Lähde ohjaajaksi kansainväliselle vapaaehtoisleirille

Suomessa järjestetään vuosittain noin 25 kansainvälistä vapaaehtoisleiriä. Leirejä järjestävät muun muassa yhdistykset ja paikalliset nuorisotoimet. Leirit kestävät 2-3 viikkoa ja kokoavat yhteen kansainvälisiä vapaaehtoisia eri puolilta maailmaa työskentelemään yleishyödyllisissä tehtävissä yhdessä paikallisen yhteisön kanssa. Allianssin nuorisovaihto kouluttaa leireille ohjaajia - tahtoisitko sinä osallistua kansainväliseen projektiin ohjaajana kotimaassa?

Mitä leiriohjaaja tekee?

Leiriohjaajana olet yksi leirin osallistujista, mutta tehtäviisi kuuluu lisäksi ryhmän mielipiteiden välittäminen leiri-isännälle sekä sen varmistaminen, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja vapaaehtoiset osallistuvat projektiin aktiivisesti.

Tehtävänäsi on varmistaa yhdessä leirin henkilökunnan kanssa, että vapaaehtoisilla on riittävästi mielekästä tekemistä. Osa leirin henkilökunnasta ei välttämättä puhu englantia, joten ohjaajan tehtäviin kuuluu avustaa esimerkiksi ohjeiden kääntämisessä suomesta englantiin.

Leiriohjaajana et siis johda leiriä, vaan hoidat tarvittaessa käytännön asioita. Varsinkin leirin alussa tärkeänä tehtävänä on auttaa leiriläisiä tutustumaan toisiinsa ja Suomeen. Aiempi kokemus kansainvälisistä leireistä, vapaaehtoistoiminnasta tai ohjaustyöstä on hyödyksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Sinun on hyvä olla oma-aloitteinen, joustava ja kiinnostunut muista kulttuureista. 

Leirinohjaus on vapaaehtoistyötä, eli siitä ei makseta palkkaa. Sinulle tarjotaan kuitenkin vapaaehtoistyötä vastaan majoitus ja ruuat koko leirin ajalle. Myös matkakulut leiripaikalle korvataan. 

Innostuitko? Näin haet leiriohjaajaksi:

Tutustu Allianssin koordinoimiin leireihin tässä esitteessä. Valitse sinua kiinnostava leiri / leirit ja lähetä meille osoitteeseen hakemukset@alli.fi vapaamuotoinen hakemus. 

Leirinohjaajat koulututetaan tehtävään. Koulutukset järjestetään pääsääntöisesti Allianssi-talolla Helsingissä. Jos tulet koulutukseen kauempaa, voidaan sinulle korvata matkakulut.