Vapaaehtoistyö

Kauttamme voit lähteä vapaaehtoistyöhön kaikkiin maailman kolkkiin. 

Europpan Unionin vapaaehtoisohjelma Euroopan solidaarisuusjoukot tarjoaa tuhansia vapaaehtoistyöpaikkoja Euroopan maissa. Vapaaehtoisjaksojen  kesto vaihtelee 2-3 viikon vapaaehtoistiimeistä 3-12 kuukautta kestäviin yksilöprojekteihin.

Kansainvälisen Alliance of European Voluntary Service Organisations -verkoston jäsenenä lähetämme  vapaaehtoisia myös 2-3 viikkoa kestäville kansainvälisille vapaaehtoisleireille eri puolille maailmaa. Leireillä kansainvälisten vapaaehtoisten joukko työskentelee yhdessä paikallista yhteisöä hyödyttävässä vapaaehtoiskohteessa.  Vapaaehtoiskohteet ovat monipuolisia ja vaihtelevia, joten leireistä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Tarjolla on tilaisuuksia toimia erilaisten ihmisten ja tehtävien parissa esimerkiksi ympäristöön ja kulttuuriin liittyvissä vapaaehtoiskohteissa.

Jos haaveissasi on lähteä vapaaehtoistyöhön Euroopan ulkopuolelle tutustu Muualla maailmassa -sivuihin ja etsi sinua kiinnostava vapaaehtoiskohde, tarjolla on leirien lisäksi myös 1-6 kuukauden MTV-vapaaehtoispaikkoja.

Voit myös tehdä vapaaehtoistyötä kotimaassa. Tutustu tarjoamiimme vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin Suomessa.

Olen oppinut paljon itsestäni, siitä miten selviää tilanteista ilman yhteistä kieltä. Opin kokoajan lisää taitoja opettajana ja olen huomannut pystyväni sopeutumaan hyvinkin erilaiseen ympäristöön kuin Suomessa olen tottunut.