Koulutukset ja seminaarit

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. Osa tapahtumista on suunnattu kauttamme maailmalla olleille aktiiveillemme, mutta joihinkin koulutuksiin ja seminaareihin järjestetään myös avoimia hakuja. 

Seminaarien ja koulutusten aiheita ovat viime vuosina olleet muun muassa nuorisotyö, johtamistaidot, mentoritoimita, rasismin- ja vihapuheen vastainen työ ja kestävän kehityksen teemat. 

Tälle sivulle on koottu raportteja seminaareista, joihin kauttamme on osallistunut nuoria. (Sivut täydentyvät.)

koulutukset ja seminaarit

FR.O.M - Non-Formal Education Tools to Raise Awareness on Anti-
Racism and Freedom of Movement

Italiassa 11.-16.1.2019 järjestetyn FR.O.M - Non-Formal Education Tools to Raise Awareness on Anti-Racism and Freedom of Movement -koulutuksen tavoitteena oli lisätä osallistujien tietoisuutta vapaasta liikkuvuudesta ja siihen liittyvistä ihmisoikeuksista ja rasismin vastaisesta työstä sekä tarjota heille väliteitä näihin teemoihin liittyvien oikeuksien edistämiseen omassa arjessaan.  

Koulutuksesta voi lukea tarkemmin Minna Rissasen raportista ja Meeri Saariahon raportista. 

 

Tsekissä Tsekkaamassa, mitä on hyvä mentorointi! 

Allianssin nuorisovaihdon aktiivitoimikunnan jäsen Annukka osallistui keväisessä Tsekissä 7.-12.3. järjestettyyn koulutukseen, jossa yli 10 eri maasta tulevat osallistujat pääsivät kehittämään valmiuksiaan toimia kansainvälisten vapaaehtoisten mentorina. Koulutuksen järjesti Kuro Hradec Králové -järjestö. 

Koulutuksen päivät koostuivat luennoista, peleistä ja opitun reflektoinnista. Mentorina toimimista käytiin läpi erilaisin harjoittein, hyödyntäen esimerkiksi esityksiä, teatteria ja työstämällä opetussisältöä, kuten videoita ja tietovisoja tuleville mentoreille. 

 

KURO HRADEC KRÁLOVÉ

 

 

Materiaaleja 

materiaaleja

 

Materials

Related