Etelä-Korea

Vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa

Etelä-Korea tunnetaan suurena elektroniikkavaltiona. Vapaaehtoistyössä sinulla on mahdollisuus kokea korealainen kulttuuri eturivistä, keskeltä paikallista yhteisöä. Vapaaehtoistyöprojekteja on eri puolilla Koreaa.

Korea, maisema ja kaksi nuorta

Useimmat Etelä-Korean projekteista ovat lasten ja nuorten parissa työskentelyä, esimerkiksi opettamista ja aktiviteettien järjestämistä oppilaille kouluissa tai vapaa-ajan keskuksissa, joissa lapset viettävät aikaa koulun jälkeen. Tämän lisäksi projekteja on myös ympäristön parissa. Ympäristöprojekteissa osallistut ekologisten elämäntapojen kehittämiseen keskittyvän oppilaitoksen tai yhteisön arkeen. Vapaaehtoistyöjakson majoitusmuoto vaihtelee. Voit majoittua esimerkiksi koululla, asuntolassa tai isäntäperheessä.

Katso tarkemmat tiedot projekteista täältä, tai sivun lopussa olevista esitteistä.

Projektien kesto on tavallisesti noin kymmenen viikkoa ja niillä on kiinteät aloituspäivät ja kestot. Projekteihin kannattaa hakea ajoissa, sillä paikat täyttyvät nopeasti. Joskus peruutuspaikkoja voi löytyä lyhyelläkin varoitusajalla.

Vuonna 2020 järjestettävien projektien ajankohdat ovat:

24.3.-12.6. 2020 ja 15.9.- 4.12. 2020

Erityispiirteitä Korean projekteissa

Sinulla on hyvä olla motivaatiota ja kykyä toimia lasten ja nuorten kanssa, sekä valmiutta opettamaan eri aineita, kuten tanssia, taideaineita, liikuntaa ja kieliä.

Sinun täytyy osata englantia niin hyvin, että projektin toteuttaminen on sujuvaa. Suosittelemme myös tutustumaan korean alkeisiin, jotta voit kommunikoida myös paikallisten kanssa.

Yleensä tarjolla oleva ruoka sisältää lihaa, eikä kasvisruokavaliota pystytä aina huomioimaan, joten kasvissyöjien pitää varautua hoitamaan itse osan ruokailuistaan .

Vapaaehtoisia töissä Koreassa

Kuka voi hakea?

Vapaaehtoistyöprojektit ovat kaikille, jotka haluavat työskennellä yhdessä paikallisten kanssa yhteisön hyväksi. Projektit sopivat työharjoitteluiksi tai mahdollisuudeksi oppia uusia taitoja ja kerätä työkokemusta, esimerkiksi välivuoden aikana.

Pitkäkestoinen vapaaehtoistyö sopii sinulle, joka

 • olet vähintään 18-vuotias
 • pärjäät englannilla tai kohdemaan kielellä
 • pystyt hoitamaan matkajärjestelyt itsenäisesti
 • olet joustava, oma-aloitteinen ja yhteistyökykyinen
 • siedät epävarmuutta ja erilaisia aikakäsityksiä
 • olet motivoitunut tekemään vapaaehtoistyötä yhteistyössä paikallisten kanssa
 • sopeudut elämään hyvinkin yksinkertaisissa olosuhteissa
 • kykenet itsenäiseen työskentelyyn

Mitä maksaa?

Samalla kun haet ohjelmaan, maksat Allianssin ohjelmamaksun, joka on 330 euroa. Lisäksi maksat yhteysjärjestölle sijoitusmaksun, joka on 290 euroa. Sijoitusmaksu kattaa kolmen kuukauden ylläpidon, orientaation jakson alussa ja yhteysjärjestön tukipalvelut koko oleskelun ajan sekä vakuutuksen.

Allianssin ohjelmamaksu sisältää ohjelman hakuprosessin, sijoittamisen, lähtijämateriaalin, lähtijäinfon ja Allianssin tuen koko hakuprosessin ja ohjelman ajan.

Vapaaehtoisia ajamassa mönkijällä rannalla

Miten haetaan?

Lähtisitkö vapaaehtoistyöhön Etelä-Koreaan? Tutustu hakuohjeisiin Hae mukaan! -sivuilla ja erityisesti Etelä-Koreaa koskeviin ohjeisiin alla.

Hakemukseen tulee liitää englanninkielinen motivaatiokirje. Motivaatiokirjettä kirjoittaessasi, mieti mihin projektiin olet hakemassa ja kirjoita se erityisesti siihen sopivaksi.

Lisäksi hakemuksen liitteeksi tulee englanninkielinen CV sekä valokuva. Valitse sellainen kuva, jossa hymyilet.

Kaipaatko vielä lisätietoja? Ota meihin yhteyttä. Kerromme mielellämme lisää ja vastaamme kysymyksiin.

Ohjelmaehdot

 • Allianssin ohjelmamaksu on 330 euroa jonka hakija maksaa hakiessa.
 • Mikäli hakija peruu itse lähtönsä tai ei toimita hakuprosesissa tarvittavia liitteitä, ei maksua palauteta.
 • Mikäli Allianssi ei pysty sijoittamaan hakijaa, palautetaan maksettu maksu vähennettynä 30 euron toimistokuluilla.
 • Vastuurajoitusehto: Allianssin vahingonkorvausvastuu hakijaa kohtaan rajoittuu maksetun 330 euron maksun määrään.
 • Hakulomakkeen täyttämällä hakija antaa suostumuksensa tietojensa käyttöön ja luovuttamiseen hakuprosessissa tarvittaville tahoille.

Materials

Related