Koulutukset ja nuorisovaihdot

Allianssin nuorisovaihdon yhteistyöverkostot järjestävät vuosittain useita kansainvälisiä koulutuksia ja seminaareja ulkomailla. Osa tapahtumista on suunnattu kauttamme maailmalla olleille aktiiveillemme, mutta useisiin koulutuksiin ja seminaareihin järjestetään myös avoimia hakuja. 

Seminaarien ja koulutusten aiheita ovat viime vuosina olleet muun muassa nuorisotyö, johtamistaidot, mentoritoimita, rasismin- ja vihapuheen vastainen työ ja kestävän kehityksen teemat. 

Työkielenä on yleensä aina englanti. Suomalaisella kouluenglannilla pärjää erinomaisesti. Itse asiassa vaihtoihin ja seminaareihin osallistuminen on oiva tilaisuus kehittää omaa kielitaitoaan!

Voit tutustua ajankohtaisiin nuorisovaihtoihin ja koulutuksiin täällä

P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism 

13.-22.7.2021 virtuaalinen toteutus

Allianssin nuorisovaihdolla on muutama osallistujan paikka ja yksi ryhmänohjaajan paikka virtuaalisessa "P.E.A.C.E. - Promoting European Awareness to Contrast Extremism" -nuorisovaihdossa. Projektin järjestäjänä on Allianssin nuorisovaihdon italialainen yhteistyöjärjestö Lunaria. 

Virtuaalisen nuorisovaihdon tavoitteena on edistää rasisminvastaista toimintaa sekä pohtia yhdessä populismin, retoriikan ja propagandan yhteyksiä rasistiseen käytökseen ja vihapuheeseen Euroopassa. Nuorisovaihtoon osallistuu etänä Italian ja Suomen lisäksi noin viiden hengen ryhmät Bulgariasta, Ranskasta ja Turkista, joten luvassa on mielenkiintoisia keskusteluja ja myös tietoa eri maiden tilanteista. Nuorisovaihto on mielenkiintoinen, hauska ja yhteisöllinen tapa saada tietoa tärkeä aiheesta ja päästä keskustelmaan eri maista tulevien nuorten aikuisten kanssa.

Nuorisovaihto järjestetään 13.-22.7. ja siihen voi osallistua läppärin välityksellä vaikka mökiltä, puistosta tai kotisohvalta.

Virtuaaliryhmänohjaajaksi voi hakea jos haluat olla mukana valmistelemassa nuorisovaihtoa ja ottaa erityisen aktiivista roolia sen sujumisesta. Ryhmänohjaajana toimimimalla pääsee myötävaikuttamaan nuorisovaihdon onnistumiseen suuremmassa roolissa ja saa hyvää kokemusta kansainvälisen virtuaalisen vaihdon järjestämisestä mitä voi hyödyntää niin kotimaassa kuin muussa eurooppalaisessa yhteistyössä.

Kuka voi hakea? Mukaan voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat aiheesta kiinnostuneet. Ryhmänohjaajalle ei ole ikärajaa. 

Lisätietoa löydät oheisesta esitteestä.

Hae mukaan lähettämällä täytetty hakulomake osoitteeseen hakemukset@alli.fi.