Jasmin

Olin 12 kuukautta EVS vapaaehtoisena Pohjois -Italiassa pienessä kaupungissa Tortonassa. Ulkomailla asuminen on aina ollut yksi unelmistani. Lähdin italiaan koska Italian kulttuuri ja lämpö kiinnostivat minua. Myöskään upea luonto ja hyvä ruoka ei kuulostanut ollenkaan huonolta!

Työpaikkani oli paikallinen nuorisotalo. Työtehtäviäni oli aktiviteettien eli työpajojen ja harrastusten tuottaminen nuorille, ohjaajana toimimista niin nuorisotalolla kuin leireillä ja kansainvälisten leirien järjestämistä. Eniten työni painoittui sirkuksen opettamiseen, mutta pidin myös englanninkerhoa ja ompelutyöpajaa. Organisaationi oli aktiivisesti mukana nuorisovaihtotoiminnassa ja myös minun työni oli suurimmaksi osaksi niiden kanssa työskentelyä. 

Töissäni opin paljon ryhmänohjaamistaitoja, kommuinkaatiotaitoja, vastuuta, markkinointia, tapahtumien järjestämistä ja esitysten pitämistä englanniksi.

Jasmin

Viihdyin italiassa todella hyvin ja jakson puolivälissä ehdin jo suunnitella sinne jäämistäkin, kunnes loppua kohden koti-ikävä alkoi kuitenkin hiipimään ajatuksiini. Lopulta suomeen palaaminen oli siis mukavaa, mutta kokemukseni oli silti todella ihana ja arvokas. Erityisen ylpeä olen oppimastani italian kielitaidoista sekä italialaistumisestani eli kulttuuriin sopeutumisesta. 

Opin vuoden aikana enemmän asioita itsestäni, elämästäni ja kulttuureista kuin osasin etukäteen kuvitellakkaan. Sain paljon lisää itsevarmuutta ja opin kommunoimaan paremmin; kysymään, kertomaan ja kuuntelemaan.  Rakastan erilaisia kulttuureja ja ihastuin italialaisuuden avoimuuteen ja ystävällisyyteen. Itsevarmuuden, kommunikaatiotaitojen ja kielitaitoni lisäksi sain matkalta mukaani kansainvälisiä ystäviä, erittäin paljon unohtumattomia muistoja  ja lisäksi sain toteutettua unelmani asua ulkomailla!

Ehkä kuitenkin yhtenä tärkeimmistä; oivalsin että jotakin tällaista haluaisin tehdä tulevaisuudessa työkseni. Lähdinkin tavoittelemaan uusia unelmiani ja hain opiskelmaan yhteisöpedagogiksi. Tulevaisuudessa voisin kuvitella itseni esimerkisksi nuorisotyöntekijäksi tai erilaisten projektien sekä vapaaehtoistyötoiminnan koordinoistsijaksi. Sillä välin Allianssin aktiivitoimikunnassa on hyvä olla ja kannustaa myös muita kansainvälisyyteen!
 

 

Related