Siru Tsekissä

Siru oli Prahassa vuoden ESC-vapaaehtoisena partnerijärjestömme INEXin luona. Alta pääset lukemaan hänen kokemuksiaan ja ajatuksiaan jaksolta.

"Ennen ESC-projektini alkua olin haaveillut lähdöstä vuosia, ja nyt kun kokemus on takanapäin, tuntuu epätodelliselta, ihan kuin olisin hädin tuskin asettunut kun olikin jo aika lähteä. Vietin vapaaehtoisvuoteni Prahassa INEX-SDA:n toimistolla, avustaen hallinnollisissa tehtävissä jotka liittyivät järjestön kesällä vetämiin vapaaehtoistyöleireihin ympäri Tšekkiä. Sain heti alussa vaikutelman että projekti oli hyvin suunniteltu ja järjestetty, ja kokeneiden työkaverien tuella pääsin nopeasti kiinni uuteen arkeeni.

Kevään ja kesän aikana kommunikoin eri maiden kumppanijärjestöjen kanssa kerätäkseni kansainvälisiä vapaaehtoisia INEX-SDA:n järjestämille leireille. Lisäksi osallistuin tapahtumiin, edustaen järjestöäni muiden vapaaehtoisten kanssa, ja pidin esitelmiä paikallisissa kouluissa, joissa kerroin nuorille erilaisista mahdollisuuksista joita INEX-SDA tarjoaa.

Kesän vapaaehtoistyöleirikausi oli kiireinen, mutta haasteista huolimatta oli hauskaa pitää monia lankoja käsissään ja olla päivittäin yhteydessä ihmisiin ympäri maailmaa. Minulla oli myös mahdollisuus vierailla joillain järjestämistämme leireistä, jolloin sain ensikäden kokemusta siitä miten eri projektit etenivät. Loppukesästä sain myös vetää oman leirini, missä olin leiriohjaajanä pienessä Kyselkan kylässä maan länsiosissa. Kansainvälisen ryhmämme kanssa kunnostimme ja maalasimme pieniä mökkejä, ja saimme tutustua paikalliseen kyläyhteisöön.

Vuoden lopussa tehtäviini kuului kauden arviointia ja tilastointia, minkä lisäksi järjestin joulukuun alussa juhlan kansainvälisen vapaaehtoisten päivän kunniaksi. Tapahtuman suunnitteleminen oli yksi projektini haastavimmista vaiheista, mutta upean tiimin tuella saimme kaiken järjestettyä ja opin paljon joustavasta yhteistyöstä.

Uskon että ESC-ohjelman tärkein anti on siinä kuinka paljon jakson aikana voi oppia itsestään. Aloin tunnistaa omia vahvuuksiani, ja niitä asioita joissa on vielä opettelemista. Sain arvokasta käytännön kokemusta tulevaisuuttani varten ja vietin paljon aikaa mukavuusalueeni ulkopuolella. Kaiken kaikkiaan, olen kiitollinen mahdollisuudesta kokeilla jotain erilaista ja olen valmis seuraavia seikkailuja varten."

Lue myös miten hän kuvailee ensimmäisiä ensimmäisiä kuukausiaan Tsekin pääkaupungissa täältä!