Kokemuksia

Anna, Sevilla, kevät 2020 

Anna oli LearnYoWo! -harjoittelussa erityiskoulussa Espanjan Sevillassa keväällä 2020. Hän kirjoittaa kokemuksestaan seuraavasti:

Työharjoittelupaikkani työyhteisö ja lapset sekä nuoret ottivat minut hyvin vastaan. Kielimuuri oli suurin haaste ja kommunikoinnissa joutui käyttämään paljon luovaa päätä. Toisaalta se ei ollut ylitsepääsemättömän vaikeaa ja välillä on hyvä mennä epämukavuusalueelle. Käytin enimmäkseen vain englannin kieltä työpaikalla ja vapaa-ajallani, mutta opin vähän espanjan kielen alkeita. Sopeuduin hyvin ja nopeasti Espanjan kulttuuriin ja työympäristöön. Minulla on vain kiitettävää palautetta teille, sekä kaikille muille tahoille joiden kanssa olen tehnyt yhteistyötä ja jotka ovat auttaneet minua liittyen jaksoon. Espanjassa minulla oli tosiaan STEP:ltä myös hyvin ammattimainen ja turvallinen henkilö auttamassa käytännönasioissa. Hän hoiti työnsä hyvin. Jaksostani opin hyvin paljon myös itsestäni ja siellä minulla tapahtui suuri henkinen kasvu. Nyt olen paljon itsevarmempi ja rohkeampi lähtemään näkemään maailmaa lisää. Kiitos paljon yhteistyöstä ja avusta!

Annan vinkit lähtijöille:

  • Älä yliajattele liikaa
  • Ota mahdollisuudet vastaan
  • Tutustu uuteen kulttuuriin
  • Suosittelen kaikille, joilla on intoa ja
    rohkeutta lähteä!

Ryhmävaihto, Portugali, marraskuu 2023

Ryhmä nuoriso- ja yhteisöohjausalan opiskelijoita eri alan oppilaitoksista ympäri Suomea oli marraskuussa työssäoppimisjaksolla Coimbrassa, Portugalissa.

Kahden viikon työssäoppimisjakson aikana opiskelijat työskentelivät kehitysvammaisten nuorten parissa. Yhteistä kieltä ei ollut, mutta non-verbaalin kommunikaation, elekielen ja käännösohjelmien avulla kielimuurin yli päästiin hienosti, ja työpäivät ovat olleet opettavaisia niin opiskelijoille kuin asiakkaillekin.

Työssäoppimisen ohella ryhmä pääsi oppimaan portugalilaisesta nuorisotyöstä mm. vierailulla kansallisessa nuoriso- ja urheiluinstituutissa, sekä tietenkin tutustumaan portugalilaiseen kulttuuriin vapaa-ajalla.

Katso alta vastaanottavan järjestö Check-Inin tekemä video työssäoppimisjaksosta!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.