Ready for Life - Lähde koulutustasi vastaavaan työharjoitteluun Eurooppaan!

Ready for Life on työharjoitteluohjelma sinulle, joka pian valmistut tai olet vuoden sisällä valmistunut toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta. Työharjoittelun aikana kerrytät oman alan työkokemusta, kehität kielitaitoasi, tutustut uuteen kulttuurin ja ennen kaikkea saat unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.

Voit valita kohdemaan seitsemästä Euroopan maasta:

  • Espanja (Sevilla)
  • Italia (Celano, Avezzano)
  • Irlanti (Dublin)
  • Kreikka (Rethymno)
  • Portugali (Braga)
  • Ranska (Montpelier, talvella myös Alpit)
  • Saksa (Berliini)
Euroopan kartta, johon on merkitty Ready for Life -ohjelman kohdekaupungit: Sevilla Espanjassa, Celano ja Avezzano Italiassa, Dublin Irlannissa, Rethymno Kreikassa, Braga Portugalissa, Montpellier Ranskassa ja Berliini Saksassa. Kartassa lukee Ready for Life.

Työharjoittelu kestää 1-3 kuukautta ja alkaa joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Ennen työharjoittelun aloitusta osallistut 1-2 viikkoa kestävälle kielikurssille, jossa harjoitellaan työharjoittelussa tarvittavaa sanastoa sekä tutustutaan paikalliseen kulttuuriin. Kohdemaista ainoastaan Irlannissa ohjelmaan ei kuulu kielikurssia vaan työharjoittelu alkaa heti.

Ready for Life -ohjelmassa sinulle etsitään koulutustasi vastaava työharjoittelupaikka ansioluettelosi ja toiveidesi perusteella. Useimmissa kohdemaissa harjoittelupaikkoja on tarjoalla useilla eri aloilla. Poikkeuksena tässä on Ranska, jossa harjoittelupaikkoja on ainoastaan hotelli- ja ravintola-alalle. Nämä paikat sopivat kuitenkin niin matkailu- kuin ravintola-alalta valmistuneille.

Kaikissa maissa on mahdollista valita myös yrittäjyyteen painottuva työharjoittelu, jossa työharjoittelun aikana tehdään yrittäjyyteen liittyviä tehtäviä. Jos sinua kiinnostaa yrittäjyyspainotteinen työharjoittelu, niin kerro siitä hakemukseesi liitettävässä motivaatiokirjeessä. Hakuprosessista ja hakuohjeista löydät lisää Hakeminen -sivulta.

Vaaleahiuksinen nuori nainen seisoo kaiteen vieressä katsomassa merelle Italiassa.
Kaksi nuorta naista istuu muurilla näköalapaikalla Espanjassa. Takana on palmuja ja meri.

Sinun ei tarvitse huolehtia majoituksen järjestämisestä kohdemaassa, vaan se kuuluu ohjelmaan. Majoitus on usein asuntoloissa yhden tai kahden hengen huoneissa, jaetussa asunnossa tai omassa huoneessa paikallisen isäntäperheen luona.

Ohjelma on Erasmus+ -tuettu ja tuki kattaa suurimman osan kustannuksista. Sinulle jäävät hoidettavaksi vain päivittäiset elinkustannukset. Tuesta ja kuluista kerrotaan tarkemmin Kustannukset-sivulla.

Työharjoittelujakson jälkeen saat Europass-liikkuvuustodistuksen sekä Allianssin nuorisovaihdon osallistumistodistuksen.

Aiemmin Ready for Life -ohjelmaan osallistuneiden kokemuksia voit lukea täältä. Vuosina 2017-2019 ohjelmaan osallistuneiden taustoja kuvaavaan tilastoon voit tutustua tässä koonnissa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.