Vapaaehtoistiimit

Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit sopivat sinulle, joka haluat osallistua lyhytaikaiselle vapaaehtoisjaksolle ja nautit tiimityön tekemisestä kansainvälisessä porukassa! 

Vapaaehtoistiimissä pääset työskentelemään yleishyödyllisen tavoitteen eteen yhdessä ja tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Jakson pituus on 2-8 viikkoa projektista riippuen. Voit osallistua vapaaehtoistiimiin Suomessa ja ulkomailla.

Kuka voi hakea? Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimeissä osallistut projektiin osana kansainvälisten vapaaehtoisten joukkoa. Tiimeihin voivat hakea kaikki 18-30 -vuotiaat, joilla on EU-maan kansalaisuus tai oleskelulupa. Kannustamme etenkin vähän kansainvälistä kokemusta omaavia nuoria aikuisia hakemaan mukaan! 

 Vapaaehtoistiimeihin voi osallistua ikärajan puitteissa niin monta kertaa kuin haluaa ja tiimit ovat myös avoimia jo pitkäaikaiseen ESC-vapaaehtoisjaksoon osallistuneille.

Kustannukset? Osallistumisesta ei tule vapaaehtoiselle yleensä mitään kuluja. Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan Unionin tukema ohjelma, joten vapaaehtoisille myönnetään rahoitustuki jakson ajalle. Tuki kattaa matkakulut, vakuutuksen (ulkomaille matkustaessa), majoituksen ja ruoan, pienen taskurahan sekä valmennuksen ennen lähtöä ja kohdemaassa. 

Miten haetaan? Voit etsiä vapaaehtoistiimejä hakukoneessa. Euroopan solidaarisuusjoukkojen vapaaehtoistiimit tunnistaa siitä, että projektikoodissa on "ESC"-tunnus. Kesällä 2021 vapaaehtoistiimejä järjestetään esimerkiksi Ranskassa.

Tarkemmat ohjeet hakukoneen kautta hakemiseen löydät täältä.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.