Osallistu Allianssin nuorisovaihdon vapaaehtoistoimintaan

Allianssin nuorisovaihto tarjoaa erilaisia osallistumismahdollisuuksia myös Suomessa. Kauttamme maailmalla eri ohjelmien kautta olleet voivat osallistua toimintaamme myös kotimaahan palattuaan. 

Kun tapahtumiin on taas mahdollista osallistua turvallisesti, voit aiemmin nuorisovaihdon kautta maailmalla olleena tulla mukaan koulu- ja tapahtumavierailuille, joissa pääset kertomaan nuorisovaihdon ohjelmavaihtoehdoista ja omasta kokemuksestasi maailmalla, antamaan vinkkejä reissun suunnitteluun ja kannustamaan muita nuoria kansainvälistymiseen. Voit toimia vertaismentorina Suomeen tuleville vapaaehtoisille tai ulkomaille eri ohjelmiemme kautta suuntaaville suomalaisille nuorille. Lisäksi etsimme ja koulutamme leirinohjaajia Suomessa järjestettäville kansainvälisille vapaaehtoisleireille. Jos kaipuu ulkomaille on kova, voit osallistua yhteistyötahojemme järjestämiin koulutuksiin ja seminaareihin ulkomailla.

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit

Vapaaehtoistiimissä osallistut lyhytaikaiseen (2-4 viikkoa) ESC-projektiin yhdessä yli 10 muun vapaaehtoisen kanssa. Vapaaehtoistiimeihin voi osallistua, vaikka olisi jo ollut ESC-ohjelmassa pitkäaikaisvapaaehtoisena ja tiimeihin voi osallistua useita kertoja. Pitkäaikaisten ESC-projektien tapaan vapaaehtoiset saavat matka-apurahan, ylläpidon ja pienen taskurahan projektin ajaksi. Vapaaehtoistiimejä järjestetään erityisesti kesäaikaan, mutta myös muulloin. Voit etsiä tiimiprojekteja kansainvälisten vapaaehtoisleirien hakukoneessa valitsemalla projektityypiksi "ESC European Solidarity Corps". 

Leiriohjaajaksi Suomen kansainvälisille vapaaehtoisleireille 

Järjestämme etenkin kesäisin eri puolilla Suomea kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä, joille etsimme myös leiriohjaajia. Leiriohjaajana roolisi on toimia linkkinä vapaaehtoisten ja leiri-isännän välillä sekä varmistaa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja vapaaehtoiset osallistuvat projektiin aktiivisesti. Sinulle tarjotaan vapaaehtoistyötä vastaan majoitus ja ruoat koko leirin ajalle. Myös matkakulut leiripaikalle korvataan. 

Järjestämme Suomessa ESC-vapaaehtoistiimejä ja kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä koronatilanteen salliessa. Jos haluaisit ohjaajana olla aktiivisemmin mukana leiriohjelman ideoinnissa ja suunnittelussa, olethan meihin yhteydessä! Järjestämme erilaisia teemaleirejä, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa olisi upeaa hyödyntää entisten osallistujiemme osaamista ja ideoita.

Nuorisovaihdot ja koulutukset

Yhteistyökumppanimme järjestävät erilaisia nuorisovaihtoja ja koulutuksia, joihin voi kauttamme lähteä osallistujaksi tai ryhmänohjaajaksi.  Aiheina ovat olleet esimerkiksi nuorisotyö, johtamistaidot, rasismin- ja vihapuheenvastainen työ sekä kestävän kehityksen teemat. Käytännöt vaihtelevat tapauskohtaisesti, mutta yleensä osallistujat saavat matka-apurahan ja ilmaisen ylläpidon.

Tiedotamme nuorisovaihdoista ja koulutuksista sosiaalisessa mediassa, uutiskirjeessämme ja nettisivuillamme.

Suomessa olevien ESC-vapaaehtoisten mentorointi

Koordinoimiimme ESC-vapaaehtoisprojekteihin täällä Suomessa osallistuu yleensä kymmenkunta pitkäaikaisvapaaehtoista. Olisi hienoa saada Suomessa olevia vapaaehtoisia enemmän kontaktiin aiemmin ohjelmaan osallistuneiden vapaaehtoisten kanssa, etenkin nyt kun sosiaaliset kontaktit ovat muutenkin vähissä. Mentorina voi toimia ystävänä ja tukena Suomessa olevalle vapaaehtoiselle. ESC-vapaaehtoisten kanssa voi olla tilanteesta riippuen tekemisissä esimerkiksi videopuheluilla tai Whatsappin tai muun viestisovelluksen kautta. Jos asut pääkaupunkiseudulla, Helsingissä olevia vapaaehtoisia voi nähdä myös esimerkiksi ulkona kävelyn merkeissä. Myös ulkomailla olevia suomalaisia vapaaehtoisia voi mentoroida.

Vapaaehtoistoiminnan kehittäminen 

Pyrimme kehittämään vapaaehtoistoimintaamme ja olisi hienoa saada myös sinut mukaan! Ohjelmiimme osallistuneet ja muut kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan eri tavoin. Voit ottaa osaa toimintaan ja tehtäviin, jotka kiinnostavat sinua,  esimerkiksi tuottamalla sisältöä nettisivuillemme ja sosiaaliseen mediaan tai järjestämällä tapahtumia. Otamme innolla vastaan myös uusia ideoita, miten osallistaa ohjelmiimme osallistuneita ja muita kansainvälisyydestä kiinnostuneita. 

Miten sinä haluaisit olla mukana toiminnassamme?

Kuulisimme mielellämme lisää siitä, mikä kiinnostaa! Mikä olisi sinulle sopiva tapa osallistua? Olethan meihin yhteydessä sähköpostitse (vaihto@alli.fi), jos sinulla on ideoita ja halua olla mukana Allianssin nuorisovaihdon toiminnassa!