Work Experience Spain

Yhdistä kielikurssi ja työharjoittelu historiallisessa Santiago de Compostelassa Espanjassa!

Work experience Spain-ohjelma tarjoaa loistavan mahdollisuuden kartuttaa kielitaitoa sekä koulu- että työympäristössä ja samalla hankkia käytännön työkokemusta. Historiallinen Santiago de Compostela tarjoaa kielenopiskeluun ainutlaatuiset puitteet.

Santiago de Compostela on Galician maakunnan pääkaupunki. Maakunta sijaitsee Espanjan luoteisosassa. Vanha kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde, joka tunnetaan erityisesti roomalais-, goottilais- ja barokkityylisistä rakennuksistaan. Kaupunki on myös vilkas opiskelijakaupunki. Alue on erityisen tunnettu Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitistä eli Camino de Santiagosta, joka tuo vuosittain tuhansia matkailijoita kaupunkiin.

Ohjelma sopii 17-30 -vuotiaille, jotka haluavat kehittää espanjan kielen taitoaan, tutustua espanjalaiseen työelämään ja kerryttää työkokemusta.

Work experience Spain-ohjelman aluksi opiskelet espanjankieltä Santiago de Compostelan keskustassa sijaitsevassa kielikoulussa. Opetus on tasoryhmissä ja taso testataan kielitestillä, jonka teet jo Suomessa ennen lähtöäsi.

Kielikurssin vähimmäiskeston määrittelee aikaisempi kielitaitosi. Kurssien pituudet vaihtelevat kahdesta viikosta kahdeksaan viikkoon. Opetuksesta vastaavat ammattitaitoiset ja kokeneet opettajat. Työharjoittelun aloittamiseksi sinun täytyy hallita espanjaa vähintään yleiseurooppalaisen viitekehyksen keskitason (B1-B2) mukaisesti. Jos kielitaitosi on jo valmiiksi vaadittavalla tasolla, voit heti aloittaa työharjoittelun osa-aikaisena samanaikaisesti kahden viikon kielikurssin kanssa. Tällöin voit minimissään oleskella Espanjassa kolme viikkoa ohjelman puitteissa. 

Töitä voidaan etsiä sinua kiinnostavalta alalta. Töitä on tarjolla esimerkiksi

 • koulussa opetustehtävissä
 • vanhainkodissa
 • IT-alalla
 • palvelualalla esimerkiksi kaupoissa tai kauneusalalla
 • matkailualalla esimerkiksi turisti-infoissa, matkatoimistoissa tai hotelleissa
 • järjestöalalla

Työharjoittelu Espanjassa on palkaton. Työt eivät vaadi aikaisempaa kokemusta tai koulutusta, vaan sinut perehdytetään työtehtäviisi.

Järjestöalalla on mahdollista työskennellä esimerkiksi lasten ja nuorten, etnisten vähemmistöjen, vanhusten, sosiaali- ja terveysalan sekä monikulttuurisuuden parissa. Järjestöalan työharjoittelu on myös hieman edullisempi (kts. Mitä maksaa).

Vapaa-ajalla Santiago de Compostelassa riittää nähtävää. Kielikoulu järjestää kurssilaisille erilaisia aktiviteetteja, kuten retkiä, vierailuja konsertteihin ja elokuviin sekä tapas kierroksia.

Voit lukea kielikursseista tarkemmin kieliohjelmat sivulta.

Voit itse valita, miten haluat majoittua kielikurssin ja työharjoittelun ajan. Majoitusvaihtoehdot sijaitsevat lähellä keskustan kielikoulua yleensä noin 10-30 minuutin kävelymatkan päässä.

Majoitusvaihtoehtoina ovat soluasunto, opiskelija-asuntola, isäntäperhe (mahdollisuus puoli- tai täysihoitoon) tai hotelli. Perhemajoituksessa pääset harjoittelemaan kieltä käytännössä sekä tutustumaan espanjalaiseen elämäntapaan.

Ohjelman voi aloittaa joka toisena maanantaina (kuukauden ensimmäinen ja kolmas maanantai) ja kielikurssille sijoittuminen tapahtuu yleensä nopeasti. Alkeiskurssit alkavat aina kuun ensimmäisenä maanantaina.

Voit itse päättää, kuinka kauan haluat oleskella Espanjassa. Oleskelun kesto on vähintään kolme viikkoa (kielikurssi 2 viikkoa ja työharjoittelu samanaikaisesti 3 viikkoa) ja enintään 20 viikkoa (kielikurssi 8 viikkoa ja työharjoittelu 12 viikkoa). Työharjoittelun kesto vaihtelee 3-12 viikon välillä.

Kielikurssin keston arviointi kielitason mukaisesti

Nykyinen kielitaso      Kurssin kesto
0 8-10 viikkoa
A1 6-8 viikkoa
A2 4-6 viikkoa
B1 2-4 viikkoa
B2 tai korkeampi 2 viikkoa

Kuka voi hakea?

Work experience Spain –ohjelma sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 17-vuotias
 • olet kiinnostunut kehittämään espanjankielen taitoasi
 • hallitset työharjoittelun aloittaaksesi espanjaa vähintään yleiseurooppalaisen viitekehyksen keskitason (B1-B2) mukaisesti.

Lisäksi sinun tulee olla motivoitunut, joustava sekä sopeutumiskykyinen.

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 370 euroa.

Hintaan sisältyy:

 • ohjelmaan sijoittaminen
 • henkilökohtainen palvelu koko hakuprosessin ja ohjelmaan osallistumisen ajan
 • lähtijävalmennus (touko- tai elokuussa)
 • kattava ohjelma- ja maakohtainen infopaketti
 • oikeus käyttää nuorisovaihdon osallistujasivuja
 • osallistumistodistus

Jos päätät itse perua lähtösi, ohjelmamaksua ei palauteta. Jos emme pysty sijoittamaan sinua, palautamme ohjelmamaksun vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.

Lisäksi hteystoimistolle maksetaan sijoitus-, kielikurssi- ja majoitusmaksu kielikurssipaikan varmistuttua. Maksuihin sisältyy: 

 • työharjoittelupaikan järjestäminen ja kontaktit paikallisiin yrityksiin
 • kielikurssi ja kurssimateriaalit
 • majoitus jakson ajan
 • todistus kurssin suorittamisesta
 • yhteystoimiston tuki koko ohjelman ajan   
 • erilaisia ilmaisia aktiviteetteja viikoittain

Yhteystoimiston sijoitusmaksu on 250 euroa ja se maksetaan ennen lähtöä yhdessä kielikurssi- ja majoitusmaksun kanssa.

Matkasi Espanjaan ja takaisin, sekä vakuutuksen järjestät ja maksat itse.

Kielikurssihinnasto

Kielikurssin vähimmäiskeston määrittelee opiskelijan aikaisempi kielitaito. Kurssien pituudet vaihtelevat kahdesta viikosta kahdeksaan viikkoon hakijan kielitaidosta riippuen. Työharjoittelun voi aloittaa B1- tai B2-tason espanjalla. Tällä tasolla vähintään 3 viikon työharjoittelun voi aloittaa samanaikaisesti 2 viikon kielikurssin kanssa. Otathan huomioon, että majoitusmaksu tulee maksettavaksi koko oleskelun ajalta kielikurssin jälkeenkin.

Kielikurssin kesto      20 tuntia viikossa      25 tuntia viikossa     

25 tuntia viikossa

+ 5 tuntia yksityisopetusta

1-2 viikkoa 175 euroa/viikko 235 euroa/viikko 385 euroa/viikko
3-4 viikkoa 160 euroa/viikko 160 euroa/viikko 370 euroa/viikko
5-8 viikkoa 155 euroa/viikko 215 euroa/viikko 360 euroa/viikko
Lisäviikko 150 euroa/viikko 210 euroa/viikko 350 euroa/viikko

Majoitus

Isäntäperhemajoituksen lisäksi ohjelmassa on mahdollista majoittua myös opiskelija-asuntolassa tai soluasunnossa, jolloin kokonaishinta on edullisempi. Yhden hengen huoneen hinta on

- soluasunnossa 90 euroa viikossa ilman ruokailuja (viikkohinta on edullisempi, mikäli majoittuu pidempään kuin kaksi viikkoa)

- opiskelija-asuntolassa 38 euroa/yö puolihoidolla ja 42 euroa täysihoidolla

- perhemajoituksessa 27 euroa/yö puolihoidolla ja 34 euroa täysihoidolla.

Tutustu yhteystoimiston hinnastoon ja kurssien aloitusajankohtiin täällä tai sivun lopusta löytyvästä hinnastosta. 

Voit tarvittaessa pyytää hinta-arvioita suoraan Allianssista.

Miten haetaan?

Haluaisitko opiskella espanjaa historiallisessa ja kauniissa Santiago de Compostelassa? Tutustu hakuohjeisiin Hae mukaan! -sivuilla ja lähde upealle matkalle!

Vieläkö lähteminen mietityttää? Ota meihin yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja kerromme lisää ohjelmasta.

Ohjelman ehdot:

 • Allianssin ohjelmamaksu on 370 euroa, joka maksetaan hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosessissa tarvittavia liitteitä, maksua ei palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa kuukauden sisällä toivotusta aloitusajasta, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Hakija maksaa itse matkansa kohdemaan ja kotimaan välillä sekä vastaa mahdollisista työpaikan vaihtoon liittyvistä kustannuksista.
 • Vastuunrajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 370 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials