Eurooppa

Euroopassa on monia vapaaehtoistyökohteita. Lähde vaikka Saksaan tai Moldovaan.

Valitse Euroopan maista kiinnostavin

Euroopassa vapaaehtoistyöprojekteja järjestetään useissa eri maissa. Projekteja on tarjolla vaihtelevasti, joten niiden päivittymistä kannattaa seurata Ajankohtaista-sivulta, sekä vapaaehtoistyöprojektien tietokannasta. Vapaaehtoistyö tarjoaa erinomaisen mahdollisen tutustua muiden Euroopan maiden kulttuureihin ja alueisiin, joille et muuten ehkä matkustaisi.

Useimmat Euroopan projekteista ovat leiriohjausta, mutta joissakin maissa on myös muita projekteja esimerkiksi ympäristö- tai sosiaalialalla. Majoitusmuoto ja oleskelun kesto vaihtelevat projekteittain. Löydät näistä tarkemmat tiedot projektikuvauksista.

Kohdemaat:

Belgia: Projekteja on kesällä lasten leireillä. Katso lisää Belgian projekteista täältä.

Islanti: Useimmiten projektit ovat vapaaehtoisleirien ohjaamista. Vapaaehtoinen leiriohjaaja osallistuu ohjaajana yleensä useammalle kuin yhdelle leirille. Toisinaan tarjolla on myös muita projekteja. Projektien kesto vaihtelee kolmesta kuuteen kuukautta.

Iso-Britannia: Projekteja on tarjolla vain satunnaisesti, yleensä leiriohjaajan tehtävissä. Katso lisää täältä

Italia: Projektit ovat kesällä ja liittyvät ympäristönsuojeluun.

Moldova: Projekteja on tarjolla muun muassa sosiaali- ja kulttuurialoilla. Sosiaalialan projektit ovat usein lasten, nuorten tai pakolaisten parissa työskentelyä. Kulttuurialalla voit työskennellä museoissa, järjestöissä tai media-alalla. Lisäksi on ihmisoikeuksiin liittyviä projekteja, sekä kodittomien eläinten parissa tehtäviä töitä. Moldovassa majoitut yleensä isäntäperheessä tai jaetussa asunnossa muiden vapaaehtoisten kanssa. 

Ranska: Projektit ovat kunnostus- ja rakennustöitä. Usein majoitus on yhteisöasumista maaseudulla. Yhteysjärjestömme SJ:n projekteissa minimikesto on puoli vuotta. Katso lisää Ranskan projekteista täältä

Saksa: Projektit ovat yleensä kesäaikana leiriohjaajan tehtävissä. Katso lisää täältä

Turkki: Projekteja on sosiaalialalla esimerkiksi lasten tai vammaisten leirien ohjaajana, tai maatalouden ja ympäristön parissa.

Venäjä: Kesällä on tarjolla projekti, joka liittyy ympäristönsuojeluun Laatokan alueella. Katso lisää täältä

Toisinaan myös muissa Euroopan maissa on tarjolla projekteja. Tietoa Euroopan vapaaehtoistyöprojekteista löydät hakukoneesta.

Päivitämme projektiesitteitä sitä mukaan, kun niitä julkaistaan. Sillä välin voit etsiä projekteja hakukoneesta.
Valitse hakuehdoksi alueen kohdalle ("Regions") Eurooppa sekä projektiksi ("Type of project") "MTV 3-6 months" tai "Permanent project".

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Yleensä Euroopan projekteissa ei tule lisämaksuja majoitukseen tai ruokailuihin liittyen, poikkeuksena Moldova. Tämä saattaa kuitenkin vaihdella ja projektikohtaiset tiedot löytyvät projektien kuvauksista.

Moldovan ohjelmissa maksat yhteysjärjestölle osallistumismaksun, joka on ensimmäiseltä kuukaudelta 400 euroa ja sen jälkeen 100 euroa per viikko. Osallistumismaksu sisältää ylläpidon ja yhteysjärjestön tuen koko ohjelman ajan.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Miten haetaan?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Euroopassa? Katso ohjelman hakuohjeet Hae mukaan! -sivuilta.

Päivitetyt projektitiedot löydät vapaaehtoisprojektien hakukoneesta. Valitse hakuehdoksi alueen kohdalle ("Regions") Eurooppa sekä projektiksi ("Type of project") "MTV 3-6 months" tai "Permanent project".

Jäitkö vielä miettimään? Kaipaatko lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ohjelmasta ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.