Ready for Life - Kustannukset

Ready for Life -ohjelma saa rahoituksen EU:n Erasmus+ -ohjelman kautta. Erasmus+ -tuki kattaa suurimman osan ohjelman kuluista. Se sisältää lähtijävalmennuksen, ohjemateriaaleja, sijoituksen oman alasi työharjoittelupaikkaan, paikallisen yhteystoimiston  ja Allianssin nuorisovaihdon tukipalvelut sekä majoituksen koko jakson ajaksi. Lisäksi sinulle maksetaan tukea matkakuluihin 275-530 euroa kohdemaasta riippuen. Kaikissa kohdemaissa paitsi Irlannissa ja Keniassa ohjelmaan sisältyy myös 1–2 viikon kielikurssi.

Sinulle jäävät huolehdittavaksi päivittäiset elinkustannukset ja matkavakuutus sekä mahdollisesti matka-apurahan summan ylittävät matkakulut. Lisäksi joissain maissa maksettavaksesi  tulee pantti majoituksesta. Panttisumma palautetaan sinulle, kun jätät majoituspaikkasi siistiin kuntoon lähtiessäsi.

Matka-apurahan määrä riippuu kohdemaasta ja se maksetaan osissa. Saat 70 % matka-apurahasta etukäteen. Loput 30 % maksetaan työharjoittelun ja loppuraportoinnin jälkeen.

Maakohtaiset apurahat (100 %):

  • Espanja - 530 euroa
  • Saksa - 275 euroa
  • Ranska - 360 euroa
  • Italia - 360 euroa
  • Irlanti - 360 euroa
  • Kreikka - 360 euroa
  • Portugali - 530 euroa

Matka- ja vastuuvakuutus sinun tulee itse hankkia koko ulkomailla oleskelun ajaksi. Huomioi vakuutusta ottaessasi, että se kattaa myös ulkomailla työskentelyn.

Lähes kaikissa kohdemaissa työharjoittelu on palkaton. Ainoastaan Ranskassa harjoittelija saa Ranskan lain mukaisesti taskurahaa noin 600 euroa kuukaudessa jokaista täyttä harjoittelukuukautta kohti. Ranskassa harjoittelun minimikesto on 10 viikkoa ja harjoitteluun voi hakea ravintola- ja matkailualalta valmistuneet.

Sinulla tulee siis olla riittävästi rahaa, että pystyt kustantamaan päivittäiset ruokailusi ja mahdolliset paikallisliikenteen maksut sekä halutessasi muut hankinnat ja mahdolliset reissut lähialueelle vapaapäivinä.