Ready for Life - Lähde koulutustasi vastaavaan työharjoitteluun Eurooppaan!

Ready for Life on työharjoitteluohjelma sinulle, joka pian valmistut tai olet vuoden sisällä valmistunut toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta. Työharjoittelun aikana kerrytät oman alan työkokemusta, kehität kielitaitoasi, tutustut uuteen kulttuurin ja ennen kaikkea saat unohtumattomia kokemuksia ja muistoja.

Työharjoittelun voi aloittaa aikaisintaan heti valmistumisen jälkeen ja viimeistään vuoden sisällä valmistumisesta. 

Voit hakea 1-4 kuukauden yksilöjaksolle tai 2-3 viikon ryhmäharjoitteluun. Lisätietoa ryhmäjaksoista täällä.

Tällä hetkellä kohteitamme ovat muun muassa:

  • Espanja (Sevilla, Bilbao, Fuerteventura)
  • Italia (Celano, Avezzano)
  • Irlanti (Dublin)
  • Kreikka (Rethymno)
  • Portugali (Braga, Lissabon, Coimbra)
  • Saksa (Berliini)
  • Slovenia (Ljubljana)
  • Kenia (Mombasan alue)
  • Nepali (Kathmandu)
  • Slovenia (Ljubljana)

Myös muut kohdemaat voivat olla mahdollisia, kysy rohkeasti lisää!

Työharjoittelu kestää yleensä 8-16 viikkoa, Italiaan on mahdollista lähteä lyhyemmäksi aikaa (vähintään 4 viikkoa).  Työharjoittelujakson alussa pääset osallistumaan kohdemaassa 1-2 viikkoa kestävälle kielen ja kulttuurin kurssille, jossa harjoitellaan työharjoittelussa tarvittavaa sanastoa sekä tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja samalla pääset tutustumaan ympäristöön. Kohdemaista ainoastaan Irlannissa ohjelmaan ei kuulu kielikurssia vaan siellä työharjoittelu alkaa heti.

Ready for Life -ohjelmassa sinulle etsitään koulutustasi vastaava työharjoittelupaikka taitojesi ja toiveidesi perusteella. Useimmissa kohdemaissa harjoittelupaikkoja on tarjoalla useilla eri aloilla. Poikkeuksena tässä on Ranska, jossa harjoittelupaikkoja on ainoastaan hotelli- ja ravintola-alalle. Ranskan paikat sopivat niin matkailu- kuin ravintola-alalta valmistuneille ja siellä minimikesto on 10 viikkoa. Sloveniassa paikkoja on hotelli- ja ravintola- sekä kauneusalalta valmistuneille.

Kysythän myös muista kohdemaista!

Hakuprosessista ja hakuohjeista löydät lisää Hakeminen -sivulta.

Vaaleahiuksinen nuori nainen seisoo kaiteen vieressä katsomassa merelle Italiassa.
Kaksi nuorta naista istuu muurilla näköalapaikalla Espanjassa. Takana on palmuja ja meri.

Sinun ei tarvitse huolehtia majoituksen järjestämisestä kohdemaassa, vaan se kuuluu ohjelmaan. Majoitus on yleensä jaetussa asunnossa tai asuntolassa 1-2 hengen huoneissa.

Ohjelma on Erasmus+ -tuettu ja tuki kattaa suurimman osan kustannuksista. Sinulle jäävät hoidettavaksi vain päivittäiset elinkustannukset (yleensä ruokailut). Tuesta ja kuluista kerrotaan tarkemmin Kustannukset-sivulla.

Työharjoittelujakson jälkeen saat Europass-liikkuvuustodistuksen sekä Allianssin nuorisovaihdon osallistumistodistuksen.

Aiemmin Ready for Life -ohjelmaan osallistuneiden kokemuksia voit lukea täältä. Vuosina 2018-2020 ohjelmaan osallistuneiden taustoja kuvaavaan tilastoon voit tutustua tässä koonnissa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.