Emilian työharjoittelu Espanjassa

Asunto oli erittäin positiivinen yllätys! Olin varautunut yksinkertaiseen huoneistoon joka vilisee torakoita, mutta iloiseksi yllätykseksi asunto olikin kerrostalon ylimmässä kerroksessa ja täysin remontoitu. Parvekkeeltamme avautuu kaupungin kattojen ja kujien vangitsema maisema. Etenkin asuntomme keittiö ja kylpyhuoneet ovat upeita! Heti ensimmäisenä päivänä teimme pienen kierroksen kaupungilla, ja totesimme että kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä.

Muut suomalaiset tytöt olivat mukavia. Aluksi vähän säikähdin ikäeroani muihin tyttöihin; toisiksi nuorin oli minua 6 vuotta vanhempi ja meidän ikähaarukkamme oli peräti 11 vuotta. Yhteisiä puheenaiheita oli kuitenkin paljon ja tulimme yhdessä hyvin toimeen.

Kielikurssin alku jännitti. Minut oli laitettu liian hyvään ryhmään enkä voi sanoa oppineeni ensimmäisenä päivänä oikeastaan mitään. Juttelin opettajan kanssa ja seuraavana päivänä pääsinkin astetta helpompaan ryhmään, jossa uskalsin jo avata suuni. Kurssi oli ihanan rento, puhuimme paljon ja kaikkien piti sanoa oma mielipiteensä. Läksyjä tuli juuri sopivasti ja koin oppineeni paljon.

Nyt on kulunut viikko siitä, kun saavuimme tänne. Olen sopeutunut sinänsä hyvin, että osaan jo kulkea lähiseuduilla ja tunnen kuuluvani tähän porukkaan. Tuntuu, kuin olisin tuntenut nämä tytöt paljon kauemmin kuin viikon. Koti-ikävä iskee yleensä iltaisin, mutta onneksi aina voi soittaa kotiin ja olla yhteydessä Facebookissa.

Alusta lähtien viihdyin työpaikassani hyvin. Ihmiset olivat todella mukavia ja kiinnostuneita asioistani. Ensimmäiset kaksi viikkoa katselin filmiarkiston läpikäymättömiä elokuvia ja kirjasin Excel -taulukkoon elokuvien kielen, tekstitysmahdollisuudet, lukumäärän ja mahdolliset huomautukset. Alkuun työ oli tosi mieleistä, oli mielenkiintoista katsella afrikkalaisia elokuvia ja kuunnella kieliä. Alussa minulla oli vähän ongelmia tunnistaa esimerkiksi ranskan ja arabian kielet mutta nopeasti sekin lähti rullaamaan.

Parin viikon jälkeen pääsin työstämään Wikiafricaa. Yrityksen tarkoituksena on tuoda afrikkalainen elokuva koko maailman tietoon. Kun työkaverini selittivät uuden työnkuvani, nousi otsalle kylmä hiki! Ajattelin että en todellakaan osaa kirjoittaa tietoja, ainakaan ranskaksi, saati lisätä niitä Wikipediaan kaikkien kommervenkkien kautta! Yllättäen työ kuitenkin paljastui huomattavasti helpommaksi kuin olin ajatellut ja valmiin pohjan avulla selvisin ihan mainiosti. Kirjoitan noin kymmenen elokuvan tiedot päivässä englanniksi, espanjaksi ja ranskaksi. Oli mahtavaa huomata, kuinka kieleni oli kehittynyt!

Viimeinen viikko Sevillassa oli haikea. Kyyneleet kihosivat silmiin, kun lähdin työpaikaltani viimeistä kertaa. Olin kovin kiintynyt työporukkaan ja tavallaan tunsin kuuluvani sinne... Lupasimme pitää yhteyttä ja napsimme loppuun vielä muutamat yhteiskuvatkin. Kun kävelin kaupungilla, ajattelin, että se on viimeinen kerta, kun kuljen siitä. Kaikkein haikeinta oli tietysti jättää tytöt, joiden kanssa oli viettänyt 9 viikkoa erittäin tiiviisti.

Kaiken kaikkiaan minulle ei jäänyt mitään negatiivista käteen Sevillasta. Sain uusia ystäviä, hyvän kielitaidon ja itsenäistyin. Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsin.

Emilia

Related