ESC - tiimin kesäkuu Rustavissa, Georgiassa

Näin Lotta Rustavin ESC - tiimistä kuvailee ryhmän aikaa Georgiassa:

"Vietin kesäkuun ESC vapaaehtoistiimissä Georgiassa, upeissa vuoristomaisemissa upean porukan kanssa, tekemässä vapaaehtoistyötä. Majoituimme herttaisessa kartanossa, Rustavissa 20 minuutin ajomatkan päässä pääkaupunki Tbiliksestä, 10 suomalaisen ja georgialaisen johtajamme kanssa. 

Projektissa mukana Suomi ryhmän kanssa oli myös neljä georgialaista vapaaehtoista. Vapaaehtoistiimin ohjelmaan kuului suunnitella ja toteuttaa aktiviteetteja lapsille ja nuorille Kvemo Kartli alueella. Aktiviteettien suunnitteluun kului aina yksi päivä ja  seuraavana päivänä pääsimme toteuttamaan suunnitelman. Eri päivien aktiviteeteille oli aina uudet aiheet, joiden tarkoituksena oli myös samalla opettaa lapsille ja nuorille jotakin tärkeää. Teemoina oli esimerkiksi hyvinvointi ja terveys, ilmasto sekä kehopositiivisuus. 

Suunnittelussa ja toteutuksessa meillä oli todella vapaat kädet ja saimme kaikki hyödyntää omia vahvuuksiamme. Pääsimme vierailemaan idyllisessä kylässä keskellä vuoria sekä tutustumaan paikalliseen kouluun. 

Projektin ohjelmassa oli myös pitää paikallisille Suomi teemainen ilta, jossa pääsimme muun muassa avaamaan ja rikkomaan stereotypioita Suomesta. 

Puhdistimme myös yhden Rustavin puistoalueen roskista sekä saimme nauttia Georgialaisesta suprasta. 

Työtä kuukauden aikana oli juuri tarpeeksi. Meille jäi myös hyvin vapaa-aika, jonka saimme käyttää niin kuin halusimme. Illat kuluivat ihanasti nauttien muiden vapaaehtoisten seurasta lähi ravintoloissa tai uusien ja vanhojen Georgialaisten ystävien kanssa oleskellen Rustavin suuressa puistossa. Viikonloput saimme pitää vapaana täysin. Lähdin usein viikonloppuna ystävien kanssa pääkaupunki Tbilikseen herttaisella minibussilla jota paikalliset kutsuvat marshutkoiksi. 

Osa vapaaehtoisista pääsi myös vierailemaan Armeniassa sekä Batumissa. 

Meille kustannettiin matka, majoitus sekä ruoka. Saimme ruokarahaa paikan päällä ja teimme itse ruokamme talossa. 

Reissulta käteen jäi uusia ystäviä sekä huikeita kokemuksia. Opin myös paljon uutta georgialaisesta kulttuurista sekä omista vahvuuksistani. Georgia on upea maa ja sinne tulen palaamaan tulevaisuudessa." - Lotta