Koulutukset ja seminaarit

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. Osa tapahtumista on suunnattu kauttamme maailmalla olleille aktiiveillemme, mutta joihinkin koulutuksiin ja seminaareihin järjestetään myös avoimia hakuja. 

Seminaarien ja koulutusten aiheita ovat viime vuosina olleet muun muassa nuorisotyö, johtamistaidot, mentoritoimita, rasismin- ja vihapuheen vastainen työ ja kestävän kehityksen teemat. 

Tälle sivulle on koottu raportteja seminaareista, joihin kauttamme on osallistunut nuoria. (Sivut täydentyvät.)

Tulossa: IVS4Life-koulutus Alankomaissa heinäkuussa 2021!

Kiinnostaako leiriohjaajana toimiminen kansainvälisella vapaaehtoisleirillä Suomessa? Miten osallistavan teatterin menetelmiä voidaan hyödyntää ryhmänohjauksessa? Hae mukaan kansainvälisten vapaaehtoistyöleirien leiriohjaajakoulutukseen Alankomaihin!

Allianssin nuorisovaihdolla on kaksi paikkaa Alankomaissa järjestettävässä kaksiosaisessa IVS4Life-koulutuksessa. Koulutuksen tarkoituksena on tarjota tuleville leiriohjaajille innovatiivisia välineitä tukea kulttuurienvälistä vuorovaikutusta ja osallistujien henkilökohtaista kasvua vapaaehtoisleirin aikana. Koulutuksen aikana opitaan hyödyntämään etenkin osallistavan teatterin menetelmiä leiriohjaajana, esimerkiksi ryhmäytymisen tukemisessa, ongelmanratkaisussa, kulttuurienvälisessä kommunikaatiossa sekä arvioinnissa ja reflektoinnissa.

Koulutus on kaksiosainen, jonka lisäksi osallistujan tulee toimia leiriohjaajana Allianssin nuorisovaihdon ensi kesän kansainvälisellä vapaaehtoisleirillä. Koulutuksen ensimmäinen osa järjestetään 16.-21.7. Alankomaiden Lage Vuurschessa. Kesän vapaaehtoisleirien jälkeen järjestetään arviointitapaaminen 29.10.-1.11., myös Alankomaissa. Huomioithan hakiessasi, että pystyt sitoutumaan sekä kumpaankin koulutuksen osaan että leiriohjaajana toimimiseen kesän aikana. 

Mitä maksaa ja kuka voi hakea? Koulutukseen ei ole osallistumismaksua ja osallistujille tarjotaan matka-apuraha kattamaan matkakuluja sekä tarjotaan ylläpito koulutuksen ajaksi. Matkakulut katetaan 275 euroon asti. Koulutukseen voivat hakea kaikki leiriohjaajana toimimisesta kiinnostuneet 18 vuotta täyttäneet! 

Lisätiedot koulutuksesta ja ilmoittautumisohjeet löytyvät oheisesta infopaketistaHae mukaan viimeistään 23. maaliskuuta. 

Koulutus toteutetaan ajankohtaisten matkustusrajoitusten puitteissa, joten myös virtuaalinen toteutus on mahdollinen. Jos heinäkuun koulutus järjestetään virtuaalisesti, katsotaan tilannetta kuitenkin uudestaan lokakuun arviointitapaamisen järjestämisen suhteen. Osallistujat sekä se, järjestetäänkö koulutus virtuaalisesti vai ei, ilmoitetaan viimeistään 15.4.

koulutukset ja seminaarit

P.R.O.U.D. - Promoting Rights and Opportunities to Understand Diversity

Koulutuksen järjesti Ranskassa 30.1.-6.2.2020 paikallinen yhteistyöjärjestömme Solidarités Jeunnesses. Koulutuksen tavoitteena oli kehittää välineitä sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen kohdistuvan syrjinnän ehkäisemiseksi. Koulutuksen osallistujat kehittivät yhdessä sukupuolten tasa-arvoa edistävän työkalupaketin, joka on tarkoitettu etenkin vapaaehtoisleirien ohjaajille. 

P.R.O.U.D. koulutuksessa työstettyyn työkalupakettiin voit tutustua tämän sivun Materiaalit-osiossa. Koulutukseen osallistuneiden Elisan ja Vilman matkaraportin voit lukea täällä.

P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism

Koulutus järjestettiin italialaisen yhteistyöjärjestömme Lunarian toimesta 12.-18.11.2019 Italian Orivietossa. Koulutuksen tarkoituksena oli käsitellä populismin, retoriikan ja propagandan yhteyttä rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen Euroopassa sekä oppia rasisminvastaisen työn menetelmiä. 

Projektissa tullaan vielä järjestämään teemaan liittyvä nuorisovaihto Italiassa, kun koronaviruksesta johtuva tilanne helpottuu. Ilmoitamme nettisivujemme Ajankohtaista-osioissa, kun P.E.A.C.E. -nuorisovaihtoon haetaan osallistujia. 

Voit tutustua koulutuksessa käytettyyn työkalupakettiin tämän sivun Materiaalit-osiossa. Työkalupaketista löytyy hyviä vinkkejä, miten käsitellä esimerkiksi populismiin, propagandaan ja ennakkoluuloihin liittyviä aiheita nuorten kanssa. 

FR.O.M - Non-Formal Education Tools to Raise Awareness on Anti-
Racism and Freedom of Movement

Italiassa 11.-16.1.2019 järjestetyn FR.O.M - Non-Formal Education Tools to Raise Awareness on Anti-Racism and Freedom of Movement -koulutuksen tavoitteena oli lisätä osallistujien tietoisuutta vapaasta liikkuvuudesta ja siihen liittyvistä ihmisoikeuksista ja rasismin vastaisesta työstä sekä tarjota heille välineitä näihin teemoihin liittyvien oikeuksien edistämiseen omassa arjessaan.  

Koulutuksesta voi lukea tarkemmin Minna Rissasen raportista ja Meeri Saariahon raportista. 

Tsekissä Tsekkaamassa, mitä on hyvä mentorointi! 

Allianssin nuorisovaihdon aktiivitoimikunnan jäsen Annukka osallistui keväisessä Tsekissä 7.-12.3. järjestettyyn koulutukseen, jossa yli 10 eri maasta tulevat osallistujat pääsivät kehittämään valmiuksiaan toimia kansainvälisten vapaaehtoisten mentorina. Koulutuksen järjesti Kuro Hradec Králové -järjestö. 

Koulutuksen päivät koostuivat luennoista, peleistä ja opitun reflektoinnista. Mentorina toimimista käytiin läpi erilaisin harjoittein, hyödyntäen esimerkiksi esityksiä, teatteria ja työstämällä opetussisältöä, kuten videoita ja tietovisoja tuleville mentoreille. 

 

KURO HRADEC KRÁLOVÉ

Agents of Change -koulutus Tsekissä 

Tino ja Vilja osallistuivat johtajuustaitojen kehittämiseen keskittyneeseen Agents of Change -koulutukseen Tsekissä keväällä 2019. Koulutuksen järjesti Allianssin nuorisovaihdon tsekkiläinen yhteistyökumppani INEX. 

"Koulutuksen idea on olla yllättävä alusta loppuun ja kaikki mitä osallistujan tarvitsi tietää ennen koulutuksen eri aktiviteetteja, oli kouluttajan ohjeistus mitä tarvitsee mukaan seuraavalle aktiviteetille ja miten varautua siihen."

Voit tutustua Tinon ja Viljan kokemuksiin tarkemmin tässä raportissa. 

 

Materiaaleja 

materiaaleja

 

Materials

Related