Marin työharjoittelu Ranskassa

Minulla ei ollut hajuakaan minkälainen kokemus minua Etelä-Ranskassa odotti, mutta en olisi ikinä osannut odottaa yhtä onnistunutta seikkailua. Saapuessani Montpellier St. Roche juna-asemalle myöhään syyskuisena iltana, mietin kauhistuneena, että mihin olinkaan ryhtynyt. Tämä tunne pyyhkiytyi totaalisesti seuraavana aamuna, kun marssin reippaana LSF - Langues Sans Frontières kielikurssille kouluun joka sijaitsi keskellä keskustaa. Opettajat hymyilivät leveää hymyä ja luokkahuoneessa istui kymmenkunta kaikenikäisiä oppilaita. Pienen tasokokeen jälkeen söimme yhdessä aamiaista koulun hurmaavalla terassilla ja jatkoimme luokkiin, joihin meidät jaettiin tasokokeen perusteella. Vietin kaksi viikkoa aivan mahtavan opettajan ja n. kuuden muun oppilaan kanssa tunneilla, joissa keskustelimme niin politiikasta ja taloudesta kuin ihmissuhteista ja kulttuureistakin. Opettajani Élisa oli erittäin huomaavainen ja selvästi välitti oppilaistaan - hän jopa antoi minulle ekstrana dokumentteja ja listan kirjoja, joista saattaisin olla kiinnostunut, sillä hän tiesi, että haaveilen journalistin urasta.

Saapuessani hotellille sain erittäin lämpimän vastaanoton työntekijöiltä, jotka olivat paikalla. He näyttivät minulle mm. keittiön, ravintolan, uima-altaan ja baarin jossa minun tuli aloittaa työt seuraavana maanantaina. Työharjoittelijoiden huone oli pieni mutta valoisa. Ensimmäiset viikot asuin huoneessa yhdessä islantilaisen työharjoittelijan kanssa. Olimme toisillemme tukena ja oli aivan mahtavaa saada jutella työstä jonkun kanssa, joka tiesi tarkalleen mistä puhuin.

Työvuorot hotellilla olivat joko 7.00 - 14.30 tai 15.00 - 22.30. Aluksi työ oli erittäin hämmentävää ja jopa vaikeaa, sillä ravintola-alalla asiat pitää hoitaa nopeasti. Olin kuitenkin alussa jatkuvasti jonkun kanssa, joten minulla oli aina joku jolta kysyä neuvoa. Työntekijät olivat aivan mahtavia.

Vinkkinä seuraaville lähtijöille sanoisin, että työstä ei kannata stressata, sillä suurin osa asiakkaista on hotellin kanta-asiakkaita ja he ovat nähneet monta eri työharjoittelijaa, joten he ymmärtävät, ettemme osaa kaikkea. Valehtelematta en kertaakaan saanut yhtäkään valitusta yhdeltäkään asiakkaalta. Kunhan vaan hymyilet paljon ja juttelet mukavia, niin saat kaikilta kunnioitusta ja ihmiset pitävät sinusta kaikista virheistäsi huolimatta.

Mari

Related