityistuen saamiseen tulee selvittää etukäteen.
 • Korvaus maksetaan kuittia vastaan takautuvasti.

Mistä saa lisätietoa ? Tältä nettisivulta löydät paljon hyödyllistä tietoa 

Kysyttävää? Jos sinulle jäi kysyttävää, tutustu vielä tähän nettisivuun sekä usein kysyttyihin kysymyksiin

ole yhteydessä TE-toimistoon tai lähetä sähköpostia Allianssin nuorisovaihtoon osoitteeseen eures@alli.fi

________________________________________________________________________

Are you thinking of working in another European country?

The Targeted Mobility Scheme (TMS) is developed by the European Commission to reduce youth unemployment in Europe.The programme  assists young people to gain valuable work experience in another European Union member state. It also enhances life skills through non-formal and learning taking place when residing in a new country.

All learning and working related mobility is a source of empowerment and growth for all the actors involved: the mobile worker, who will live new cultural, personal and professional experiences, and the employer, who will benefit from a multi-cultural staff characterized by different and complementary approaches, know-how and professional backgrounds. Movement of people means movement of cultures, intelligence and ideas and between European workers and citizens.

Mobility is also one the means promoted by the European Commission to strengthen the European citizenship, reinforcing the feeling of belonging in a common society and limiting stereotypes and racist phenomena. Mobility enables the construction of a citizenship based on reciprocate knowledge and on the sharing of everyday life.

European Targeted Mobility Scheme (TMS) offers support in taking up employment in the EU, Norway or Iceland including:

 • financial support (allowances for travel to an interview and/or relocation to another country for work

 • Other available allowances are language training allowance (if required), family support, supplementary and recognition of qualifications

 • information on living and working abroad

Targeted Mobility Scheme (TMS) is a EU mobility scheme with the aim to match employers with hard to fill vacancies with skilled candidates across Europe.

Target groups are jobseekers aged 18-35 and employers from an EU country, Norway or Iceland. TMS supports jobs and work-based traineeships

You must apply for financial support before you leave your country and before the starting date of your new job/interview date. You cannot apply after you have moved to your new country of work.

If you have questions please check here for more information , Eures-guide  or check the FAQ

You can reach us by email eures@alli.fi

 

 

 

EU flag

YFEJ banner