Ohjelmat lyhyesti ja ajankohtaisia hakuaikoja

Ajankohtaisia hakuaikoja

Allianssin nuorisovaihto tarjoaa monia vaihtoehtoja ulkomaille lähtemiseen. Vaihtoehtoihin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen toivottua aloitusaikaa, mutta toisaalta lähteä voi nopeallakin aikataululla. 

Euroopassa, Aasiassa, Amerikoissa ja Afrikassa järjestetään vuosittain yli 1 500 vapaaehtoisprojektia, jotka kestävät parista viikosta vuoteen. Hakukoneesta voi selata projekteja maittain tai ohjelmatyypeittäin. 

Euroopan solidaarisuusjoukkojen eli ESC-ohjelman kautta voi lähteä vapaaehtoiseksi EU-tuetusti. Tältä sivulta voit tutustua pitkäkestoisiin ESC-projekteihin, joihin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia. Nämä vapaaehtoisjaksot alkavat loppukeväällä ja alkusyksyllä. Tältä sivulta taas voit selata lyhyempia 2-4 viikon mittaisia kesällä järjestettäviä EU-tuettuja vapaaehtoisprojekteja.

Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneet voivat lähteä Erasmus+-tuettuun oman alan työharjoitteluun eri puolille Eurooppaa Ready for Life –ohjelman kautta. Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä

kartta

Ohjelmat lyhyesti

 

Ohjelma

Kenelle

Kesto

Hakuaika

Hinta

Short-term volunteering 

18+, projekteja myös 16-17 vuotiaille  2-3 viikkoa Jatkuva 150 euroa + mahdollinen lisämaksu

Long-term volunteering 

18+  1-12 kk Jatkuva 330 euroa + mahdollinen lisämaksu

ESC-vapaaehtoistyö 

18-30 -vuotiaat 2 vko-12 kk Jatkuva EU-tuettu, ei maksuja, matkat ja ylläpito korvataan

Ready for Life -työharjoittelu

18-35 -vuotiaat toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vuoden sisällä valmistuneet 4 -20 vko Jatkuva, haku noin 2 kk ennen toivottua aloituspäivää Erasmus+-tuettu, ei ohjelmamaksua, matkat ja majoitus korvataan

Au pair New Zealand

18-30 -vuotiaat 3-12 kk noin 4 kuukautta ennen haluttua aloituspäivää 450 €

 Kielikurssit 

18+,  

17+ Ranska, Saksa Japani

1-48 vko jatkuva 150 € Allianssin nuorisovaihdon ohjelmamaksu  + maa- ja kurssikohtaiset osallistumismaksut

 

       

 

       

 

       

 

yhteistyössä