Japani

Opiskele japania Kiotossa tai Sapporossa

Kielikurssi Japanissa tarjoaa erinomaisen tilaisuuden parantaa kielitaitoa ja tutustua maan kulttuuriin.

Kielikouluja on maassa kaksi. Toinen sijaitsee Sapporon keskustassa Japanin pohjoisimmalla saarella Hokkaidolla, missä luonto ja kaupunki ovat harmoniassa. Sapporo on Hokkaidon suurin kaupunki ja sen väkiluku on 1,9 miljoonaa. Sapporo on Japanin viidenneksi suurin kaupunki ja tunnettu vuoden 1972 talviolympialaisistaan. Kaupungissa on miellyttävä ilmasto eikä siellä ole samanlaista väentungosta kuin muissa Japanin kaupungeissa. Alueella puhutaan myös kaunista japanin yleiskieltä, mikä on suuri etu japanin kielen opiskelijalle. Suuriin kaupunkeihin verrattuna elinkustannukset Sapporossa ovat huomattavasti alhaisemmat. Lähialueelta löytyy lukuisia virkistys- ja laskettelualueita, joista kesäkausina alueen lukuisat kansallispuistot ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

Toinen kielikoulu on uusi ja sijaitsee Kiotossa pääsaari Honshun länsiosassa. Kioto oli virallisesti Japanin pääkaupunki 1800-luvun puoleen väliin asti. Kioton ympäristö tarjoaa paljon nähtävää, sillä kaupunki sijaitsee allaslaaksossa, jota ympäröivät vuoret kolmelta puolelta. Kaupunki on myös kulttuurisesti merkittävä. Se tunnetaan monista buddhalaisista ja šintolaisista temppeleistä ja kaupungissa on lisäksi alueet geisha-kulttuurille ja samurai-elokuville. Koska vanhaa kaupunkia ja sen rakennuksia, sekä kulttuuria halutaan vaalia, ei Kiotoon ole rakennettu pilvenpiirtäjiä.

Kielikoulujen mukavat luokkahuoneet luovat täydellisen tunnelman tehokkaalle opiskelemiselle sekä hyvälle oppilaan ja opettajan väliselle kontaktille. Luokkahuoneiden lisäksi kielikouluissa on myös washitsu, joka on rentouttava japanilaistyylinen huone, missä voit viettää aikaa ja esimerkiksi pelata pelejä muiden oppilaiden kanssa. Kaikissa huoneissa on pääsy internetiin langattoman WiFi-yhteyden kautta. Kielikouluissa on myös tietokonehuone, jota oppilaat voivat käyttää.

Koulujen oppilaat tulevat ympäri maailmaa ja koulun ilmapiiri on hyvin kansainvälinen. Kielikoulut järjestävät oppilaille omakustanteisesti erilaisia kulttuurikokemuksia ja aktiviteettejä, joiden kautta voi tutustua alueen nähtävyyksiin, kulttuuriin ja paikallisiin ihmisiin. Aktiviteetteihin osallistuminen tarjoaa myös hyvän tilaisuuden harjoitella japania käytännössä. Kielikurssin aikana voi osallistua esimerkiksi teeseremoniaan, sushikurssille tai tutustua vaikkapa tarkemmin japanilaiseen miekkailuun kendoon.

Kurssin minimikesto on viikko ja sitä on mahdollista pidentää lisäviikoilla aina kolmeen kuukauteen asti. Ohjelman voi aloittaa minä tahansa maanantaina, jos on opiskellut aikaisemmin japania. Jos et ole opiskellut aikaisemmin japania, voit aloittaa alkeiskurssin kerran kuukaudessa. Alkeis- ja peruskurssien lisäksi kielikouluilla on mahdollista osallistua erilaisille kulttuurikursseille, kuten perinne-, muoti- tai popkulttuurikursseille.

Kielikurssin aikana opiskelet japania vähintään 15 oppituntia viikossa viitenä päivänä. Jos haluat opiskella japania vielä intensiivisemmin, on kielikoululla mahdollista ottaa myös yksityistunteja. Kielikoulun vahvuus on sen pienet luokkakoot, jotka mahdollistavat oppilaiden aktiivisemman osallistumisen tunneilla. Opiskelu tapahtuu enintään kuuden hengen ryhmissä. Japanin kielen oppitunnit pidetään aamupäivällä, ja iltapäivällä on mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. Tutustu kurssivaihtoehtoihin ja kielikouluihin heidän nettisivuillaan.

Voit räätälöidä itsellesi sopivan kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kielikurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä sinulle sopivana vuodenaikana

Kielikurssin aikana majoitut joko isäntäperheessä, huoneistossa tai opiskelija-asuntolassa. Voit itse valita mieleisesi asumismuodon. Joissakin asumismuodoissa hintaan kuuluu puolihoito. Lähimmät majoitusvaihtoehdot ovat noin 10 minuutin päässä kielikoululta, isäntäperheet noin 30-60 minuutin matkan päässä.

Isäntäperheessä jokaiselle oppilaalle on varattu oma huone. Perheet valitaan huolella ja valinnassa otetaan huomioon esimerkiksi mahdolliset allergiat ja kielitaitosi taso. Perhemajoituksessa hinta sisältää myös aamupalan. Jos valitset perhemajoitukset, otat myös lentokenttäkuljetuksen, sillä koulun henkilökunta on mukana, kun tapaat perheen ensimmäistä kertaa.

Opiskelija-asuntoloissa on neljä eri vaihtoehtoa. Tarjolla on sekä jaettuja makuuhuoneita sekä yhden hengen huoneita. Joissakin asuntolavaihtoehdoissa myös aamupala ja illallinen sisältyvät hintaan, joissakin vaihtoehdoissa laitat ruokasi itse asuntolassa olevassa keittiössä. Sapporossa on mahdollista majoittua myös japanilaisten kanssa. Share house on suosittu asumismuoto japanilaisten keskuudessa ja vaihtoehtoa suositellaan kaikille, jotka haluavat tutustua paikallisiin.

Oleskelu voi kestää vähintään viikon ja enintään 3 kuukautta. Suomella ja Japanilla on voimassa viisumivapaussopimus, joten Suomen kansalaiset voivat oleskella Japanissa enintään kolme kuukautta (90 vuorokautta) ilman viisumia.

Ohjelmaan kannattaa hakea viimeistään noin kuukausi ennen toivottua aloituspäivää.

Kuka voi hakea?

Japanin kielikurssi sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 17-vuotias
 • olet kiinnostunut kehittämään japanin kielen taitojasi

Lisäksi sinun on oltava motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen.

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 150 euroa. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lisäksi yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksu maksetaan kielikurssipaikan varmistuttua. Kielikurssi- ja majoitusmaksuun sisältyy:

 •  kielikurssi (15 oppituntia viikossa)
 •  majoitus kielikurssin ajan
 •  langaton Internet kielikoululla
 •  valmistujaisjuhla ja diplomi
 •  24 tunnin päivystysnumero paikan päällä
 •  yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksun suuruus vaihtelee valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Huomaathan, että kielikursseille tulee viikkohinnan lisäksi rekisteröitymismaksu sekä oppikirjamaksu sekä majoitukseen järjestelymaksut.

Täytettyäsi hakulomakkeen saat vielä lisätietoa kursseista ja majoitusvaihtoehdoista ja pääset valitsemaan itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Kurssihinnastojen avulla voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin. Ajankohtaiset hinnat löydät Sapporoon täältä ja Kiotoon täältä. Hinnaston yläpuolelta olevasta pudostusvalikosta voit valita rahayksikön.

Lennot ja vakuutuksen järjestät ja maksat itse.

Miten haetaan?

Haluatko lähteä opiskelemaan japania? Tutustu Hae mukaan! –sivuihin ja hae mukaan ohjelmaan.

Mietitkö vielä? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiisi.

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Related