Kenelle vapaaehtoisleirit on suunnattu?

Vapaaehtoisleirit sopivat sinulle, joka olet motivoitunut työskentelemään kansainvälisessä ryhmässä paikallisen yhteisön hyväksi. Mitään erityistaitoja ei vaadita, tehtävät sopivat kaikille. Leirien päätavoite ole työnteko vaan uusien asioiden oppiminen, kansainvälisessä ryhmässä toimiminen ja maailmankuvan avartaminen.  

Kielitaidon suhteen ei ole vaatimuksia, useimmiten leirikieli on englanti ja suomalaisella kouluenglannilla pärjää loistavasti.  Joissakin maissa kuten Ranskassa leirikielinä voi olla englanti/ranska, sillä paikalliset osallistujat eivät usein osaa englantia. Tästä on maininta leirikuvauksessa. 

Useimpien leirien alaikäraja on 18 vuotta, mutta myös 16–17-vuotiaille on leirejä, nämä leirit on hakukoneessa merkitty tunnuksella TEEN. Näillä leireillä yleensä kaikki osallistujat ovat alle 18-vuotiaita. Lisätietoja alaikäisten vapaaehtoisleireistä löydät täältä.

Yläikäraja vaihtelee leireittäin, mutta useimmiten sitä ei ole, vaan kaikenikäiset voivat osallistua. Leirikohtaiset ikärajat kerrotaan leirin kuvauksessa. Tyyppilinen vapaaehtoisleirin osallistuja on 18–25-vuotias. Joissakin maissa järjestetään myös leirejä, jotka ovat suunnattu eri kohderyhmille kuten perheille tai yli 25-vuotiaille tms. 

Kuvassa joukko vapaaehtoisia kantaa puukehikoita nurmikentällä.