Vir'Volt vapaaehtoishanke Ranskassa 15.-28.5.2022

Ranskaan etsitään osallistujia Euroopan solidaarisuusjoukkojen ryhmähankkeeseen, jonka pääteemoina ovat yhteiskunnan tasa-arvokysymykset sekä ympäristö. 

Vapaaehtoiset asuvat Ranskan maaseudulla Vir'Voltin ekokylässä, jossa he pääsevät kehittämään ja kunnostamaan ekokylää, rakentamaan huonekaluja ja kukkalaatikoita kierrätetyistä materiaaleista, sekä avustamaan jurtan kokoamisessa. Jurtta on halkaisijaltaan 8 metrin kokoinen ympäristöystävällinen asumus, löydät kuvia jurtasta hieman alempaa. 

Vapaaehtoiset pääsevät myös oppimaan lisää yhteiskunnan sukupuolikysymyksistä, kuten sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä ja monimuotoisuuden edistämisestä erilaisten aktiviteettien keinoin. Vapaaehtoiset pääsevät myös keskustelemaan teemoista paikallisten osallistujien kanssa ja näin edistämään kulttuurienvälistä ymmärrystä. 

Näiden lisäksi vapaaehtoiset osallistuvat ekokylän arkipäiväisiin tehtäviin, kuten kokkaamiseen ja siivoamiseen. Ekokylä sijaitsee Gatinais Parkin luonnonsuojelualueella. Vapaa-ajalla on mahdollisuus tutkia ympäristöä omien mielenkiinnonkohteiden mukaan ja viettää päivä Pariisissa.  

Tämä suomalais-ranskalainen hanke on suunnattu naisille ja sen tavoitteena on vahvistaa nuorten naisten taitoja ja valmiuksia niin käytännön tehtävissä kuin myös kulttuurienvälisessä yhteistoiminnassa ja oppimisessa. 

Kyseinen vapaaehtoishanke järjestetään kuten vapaaehtoistiimi, koska toteutus on ryhmämuodossa. Valitettavasti hankkeeseen ei voi kuitenkaan osallistua, jos sinulla on jo kokemusta Euroopan solidaarisuusjoukkojen lyhyestä tai pitkästä yksilöjaksosta. 

Kyseinen hanke on tarkoitettu erityisesti nuorille, joiden elämäntilanne on epävarma johtuen esim. työttömyydestä, huonosta taloudellisesta tilanteesta, syrjäisellä seudulla asumisesta tai terveysongelmista.

Lue lisää oheisesta infoesitteestä ja hae mukaan täyttämällä alla oleva hakulomake 24.4. mennessä

ESC program promotes inclusion for all young people and there will be extra support if needed. We especially welcome volunteers whose personal situation fits in any of the below mentioned ones. Does any of these options describe your background? *
If you replied yes (or maybe) above please choose option(s) which describe your situation:
Regarding covid-19 *