Verkostot ja yhteistyöhankkeet

Verkostot

Allianssin nuorisovaihto on myös eurooppalaisten vapaaehtoistyöjärjestöjen kattojärjestö Alliance of European Voluntary Service Organisations -verkoston suomalaisjäsen ja lähettää ja vastaanottaa vapaaehtoisia tämän verkoston jäsenten ja partnereiden kanssa. Useat  yhteistyöjärjestömme ovat toimineet jo vuosikymmenten ajan, joten heillä on vankka kokemus vapaaehtoisten vastaanottamisesta. Noudatamme toiminnassamme Alliancen laatustandardeja.

Joka vuosi noin 15 000 ihmistä osallistuu Alliance of European Voluntary Service Organisations -verkoston kansainvälisiin vapaaehtoisprojekteihin. Vapaaehtoistyö on monelle elämän käännekohta, jonka myötä voi löytää uusia ystäviä, oppia uusia taitoja, rakentaa siltoja yli kieli- ja kulttuurirajojen sekä kehittää itsetuntemustaan.

Allianssin nuorisovaihto on jäsenenä Kansainvälisen Vapaaehtoistyön KaVa-verkostossa, jossa kuuluvat myös Kansainvälinen Vapaaehtoistyö KVT sekä Maailmanvaihto-ICYE. Verkosto on yhteisesti määritellyt Laatukriteerit kansainväliseen vapaaehtoistyöhön.

Yhteistyöhankkeet

Mitä vapaaehtoistyössä voi oppia? I’VE -menetelmä tekee vapaaehtoisten taidot näkyviksi
Tässä Erasmus+ KA2 kehittämishankkeessa on mukana neljästä maasta ammatillinen oppilaitos ja kansalaisjärjestö. Hankkeen tarkoituksena on kehittää non-formaaleja keinoja koulutuksen keskeyttämisen ehkäisyyn ammatillisessa koulutuksessa.