Kansainvälinen yhteistyö

Verkostot

Allianssin nuorisovaihto on myös eurooppalaisten vapaaehtoistyöjärjestöjen kattojärjestö Alliance of European Voluntary Service Organisations -verkoston suomalaisjäsen ja lähettää ja vastaanottaa vapaaehtoisia tämän verkoston jäsenten ja partnereiden kanssa. Useat  yhteistyöjärjestömme ovat toimineet jo vuosikymmenten ajan, joten heillä on vankka kokemus vapaaehtoisten vastaanottamisesta. Noudatamme toiminnassamme Alliancen laatustandardeja.

Joka vuosi noin 15 000 ihmistä osallistuu Alliance of European Voluntary Service Organisations -verkoston kansainvälisiin vapaaehtoisprojekteihin. Vapaaehtoistyö on monelle elämän käännekohta, jonka myötä voi löytää uusia ystäviä, oppia uusia taitoja, rakentaa siltoja yli kieli- ja kulttuurirajojen sekä kehittää itsetuntemustaan.

Yhteistyöhankkeet

Mitä vapaaehtoistyössä voi oppia? I’VE -menetelmä tekee vapaaehtoisten taidot näkyviksi
Clue2Inclusion Erasmus+ KA2 kehittämishankkeessa on mukana oppilaitoksia ja kolmannen ja julkisen sektorin toimijoita Norjasta, Suomesta, Hollannista ja Espanjasta. Lisäksi mukana oli norjalainen tutkija Dag Ofstad. 
Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. Osa tapahtumista on suunnattu kauttamme maailmalla olleille aktiiveillemme, mutta joihinkin koulutuksiin ja seminaareihin järjestetään myös avoimia hakuja.