Hae Euroopan solidaarisuusjoukkoihin

Mahtavaa, että haluat lähteä vapaaehtoistyöhön!

Hakuprosessi kannattaa aloittaa hyvissa ajoin, sillä sopivan projektin löytäminen voi viedä useamman kuukauden. Olet itse aktiivisesti mukana hakuprosessissa, muun muassa etsimässä isäntäprojektia ja täyttämässä hakemuslomakkeita.

Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

1. Täytä alustava ilmoittautumislomake. Ilmoittautumislomake ei sido mihinkään, vaan on aloitus hakuprosessille.

2. Alustavan ilmoittautumislomakkeen palautettuasi saat ohjeita hakuprosessin käynnistämiseksi. Lähetämme sinulle projektien tietokannan osoitteen sekä tietoja avoinna olevista projekteista sähköpostiisi. Näiden avulla etsit itsellesi sopivan isäntäprojektin. Hakemiseen kannattaa varata reilusti aikaa!

3. Sovimme yhdessä vastaanottavan tahon, sinun ja Allianssin nuorisovaihdon kanssa työnkuvastasi, ylläpidosta ja muista käytännön asioista. Teemme yhdessä myös tukihakemuksen ja alustavan yhteistyösopimuksen. Allianssin nuorisovaihdosta toimitamme tukihakemuksen kansalliseen toimistoon Suomessa, eli Opetushallitukseen tai kohdemaan järjestö toimittaa sen oman maansa toimistoon. Vain yhden maan kansallinen toimisto päättää avustuksesta, joten rahoitus tulee joko Suomesta tai kohdemaasta.

3. Kun hyväksymispäätös kansallisesta toimistosta on tullut, osallistut lähtijävalmennukseen Suomessa ja pääset tekemään matkajärjestelyt.

4. Matkustat kohdemaahan ja osallistut tulovalmennukseen. Vapaaehtoisjakson aikana teet sinulle määriteltyjä työtehtäviä ja tutustut paikalliseen kieleen, kulttuuriin ja ihmisiin. Sinulle nimetään oma yhteyshenkilö, joka on apunasi maahan tutustumisessa.

5. Yli kuusi kuukautta kestävällä vapaaehtoisjaksolla osallistut hankkeen väliarviointiin. 

6. Vapaaehtoisjakson päätyttyä tehdään loppuarviointi. Lisäksi pääset kotiin palattuasi kertomaan kokemuksistasi muille nuorille, esimerkiksi tiedotustapahtumissa, messuilla tai kirjoittamalla kokemuksestasi.