Saksa

Syvenny saksan saloihin kiehtovassa Berliinissä!

Saksa on merkittävä kulttuurin ja tieteen kieli. Se on myös yksi EU:n pääkielistä, joten sen oppiminen saattaa avata ovia työelämässä. Haluatko kehittään saksan kielen taitoasi tai opiskella kieltä alkeista alkaen saksankielisessä ympäristössä?

Berliini on Saksan kiehtovimpia kaupunkeja. Ilmapiiri on yhtä kansainvälinen kuin New Yorkissa tai Lontoossa, sillä Berliini vetää puoleensa taiteilijoita, opiskelijoita, elokuvantekijöitä ja kirjailijoita eri puolilta maailmaa. Kaupungin lukuisissa museoissa ja näyttelyissä voi perehtyä Saksan historiaan tai tutustua taiteen moninaiseen maailmaan. Berliini tunnetaan myös valtavan rikkaasta kulttuurielämästään sekä tunnelmallisista baareista ja kahviloista. Berliini on oivallinen valinta kielimatkakohteeksi, jos haluat nauttia laadukkaasta saksan opetuksesta ja antoisasta vapaa-ajasta monipuolisessa ja ystävällisessä kaupungissa.

Korkeatasoinen ja hyvämaineinen kielikoulu sijaitsee Berliinin ydinkeskustassa. Jo vuodesta 1984 toimineella koululla on yli 30 vuoden kokemus saksan kielen opettamisesta. Monet oppilaista ovat palanneet toisen ja kolmannenkin kerran. Kielikoulu on sitoutunut tarjoamaan laadukkaita saksan kielen kursseja miellyttävässä oppimisympäristössä, jossa kunnioitetaan oppilaiden arvoja. Tavoitteena on edistää viestintää maailman eri kieliyhteisöjen välillä. Kielen lisäksi kursseilla perehdytään myös Saksan kulttuuriin ja tapakulttuuriin.

Kielikouluja on Berliinin lisäksi myös Kölnissä ja Munchenissä. Tutustu niihin tarkemmin sivun lopussa olevassa esitteessä.

Pätevät, kokeneet ja motivoituneet opettajat kehittävät osaamistaan jatkuvasti. Opettajat ja muu henkilökunta tekevät kaikkensa, jotta oppilaat sopeutuisivat mahdollisimman hyvin ja tuntisivat olonsa kotoisaksi. He ovat aina valmiina auttamaan tarvittaessa. Opettajien kanssa voi jutella halutessaan myös muista kuin opintoihin liittyvistä asioista. He toimivat usein myös vapaa-ajan aktiviteettien järjestäjinä.

Uusi tekniikka tukee oppimista. Valoisista luokkahuoneista löytyvät tabletit ja tietokoneet mahdollistavat sen, että opetus on interaktiivista ja monipuolista. Sanakirjoja lukuun ottamatta koulu tarjoaa sinulle kaikki oppimateriaalit. Saat saapuessasi tervetuliaispaketin, joka sisältää laukun, kirjat, muistiinpanovälineet, Berliinin kartan, tietoa julkisesta liikenteestä, infopaketin koulusta ja Berliinistä, vapaa-ajan aktiviteettien ohjelman ja opiskelijakortin. Lisäksi käytössäsi on kirjasto, josta voi lainata muita oppimateriaaleja (kirjoja, romaaneja ja DVD-levyjä) sekä tietokoneluokka ja ilmainen internetyhteys.

Kielikoulu järjestää viikoittain kolme kaikille oppilaille yhteistä, vapaaehtoista vapaa-ajan aktiviteettia. Vapaa-ajan toiminnassa kielitaito kehittyy kuin huomaamatta ja samalla pääset tutustumaan muihin oppilaisiin eri puolilta maailmaa. Koululla järjestetään esimerkiksi teemajuhlia, elokuvailtoja ja kansainvälisiä illanviettoja. Lisäksi koulu järjestää opastettuja retkiä Berliinissä, museokäyntejä, kulttuuri- ja urheiluaktiviteetteja, pubi- ja baari-iltoja sekä retkiä esimerkiksi historialliseen Potsdamiin tai Wannsee-järvelle.

Ennen kielikurssin alkua teet kielitestin, jonka tuloksen perusteella sinut sijoitetaan yhteen kuudesta tasoryhmästä. Ryhmässä on yleensä keskimäärin 6-8 ja enintään 10 oppilasta. Kiireisimpinä kuukausina enimmäismäärä on 12 oppilasta. Kurssin päätteeksi saat todistuksen, jossa kerrotaan saavuttamasi kielitaidon taso.

Opettajat puhuvat tunneilla vain saksaa, ja saksan kielellä viestitään koulussa myös oppituntien ulkopuolella. Tunneilla edetään huolella laaditun opetussuunnitelman mukaan. Erityisesti keskitytään kielioppiin, lauserakenteisiin ja sanavaraston laajentamiseen. Opetusmetodien monipuolisuus mahdollistaa tehokkaan oppimisen. Luetun ja kuullun ymmärtäminen sekä suullinen ja kirjallinen ilmaisu kehittyvät harjoitusten kautta, jotka tehdään yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Tärkeintä kielen oppimisessa on kuitenkin puhuminen ja hauskanpito.

Voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan kielikurssin, sillä tarjolla on erilaisia kurssi- ja majoitusvaihtoehtoja. Matkaan voit lähteä minä tahansa sinulle sopivana vuodenaikana. Halutessasi voit hoitaa majoituksen myös itse ja varata kauttamme ainoastaan kielikurssin.

Peruskielikurssilla saksaa opiskellaan 20 oppituntia viikossa. Peruskielikurssin lisäksi tarjolla on myös intensiivikursseja, yksityistunteja, eri ammattialojen saksan kursseja, kielikokeisiin valmistavia kursseja sekä ääntämiskursseja. Yksilöllisempää opetusta kaipaaville kielikoulu järjestää kesäkuukausien ulkopuolella miniryhmäkursseja, joissa ryhmä koostuu korkeintaan 5 oppilaasta. Saksan kielikoulun erikoisuus on yhdistelmäkurssi, johon osallistumalla voit suorittaa osan kurssistaan Berliinissä, osan Münchenissä ja osan Kölnissä.  Lisämaksusta tarjolla on kielen opiskelun ohella esimerkiksi tanssi- ja taidetunteja sekä joogaa. Lisätietoa kurssitarjonnasta täältä tai esitteessä sivun lopussa.

Isäntäperheeseen majoittuminen on tehokkain ja mielenkiintoisin tapa oppia saksaa ja tutustua paikalliseen elämäntapaan. Valtaosa oppilaista valitseekin tämän majoitusvaihtoehdon. Perhemajoitusta voi tarjota lapsiperhe, vanhempi pariskunta tai yksinasuja. Kylpyhuone ja keittiö jaetaan perheen kanssa. Perhemajoituksen hintaan kuuluu aamupala ja jaettu huone toisen kielikoulun oppilaan kanssa. Lisämaksusta perheessä voi saada oman huoneen ja puolihoidon. Perheet asuvat yleensä noin 20-40 minuutin matkan päässä kielikoulusta.

Koulun omistamat opiskelija-asunnot sopivat erityisen hyvin omatoimisille opiskelijoille, jotka haluavat asua yhdessä muiden kielikoulussa opiskelevien kanssa. Tarjolla on kahden hengen tai yhden hengen huoneita. Keittiö ja kylpyhuone jaetaan muiden opiskelijoiden kanssa. Asunnot ovat yleensä lähempänä kaupungin keskustaa kuin perhemajoitus. Eniten omaa rauhaa on tarjolla koulun omistamissa yksiöissä, joissa on keittiönurkkaus, wifi-yhteys ja oma kylpyhuone.

Kuka voi hakea?

Kielikurssi Saksassa sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 16-vuotias EU-kansalainen
 • haluat kehittää saksan kielen taitoasi

Lisäksi sinun tulee olla motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen.

Kielikurssille ovat tervetulleita kaikenikäiset hakijat.

Mitä maksaa?

Samalla kun haet kielikurssille, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 150 euroa. Ohjelmamaksuun sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen 
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lisäksi yhteystoimiston kielikurssi- ja majoitusmaksut tulevat maksettavaksi kielikurssipaikan varmistuttua. Maksuihin sisältyy:

 • kielikurssi + kirja ja kaikki muu oppimateriaali
 • majoitus kielikurssin ajan
 • vapaa-ajanohjelmaa
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan

Kielikurssi- ja majoitusmaksujen suuruus vaihtelee kurssin viikottaisen tuntimäärän sekä valitun majoitusvaihtoehdon mukaan. Sesonkiaikana heinä-syyskuussa kurssi- ja majoitusmaksut ovat hieman suuremmat kuin muulloin. Omatoimiset kielikurssimatkaajat voivat halutessaan varata kauttamme pelkän kielikurssin ja järjestää majoituksen itse.

Lennot ja matkavakuutuksen järjestät ja maksat itse.

Voit tutustua vuoden 2020 kurssihinnastoon tarkemmin täällä.

Miten haetaan?

Haluatko lähteä kielikurssille Saksaan? Täytä hakulomake Hae mukaan! –sivuilla.

Mietitkö lähtemistä, mutta kaipaat lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiisi.

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 150 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Jos hakija peruu itse lähtönsä, maksua ei palauteta.
 • Jos Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 150 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related