Englanti

Opiskele englantia eloisassa Galwayssa, Irlannissa

Irlannin länsirannikon helmi Galway on vilkas kulttuurikeskus ja eläväinen yliopistokaupunki. Kaupungin 75 000 asukkaasta noin viidesosa onkin opiskelijoita. Galwayn sydän on Shop Streetin kävelykatu, jolla voi ihastella erilaisia esityksiä niin kesäisin kuin talvisinkin. Tunnelmallisen vanhan kaupungin kapeilta kujilta löytyy lukuisia kauppoja, ravintoloita ja pubeja, joissa voi nauttia elävästä musiikista. Myös ympäröivä luonto ja meri ovat olennainen osa Galwayn viehätystä.

Kuvankauniin Galwaynlahden sekä Corrib-joen ansiosta Galwayssa on erinomaiset edellytykset meloa, purjelautailla, sukeltaa tai vaikka purjehtia. Parasta Galwayssa ovat kuitenkin sen avoimet ja ystävälliset asukkaat sekä rento ilmapiiri. Länsirannikon lumo, runsas perinteisen irkkumusiikin ja muun elävän musiikin tarjonta sekä vilkas pubielämä vetävät Galwayhin väkeä kaikkialta maailmasta.

Englantia puhuu äidinkielenään lähes 400 miljoonaa ihmistä. Lisäksi englanti on maailman opetetuin ja ymmärretyin kieli, jota käytetään useammin toisena tai vieraana kielenä kuin mitään muuta kieltä. Hyvä englannin kielen taito on yhä tärkeämpi valtti työelämässä. Haluaisitko sinä osata englantia paremmin?

Irlannissa voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Halutessasi voit hoitaa majoituksen myös itse ja varata kauttamme ainoastaan kielikurssin. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana.

Kielikoulu sijaitsee mainiolla paikalla Galwayn keskustassa kauniisti entisöidyssä 1700-luvun myllyrakennuksessa. Koulun ikkunoista avautuu näkymä Galwayn halki kulkevalle Corrib-joelle. Etäämpänä siintävät Galwaynlahti ja sen joutsenet. Rakennuksessa on kielikoulun lisäksi kahvila sekä suosittu ravintola.

Koulu perustettiin vuonna 1987, kun pieni ryhmä opettajia halusi tarjota ulkomailta tuleville englannin kielen oppijoille laadukasta ja oppilaan tarpeisiin keskittyvää opetusta. Vuosien varrella toiminta on laajentunut ympärivuotiseksi, opettajia on yli 20, ja keskimääräinen viikoittainen oppilasmäärä on 150, mutta laatu on yhä toiminnan lähtökohta.

Kaikilla opettajilla on korkeakoulututkinto ja englannin kielen opettamiseen vaadittava pätevyys. Opettajien tärkeimmät valintakriteerit ovat kokemus englannin kielen opettamisesta sekä vieraiden kielien ja kulttuurien tuntemus. Motivoituneet opettajat nauttivat työstään ja ovat sitoutuneita auttamaan oppilasta saavuttamaan tavoitteensa.

Kurssien lisäksi kielikoulu järjestää oppilaille yhteistä vapaa-ajanohjelmaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Vapaa-ajanohjelmana on tarjolla esimerkiksi kaupunkikierroksia, irkkutanssikursseja, pubi-iltoja, elokuvailtoja ja viikonloppuretkiä.

Peruskielikurssilla opiskelet englantia 20 oppituntia viikossa. Peruskielikurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja, joilla opiskellaan 30 oppituntia viikossa, eri ammattialojen englannin kursseja ja erilaisiin kielikokeisiin valmistavia kursseja. 

Ennen ensimmäistä oppituntia teet koululla testin, jolla arvioidaan kielitaitoasi. Sinut sijoitetaan oikeaan ryhmään testituloksen mukaan. Tasoryhmiä on tarjolla kahdeksan. Ryhmässä on korkeintaan 12 opiskelijaa.

Kursseilla keskitytään kehittämään keskustelutaitoa ja itsensä ilmaisemista niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Myös kuullun- ja luetunymmärtämisen parantaminen on kurssin keskeisiä tavoitteita. Taitojesi kehittämiseksi saat jokaisella oppitunnilla tilaisuuksia harjoitella kielenkäyttöä käytännön tilanteissa. Lisätietoja kursseista ja kielikoulusta löydät tästä tai esitteestä sivun lopussa.

Kielikurssin aikana majoitut paikallisessa perheessä. Perheet valitaan huolella. He ovat ystävällisiä, vieraanvaraisia ja halukkaita majoittamaan ulkomaisia vieraita. Irlantilaisessa perheessä asuessasi saat tilaisuuden harjoittaa käytännön kielitaitoasi, tavata tavallisia irlantilaisia sekä tutustua heidän elämäntyyliinsä. Heinä-elokuussa voit varata kielikoulun kautta majoituksen myös opiskelija-asuntolasta, jossa valmistat itse ruoan yhteisessä keittiössä. Halutessasi voit myös järjestää majoituksesi itse, esimerkiksi paikallisessa hostellissa tai hotellissa, tai AirBnb:n kautta. Jos viivyt Irlannissa pitkään, voit vuokrata Galwaysta huoneen tai asunnon.

Kurssin voi aloittaa minä tahansa maanantaina juhlapyhiä lukuun ottamatta. Eniten oppilaita kielikoulussa on kesäkuukausina. Hakijat sijoittuvat yleensä kielikurssille nopeasti ympäri vuoden. Suosittelemme kuitenkin, että haet ohjelmaan vähintään kuukautta ennen toivottua aloituspäivää.

Kuka voi hakea?

Englannin kielikurssi Irlannissa sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 17-vuotias EU-kansalainen.
 • olet kiinnostunut kehittämään englannin kielen taitoasi.

Lisäksi sinun tulee olla motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen.

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 150 euroa. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lisäksi yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksut maksetaan kielikurssipaikan varmistuttua. Maksuihin sisältyy:

 • kielikurssi
 • majoitus kielikurssin ajan puoli- tai täysihoidolla
 • vapaa-ajanohjelmaa
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen suuruus vaihtelee kurssin viikkotuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Sesonkiaikana kesä-elokuussa majoitusmaksut ovat hieman suuremmat kuin muulloin. Voit halutettasi varata kauttamme pelkän kielikurssin ja järjestää majoituksen itse.

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen lisäksi maksettavaksi tulee 55 euron järjestelymaksu, 55 euron sijoitusmaksu (jos varaa kauttamme majoituksen) sekä 50 euron kurssikirjamaksu.

Lennot ja matkavakuutuksen järjestät ja maksat itse.

Voit tutustua kurssihinnastoon täällä ja majoitusvaihtoehtoihin tarkemmin täältä tai sivun lopussa olevista esitteistä.

Miten haetaan?

Joko haluat lähteä Irlantiin? Katso hakuohjeet ohjelmaan ja täytä hakulomake.

Jos jokin jäi mietityttämään, niin ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Jos hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Jos Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related