Long term volunteering

Long term -vapaaehtoistyöjaksot vaihtelevat kestoltaan yhdestä kuukaudesta vuoteen. Pitkäkestoisen vapaaehtoistyön projekteissa pääset sukeltamaan kohdemaan arkeen samalla, kun teet merkityksellistä työtä opetuksen, ympäristön tai sosiaalialan parissa. Yhdistä reppureissuusi kuukauden opetusprojekti Vietnamissa, vietä välivuosi jossakin tai paranna espanjan taitoasi Costa Ricassa. Kohdemaiden ja projektien tarjonta on monipuolinen, joten valitse molemmat omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti. Motivoituneena vapaaehtoisena autat projektissa, jossa pääset keräämään arvokasta työkokemusta, parantamaan kielitaitoa sekä tietysti tutustumaan kohdemaan kulttuuriin ja ihmisiin.

Mieti ainakin seuraavia asioita valitessasi projektia ja kohdemaata:

- Mitkä teemat ovat sinulle tärkeitä? - Mikä ala sinua kiinnostaa?
- Millaista osaamista voit tarjota projektille? - Mitä uutta haluaisit oppia?
- Mikä on sinulle sopiva vapaaehtoistyöjakson pituus?      - Kuinka kokenut matkailija olet?
- Miten reagoit vaikeassa tilanteessa?  

Projektikuvaukset ovat yleisluontoisia ja usein paikan päällä tehtävään työhön vaikuttavat omat tietosi ja taitosi. Voit siis myös itse vaikuttaa työtehtäviisi.

Tutustu kohdemaihin 

Alla olevista linkeistä pääset vapaaehtoistyön maakohtaisille sivuillemme.

Aasia Afrikka Amerikat
Etelä-Korea Etelä-Afrikka Argentiina
Filippiinit Kenia Costa Rica
Indonesia Tansania Ecuador
Intia Uganda Meksiko
Japani   Peru
Kambodza   Yhdysvallat
Nepal    
Thaimaa    
Vietnam    

Euroopan pidempiaikaisiin vapaaehtoisprojekteihin voi perehtyä tästä. Jos haluat tehdä vapaaehtoistyötä Euroopassa, kannattaa tutustua myös EU-tuettuun Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmaan.

Miten haetaan?

Noudata alla olevia hakuohjeita askel askeleelta. Hakukoneeseen pääset tästä. Hakulomakkeen saat auki tästä linkistä

Hakuohjeet LTV

Kansainvälisiä vapaaehtoisprojekteja järjestetään eri puolilla maailmaa. Tälle sivulle on koottu kumppaniorganisaatioidemme vuoden 2020 projektiesitteet niin lyhyistä 2-3 viikkoa kestävistä kuin pitkistä 1-12 kuukautta kestävistä projekteista.   

Olen oppinut paljon itsestäni, siitä miten selviää tilanteista ilman yhteistä kieltä. Opin kokoajan lisää taitoja opettajana ja olen huomannut pystyväni sopeutumaan hyvinkin erilaiseen ympäristöön kuin Suomessa olen tottunut.