Vapaaehtoistyö muualla maailmassa

Voit lähteä kauttamme vapaaehtoistyöhön lähes kaikkiin maailman kolkkiin. Tältä sivulta löydät tietoa vapaaehtoistyöstä Aasiassa, Afrikassa sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa.

Ohjelmat kestävät projektista riippuen yhdestä kuukaudesta vuoteen. Oleskellessasi kohdemaassa pidemmän aikaa ja tehdessäsi työtä paikallisessa yhteisössä pääset sukeltamaan kohdemaan arkielämään.

Vapaaehtoistyön voi kätevästi yhdistää reppureissuun tai maailmanympärysmatkaan. Vapaaehtoistyössä pääset kehittämään kielitaitoasi, kerrytät työkokemusta ja tapaat uusia ihmisiä. Kohdemaiden ja projektien tarjonta on monipuolinen, joten valitse molemmat omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti.

Mieti ainakin seuraavia asioita valitessasi projektia ja kohdemaata:

  • Mitkä teemat ovat sinulle tärkeitä?
  • Millaista osaamista sinulla on?
  • Kuinka kauan haluat tehdä vapaaehtoistyötä?
  • Mikä ala sinua kiinnostaa?
  • Mitä haluaisit oppia?
  • Oletko kokenut matkailija?
  • Miten reagoit vaikeassa tilanteessa?

Projektikuvaukset ovat yleisluontoisia ja usein paikan päällä tehtävään työhön vaikuttavat omat tietosi ja taitosi. Voit siis myös itse vaikuttaa työtehtäviisi.

Allianssin nuorisovaihto on Alliance of European Voluntary Service Organisations -verkoston jäsen ja on tehnyt pitkään yhteistyötä verkostossa mukana olevien vapaaehtoisjärjestöjen kanssa.

Huomaa, että kansainvälisiä vapaaehtoisleirejä järjestetään ympäri maailmaa, ne ovat hyvä vaihtoehto jos haluat tehdä vain muutaman viikon vapaaehtoistyötä. 

Majoitusmuoto vapaaehtoistyön aikana vaihtelee kohdemaan ja projektin mukaan. Saatat majoittua esimerkiksi isäntäperheessä tai asuntolassa muiden vapaaehtoisten kanssa. Majoituksesta on kerrottu tarkemmin projektikuvauksessa. 

Jos haluat tehdä vapaaehtoistyötä Euroopassa, kannattaa tutustua EU-tuettuun Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmaan.